Bolgár–magyar: Kardzsali polgármestere nézők előtt rendezné meg a csütörtöki meccset

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.11.14. 07:59
Továbbra sincs helyszíne a csütörtöki Bulgária–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőnek. A hétfői napon a helyi sajtóban lehetséges beugróként emlegetett Kardzsali polgármestere, Erol Mümün elárulta, még nem kapott hivatalos megkeresést a bolgár szövetségtől (BFSZ) az Arda Aréna használatával kapcsolatban, ugyanakkor annak a véleményének is hangot adott, hogy mindenképpen nézők előtt kellene megrendezni a találkozót.

A városvezető hivatalos Facebook-oldalán adott helyzetjelentést az ügyben.

„Mostanáig a bolgár szövetség nem kereste meg az önkormányzatunkat azzal, hogy az Arda Arénában rendezné meg a Magyarország elleni mérkőzést. Bár már nagyon kevés idő van hátra, továbbra is készen állunk arra, hogy minden segítséget megadjunk a szervezéshez. Szeretném hangsúlyozni, hogy a bolgár–magyar Eb-selejtező igazi futballünnep lenne a városunknak és az egész régiónak. Ezért is azt az álláspontot képviseljük, hogy a találkozót nem szabad üres lelátók előtt lejátszani. A válogatottunk megérdemli a bolgár szurkolók támogatását, függetlenül attól, melyik városban lép fel” – írta Erol Mümün.

Ahogy arra hétfőn rámutattunk, az Arda Aréna egyébként több pontban sem felel meg az UEFA előírásainak. Az európai szövetség honlapján még mindig Plovdiv szerepel helyszínként a csütörtöki találkozónál, pedig a helyi önkormányzat hétfőn már megerősítette korábbi döntését, hogy nem adja át használatra a bolgár szövetségnek a Hriszto Botev Stadiont.

A mieink a káosz ellenére úgy készülnek, hogy lesz mérkőzés.

„A mérkőzést a Bolgár Labdarúgó-szövetség szervezi és rendezi, tehát minden felelősség a bolgár szövetséget terheli. Mai állás szerint a mérkőzés csütörtökön tizennyolc órakor kezdődik, a magyar válogatott úgy készül, hogy Plovdivban lép pályára csütörtök este. Természetesen az UEFA-nak ebbe még lehet beleszólása. Várjuk a végleges döntést, akár az UEFA-tól, akár a bolgár szövetségtől, és amennyiben megjön, annak szellemében fogunk cselekedni” – nyilatkozta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az M1-nek.


LABDARÚGÓ EB 2024
SELEJTEZŐ, G-CSOPORT
November 16., csütörtök
Montenegró–Litvánia
Bulgária–Magyarország
Szabadnapos: Szerbia

November 19., vasárnap
Szerbia–Bulgária
Magyarország–Montenegró
Szabadnapos: Litvánia

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG64211– 4+714
2. Szerbia741213– 7+613
3. Montenegró6222 6– 8–2 8
4. Litvánia7133 8–12–4 6
5. Bulgária624 3–10–7 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik