U21: Csizmadia a szakmai stábban, megvan az októberi keret

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.05. 10:37
null
Gera Zoltán szövetségi edző kihirdette az U21-es válogatott keretét az októberi Eb-selejtezőkre (Fotó: mlsz.hu)
A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott két győzelemmel indította az Eb-selejtező sorozatot, októberben előbb Skóciába utazik a csapat, majd a Szusza Ferenc Stadionban fogadja a belgákat. A szövetségi edző kijelölte az októberi keretét, a szakmai stábhoz pedig egy új edző csatlakozott.

 

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott rajtja jól sikerült a 2025-os Európa-bajnokság selejtezőjében: a kazahokat itthon 2–0-ra, a máltaiakat idegenben 3–0-ra győzte le az első fordulókban. Októberben már erősebb riválisok ellen jöhet a folytatás.

Október 13-án Skóciában, a Motherwell stadionjában lép pályára a magyar csapat a házigazdák ellen, négy nappal később pedig Újpesten a belgákat fogadja. Gera Zoltán szövetségi edző alig változtatott a szeptemberi keretén, a korosztályból négy játékos – Balogh Botond, Horváth Krisztofer, Kata Mihály és Kerkez Milos – ezúttal is az A-válogatottban szerepel, Horváth Artúr és Eördögh András pedig sérülés miatt nem játszhat a soros mérkőzéseken. A szeptemberi együtteshez képest egyetlen új játékos került az együttesbe: az MTK-s Kosznovszky Márk sérülése után ismét meghívót kapott a csapatba – adta hírül az mlsz.hu.

Egy új arc feltűnik majd a szakmai stábban is, hiszen mostantól másodedzőként Bekő Balázs mellett Csizmadia Csaba is segíti a szakvezető, Gera Zoltán munkáját. Csizmadiát múlt héten menesztette a vezetőedzői posztról az NB II-es Gyirmót FC Győr. A Bekő, Csizmadia, Gera trióban közös, hogy játékos-pályafutásuk alatt mind a hárman futballoztak a Ferencvárosban.

A skótok eddig egy meccset játszottak a szeptemberben kezdődött sorozatban, 1–0-s vereséget szenvedtek a B-csoportot két forduló után vezető spanyoloktól.

Számunkra minden mérkőzés egyformán fontos, ezért ugyanolyan hozzáállással készülünk a skótok és a belgák ellen, mint ahogyan tettük Málta és Kazahsztán ellen, az a célunk, hogy eredményesen zárjuk a két találkozót. Természetesen számítunk rá, hogy jóval nehezebb dolgunk lesz, mint szeptemberben volt, hiszen tudjuk, hogy a skót és a belga válogatott is remek csapatot alkot, a keretüket nagyszerű, nemzetközileg magasan jegyzett játékosok alkotják. A mi keretünk lényegében változatlan a szeptemberi mérkőzésekhez képest, vannak ugyan hiányzóink, de a meghívott játékosok egytől egyig bizonyították már, hogy számíthatunk rájuk– nyilatkozta a kerethirdetés után az mlsz.hu-nak Gera Zoltán.

A 2025-ös U21-es Eb-t Szlovákiában rendezik (a házigazda selejtező nélkül ott lesz a tornán). A selejtezőből a kilenc csoportgyőztes és a három legjobb második egyenes ágon kijut a tornára, a maradék helyekért a 2. helyezettek rájátszásban küzdenek meg.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT OKTÓBERI PROGRAMJA
Október 13.
Skócia–Magyarország 20.00 (Motherwell)

Október 17.
Magyarország–Belgium 17.45 (Budapest, Szusza Ferenc Stadion)

AZ U21-ES VÁLOGATOTT OKTÓBERI KERETE
Kapusok: Dúzs Gellért (Bp. Honvéd), Hegyi Krisztián (Stevenage FC – Anglia), Tóth Balázs (Kazincbarcika)
Védők: Csinger Márk (DAC 1904 – Szlovákia) Debreceni Ákos (BFC Siófok), Fehér Csanád (Újpest FC), Iyinbor Patrik (Kecskeméti TE), Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Középpályások: Baranyai Nimród (Debreceni VSC), Baráth Péter (Ferencvárosi TC), Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd), Bényei Ágoston (Diósgyőri VTK), Komáromi György (Puskás Akadémia), Kosznovszky Márk (MTK Budapest), Kovács Barnabás (Zalaegerszegi TE), Kovács Mátyás (MTK Budapest), Vitális Milán (DAC 1904 – Szlovákia)
Támadók:
Katona Bálint (Ferencvárosi TC), Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd), Kocsis Dominik (Bp. Honvéd), Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC), Németh András (Hamburger SV – Németország), Vancsa Zalán (Lommel – Belgium)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik