Válogatott: Óriási keserűség – Marco Rossi a zárt kapuról

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.11.07. 14:09
null
Marco Rossinak nem okozott nagyobb fejtörést a keret kialakítása (Fotó: Szabó Miklós)
Marco Rossi kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott keretét a bolgárok és a montenegróiak elleni Eb-selejtezőre. Mint mondta, tíz nappal korábban még bonyolultabbnak tűnt a helyzet, de a sérülteket leszámítva végül ugyanazokat hívta meg, akik az előző összetartáson is részt vettek, illetve két olyan játékos csatlakozik, aki legutóbb nem, de idén már volt kerettag. Sőt, a sérült Sallai Roland is elutazik Telkibe, a válogatott edzőtáborába.


„Nem volt nehéz kialakítani a keretet, még ha tíz nappal ezelőtt sokkal bonyolultabbnak is tűnt a helyzet.
Nagyjából ugyanazok a nevek hangzottak el, mint a legutóbbi kerethirdetéskor. Willi Orbánra, illetve Varga Barnabásra sérülés miatt nem számíthatunk, de Sallai Roland itt lesz velünk, és napi szinten figyeljük az állapotát. Kockázatot nem fogunk vállalni, de ha tud játszani, akkor számítunk rá“
– mondta el a kerettel kapcsolatban Marco Rossi, aki az októberben megsérült Fiola Attilára sem számíthat, illetve továbbra sem bevethető Schäfer András és Kleinheisler László sem.

Azzal kapcsolatban, hogyzárt kapus lesz a bolgárok elleni mérkőzés,s Szófia helyett Plovdivba helyezték át a találkozót, a következő véleményt fogalmazta meg:

„Kétségtelenül fájó a szurkolóink hiánya, ha ott lettek volna, a bolgárok nem tudtak volna ellenállni a nyomásunknak. Óriási keserűségre ad okot, ami történt, az MLSZ mindent megtesz, hogy a szurkolók visszakapják a pénzüket, hiszen komoly befektetés számukra, hogy minket elkísérnek, és ezért nagyon nagy tiszteletet érdemelnek. Tanácstalan vagyok abból a szempontból, hogy az UEFA-nak és a bolgár szövetségnek ezt a zsarolást, városi gerillaharcot el kellett fogadnia, nem lett volna megengedhető, hogy egy sportágat erőszakkal megfenyegessenek. Az, hogy ennek engedtek, óriási csalódás számomra.”

A hírek szerint a magyar szurkolók közül többen is úgy döntöttek, ha már ki van fizetve a szállás és az út, a zárt kapu ellenére elkísérik a csapatot Plovdivba,annak reményében, hogy a meccs után együtt ünnepelhetik válogatottunkkal az Eb-re való kijutást.

„Ez mindannyiunk közös reménye, és ez is bizonyítja számunkra, hogy mennyire mellettünk állnak a szurkolóink. Ez további lendületet kell, hogy adjon nekünk. Nem hiszem, hogy más válogatottnál tapasztalható lenne hasonló jelenség, a küzdeni akarással kell kifejeznünk az ez iránti hálánkat” – reagált a kapitány.

Arról is szó esett, hogy a bolgárok ellen meg kell szerezni legalább az egy pontot, amely Eb-részvételt ér, de alapvetően a három pontért megy a válogatottunk Plovdivba. Rossi elmonta, a litvánok ellen a hozzáállással volt probléma, nem a képességekkel, ez még egyszer nem megengedhető címeres mezben. Úgy véli, a bolgárok nagy meglepetést úgy sem okozhatnak, hogy időközben Ilian Iliev vette át a válogatott irányítását.

Azzal kapcsolatban, hogy Kecskeméten leesett-e egy kő a szívéről, miután Dibusz Dénes védte a Ferencváros kapuját, elmondta, hogy a kapus biztosította őt arról, már arra a mérkőzésre rendben lesz, s a Genk ellen is tud játszani csütörtökön.

A MAGYAR VÁLOGATOTT NOVEMBERI KERETE
KAPUSOK: Gulácsi Péter
(RB Leipzig – Németország),Demjén Patrik(MTK Budapest),Dibusz Dénes(Ferencváros),Szappanos Péter(Paksi FC)
VÉDŐK: Balogh Botond(Parma),Botka Endre(Ferencváros),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Mocsi Attila(Caykur Rizespor – Törökország),Szalai Attila(Hoffenheim – Németország),Szalai Gábor(Kecskeméti TE)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:Bolla Bendegúz(Servette – Svájc),Kalmár Zsolt(Fehérvár FC),Kata Mihály(MTK Budapest),Kerkez Milos(AFC Bournemouth),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Nagy Zsolt(Puskás Akadémia FC),Loic Nego(Le Havre – Franciaország),Callum Styles(Barnsley – Anglia),Szuhodovszki Soma(Kecskeméti TE)
TÁMADÓK: Ádám Martin(Ulszan Hyundai – Dél-Korea),Csoboth Kevin(Újpest FC),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Horváth Krisztofer(Kecskeméti TE),Németh András(Hamburger SV – Németország),Szoboszlai Dominik(Liverpool FC – Anglia)
Ha vállalni tudja a játékot:
Sallai Roland(Freiburg – Németország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

EB-SELEJTEZŐ, G-CSOPORT

A HÁTRALÉVŐ PROGRAM
November 16., csütörtök
18.00: Bulgária–Magyarország
20.45: Montenegró–Litvánia
Szabadnapos: Szerbia

November 19., vasárnap
15.00: Szerbia–Bulgária
15.00: Magyarország–Montenegró
Szabadnapos: Litvánia

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG64211–4+714
2. Szerbia741213–7+613
3. Montenegró62226–8–28
4. Litvánia71338–12–46
5. Bulgária6243–10–72
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik