Csányi Sándor az NS-nek: „Sajnálom, hogy a szurkolók nem ünnepelhettek itt a helyszínen”

SZ. GY.SZ. GY.
Vágólapra másolva!
2023.11.16. 21:19
null
Csányi Sándor (Fotó: Getty Images)<br />
Az elképesztően izgalmas, és végül is Eb-részvételt érő végjáték után Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, talán még az események hatása alatt, exkluzív miniinterjút adott a Nemzeti Sportnak.

„Hát kiszenvedtük… – mondta a magyar futball főnöke. – Miután megszereztük a vezetést és emberelőnybe is kerültünk, nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz. Több szempontból van komoly hiányérzetem. A visszavont kiállítást, majd a bolgároknak megadott és értékesített büntetőt, amellyel vezetést szereztek, szörnyű volt megélni.”

– Azzal együtt is van hiányérzete, hogy éppen most jutottunk ki zsinórban harmadszor az Eb-re és az elmúlt hetekben sok körülmény sújtotta a csapatot?
– Sajnos világos, hogy olyan kulcsemberek nélkül, mint Orbán Villi, Varga Barnabás vagy Sallai Roland, nem olyan eredményes a csapatunk, mint velük. Azt nem gondolom, hogy döntő volt a meccset megelőző hercehurca, persze nem jött jól a mieinknek, de a bolgároknak sem.

– De a kétezer magyar szurkoló azért sokat segíthetett volna.
– Ez kétségtelen, bizonyára sokkal nagyobb buzdítást kapott volna tőlük a csapat, mint attól a néhány MLSZ-elnökségi tagtól, aki most megpróbált kiabálni az üres stadionban. És főleg azt sajnálom, hogy a magyar szurkolók nem élhették át itt a helyszínen a továbbjutás örömét és nem ünnepelhetnek ezekben a percekben együtt a csapattal. Az ünneplésre ugyanakkor remélem, lesz lehetőségük a Montenegró elleni, utolsó Eb-selejtezőn, amely persze egyáltalán nem lesz könnyű mérkőzés. Többször láttuk már, hogy Montenegró képes bravúrokra, ráadásul meglehetősen foghíjas lesz a csapatunk. De lehet ezt úgy is nézni, hogy lehetőséget kaphatnak olyanok, akik eddig kevesebbet játszottak. Az Eb-sorsoláson már nem kerülhetünk az első kalapba, ezt az esélyt voltaképp elszalasztottuk azzal, hogy nem tudtunk nyerni Litvániában,de Montenegró ellen már a döntetlen is elég lehet a második kalaphoz.

– Melyik volt elnöksége három Eb-kijutása közül a leginkább különleges?
– Mindenképpen az első, amikor negyvennégy év után jutottunk ki a franciaországi Eb-re. Nem gondoltam volna korábban, évtizedekig eszembe sem jutott, hogy látok még az életemben Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottat. De nem volt kevésbé izgalmas a második és ez a mostani, idegtépő, harmadik kijutásunk sem. Nagyon örülök, hogy sikerült és gratulálok a csapatnak, a kapitánynak és a stábnak.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
20.45:
Montenegró–Litvánia – ÉLŐ!
Szabadnapos: Szerbia

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

November 19., vasárnap
15.00: MAGYARORSZÁG–Montenegró, Budapest, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
15.00:
Szerbia–Bulgária, Leskovac
Szabadnapos: Litvánia

Az állás
1. MAGYARORSZÁG 7 4 3 13– 6 +7 15
2. Szerbia 7 4 1 2 13– 7 +6 13
3. Montenegró 6 2 2 2 6– 8 –2 8
4. Litvánia 7 1 3 3 8–12 –4 6
5. Bulgária 7 3 4 5–12 –7 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik