U21: Baráth szerint a skótok elleni meccsből lehet erőt meríteni

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2023.11.23. 08:55
null
Baráth Péterre a skótok ellen bal oldali belső védőként számított Gera Zoltán szövetségi edző (Fotó: Dömötör Csaba)
A Skócia ellen bal oldali védőként futballozó Baráth Péter szerint nem kellett volna tizenegyest ítélni Skóciának, a skót támadó eljátszotta vele szemben a szabálytalanságot, és hiányérzete van, amiért a játékot irányító U21-es válogatott nem nyert.

 

Ambivalens érzéseink lehettek az U21-es válogatott Skócia elleni hazai Európa-bajnoki selejtezője után. A találkozó nagy részét Gera Zoltán szövetségi edző együttese uralta, több nagy helyzetet is kialakított, az év legjobb teljesítményét nyújtotta, ám fölénye nem mutatkozott meg a szerzett gólok számában, a vendégek nullán tartották.

A védekezés ugyanakkor szilárd volt, kevés megingás jellemezte a hátsó sort, pedig az 5. percben változott az összetétele: a bemelegítést valószínűleg nem kellő alapossággal végző Csinger Márk az első párharcban megsérült, ezért az újonc Yaakobishvili Antal állt be a helyére, bal oldalán pedig Baráth Péter, az FTC keveset foglalkoztatott középpályása kapott helyet.

„Debrecenben Huszti Szabolcs vezetőedzői irányításával játszottam már belső védőt az NB I-ben, annyira nem volt szokatlan a szerepkör, de régen kellett a védelem tengelyében helytállnom ” – mondta lapunknak Baráth Péter, az U21-es válogatott csapatkapitánya.

Balszerencsés helyzet volt, már a második percben vissza kellett állnom Csinger Márk helyére, de szerintem jól megoldottam a rám bízott feladatokat. Sokkal jobban játszottunk, mint októberben Motherwellben, ahol három egyes vereséget szenvedtünk. Irányítottuk a játékot, megvoltak a helyzeteink, sokszor juttattuk a labdát a tizenhatoson belülre, meg kellett volna nyernünk a meccset. Sokat adott a felnőttválogatottból visszajátszó Kata Mihály és Horváth Krisztofer jelenléte, de azért is nyújtottunk az idegenbelinél jobb teljesítményt, mert a hozzáállásunk más volt – a szerdaihoz hasonló felfogásban kell pályára lépni. A hajrában nem éreztem úgy, hogy tizenegyest kellett volna ítélni Skóciának, a támadó jól eljátszotta velem szemben, hogy szabálytalan voltam – döntse el mindenki maga, adható volt-e vagy sem a büntető. Hegyi Krisztián azonban nagyot fogott, örülök, hogy ilyen képességű kapus van a segítségünkre. A meccs után csapatkapitányként elmondtam a srácoknak, nagyon jól játszottunk, az ilyen meccsekből kell erőt merítenünk.”

Az U21-es válogatott legközelebb március 26-án lép pályára Kazahsztánban Eb-selejtezőn.   

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Magyarország–Skócia 0–0
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion,600néző.Vezette:Simuszik (fehérorosz)
Magyarország:Hegyi – Szabó Alex, Baráth P., Csinger (Yaakobishvili Antal, 5.) – Eördögh (Kovács Mátyás, 74.), Kata, Vitális, Benczenleitner – Horváth Krisztofer (Lisztes, 80.), Vancsa (Gruber, a szünetben), Kosznovszky (Bényei, 80.).Szövetségi edző:Gera Zoltán

Skócia:Slicker – Devine, Mullen, Bowat, R. Fraser – Barron, Leon King (Mebude, 67.), Neilson – L. Cameron, Doak, Bowie.Szövetségi edző:Scot Gemmil

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik