Válogatott: baj van! Megsérült Storck egyik alapembere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.09. 13:58
null
Guzmics kiesése érzékeny veszteség lehet (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzeti Sport Online kínai forrásból úgy értesült, hogy az élvonalbeli Jenpien Fundéban bajnoki meccsen múlt héten bemutatkozó magyar válogatott Guzmics Richárd megsérült, és egyelőre kérdésesnek látszik, tudja-e vállalni a játékot a portugálok elleni, március 25-i vb-selejtezőn.

 

Az NSO-t kínai újságíró kollégák tájékoztatták arról, hogy értesüléseik szerint Guzmics Richárd térdszalaghúzódást szenvedett. A válogatott védő a múlt hétvégén elkezdődött kínai élvonalbeli szezon első fordulójában kezdő volt a Jenpienben, és végig is játszotta a Csungcsing Lifan ellen 0–0-ra végződő idegenbeli meccset. Azt még nem tudni, hogy sérülését követően mikor térhet vissza a pályára.

Az ilyen jellegű sérülésből általában két-három hétig is eltarthat a felgyógyulás, így erősen kérdéses, játszhat-e nemzeti csapatunk közelgő vb-selejtezőjén, március 25-én, Lisszabonban.

A 22-szeres válogatott Guzmics oszlopos tagja Bernd Storck együttesének, ugyanis tavaly a 12 meccsünkből tízen pályán volt, a nyári Eb-n mindegyik mérkőzésünkön játszott, ahogy az eddigi vb-selejtezőkön is.

Ahogy arról már korábban is írtunk, az alapemberek sérülésekor értékelődhet fel igazán a Videoton brazil védője, a magyar állampolgársági eskü előtt álló Paulo Vinícius szerepe.

Mint ismert, a 27 éves játékos, aki pénteken tesz esküt, már bekerült Bernd Storck első keretébe, melyben azok az NB I-es játékosok szerepelnek, akik jövő hétfőtől megküzdhetnek azért, hogy a légiósokkal kiegészülő, végleges, utazó keretnek is tagjai legyenek a portugálok elleni vb-selejtezőt megelőzően.

Guzmics Richárdot kerestük a sérülésével kapcsolatban, de nem tudtunk erről beszélni vele, megkeresésünkre még nem reagált. A Jenpien egyébként pénteken játszik legközelebb bajnokit (otthon, a Sanghaj SIPG ellen) – minden bizonnyal a magyar védő nélkül.

A vasárnaptól Telkiben készülő, egy kivétellel itthon játszókból álló keret:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Mezőnyjátékosok: Botka Endre (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Fiola Attila (Videoton FC), Gera Zoltán (Ferencváros), Holman Dávid (DVSC), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Kleinheisler László (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (al-Garafa), Paulo Vinícius (Videoton FC)

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Március 25., szombat
20.45: Portugália–Magyarország

18.00: Andorra–Feröer
18.00: Svájc–Lettország

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 4 4 9– 3 +6 12
2. Portugália 4 3 1 16– 3 +13 9
3. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 8– 3 +5 7
4. Feröer 4 1 1 2 2– 8 –6 4
5. Lettország 4 1 3 2– 8 –6 3
6. Andorra 4 4 1–13 –12 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik