Videoton: a brazil védő pénteken állampolgári esküt tesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.07. 12:43
null
Paulo Vinícius hosszú távra tervez Magyarországon (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzeti Sport információi szerint a Videoton brazil középhátvédje, Paulo Vinícius pénteken leteszi az állampolgári esküt. A hírt a fehérvári klub az NSO érdeklődésére megerősítette, de nem kommentálta.

 

A 27 éves Paulo Vinícius a hatodik idényét tölti a fehérváriaknál, saját bevallása szerint a városban nemcsak ő, hanem felesége és két gyermeke is otthonra lelt. Szerződését az ősszel hosszabbította meg, és 2020-ig érvényes.

„Hosszú távra tervezek, még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy Magyarországon telepedünk le. A kisfiam és a kislányom is itt született, magyar barátaink vannak, szinte minden ideköt már minket – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak január közepén a védő, aki azt is elmondta, szívesen játszana a magyar válogatottban. – Hatalmas megtiszteltetésnek venném, ha magamra ölthetném a válogatott mezt... Annak nagyon örülök, hogy sok szurkoló kérdezi, mikor leszek válogatott, mert ebből azt a következtetést vonom le, méltónak tartanak arra, hogy a hazájukat képviseljem.”

„Paulo Vinícius jó játékos, de addig kár beszélni róla, amíg nem magyar állampolgár. Azt azért hozzáteszem, hátvédekben jól állunk, Guzmics Richárd és Lang Ádám is biztos pont, s Kálnoki-Kis Dávid is jó benyomást tett rám” – mondta Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya 2016 szeptemberében a Nemzeti Sportnak.

JÓ ESÉLY A MEGHÍVÓRA

Bernd Storck szövetségi kapitány már korábban sem zárkózott el attól, hogy külföldi vagy több állampolgársággal is rendelkező, magyar származású játékost is beválogasson a keretbe. Nem véletlenül vette fel például a kapcsolatot az RB Leipzig német utánpótlás-válogatott belső védőjével, Willi Orbannal, aki azonban nem akarta elkötelezni magát a magyar nemzeti csapat mellett.

A belső védő pont az a poszt, ahol híján vagyunk olyan, a válogatott kapuján már kopogtató tehetségeknek, mint mondjuk a középpályán Sallai Roland, Vida Máté vagy Berecz Zsombor, a szélső védő posztján pedig Hangya Szilveszter. Ráadásul azzal, hogy Juhász Roland lemondta a válogatottságot, az Eb-kerethez képest ebben a pozícióban megüresedett egy hely. Más kérdés, hogy Guzmics Richárd és Lang Ádám személyében a kezdők alapesetben megvannak, sőt Kádár Tamás középre állításával még variációs lehetősége is van a kapitánynak, ahogy arra ősszel láttunk is példát, amikor Lang helyén játszott.

A konkurenciaharc növelésére azonban jót tenne, ha még egy rutinos játékossal számolhatna a kapitány a poszton, már csak azért is, mert a balhátvéd Korhut Mihály továbbra is sérüléssel bajlódik, kérdés, milyen szerepet kaphat a portugálok elleni vb-selejtezőn. Ha pedig ő nincs, akkor Kádár marad balhátvédben, középen pedig nem marad alternatíva arra az esetre, ha Guzmics vagy Lang megsérül, esetleg meccs közben változtatni kell. Ezért valószínűsíthető, hogy a Kálnoki-Kis, Korcsmár Zsolt, Vinícius hármasból legalább egy játékos meghívót kap a portugálok elleni, március 25-i meccsre készülő válogatott keretbe, és a brazilnak a kiegyenlített teljesítménye mellett az is növelheti az esélyeit, hogy a védelemből a szintén a Videotonban játszó Fiola Attilával és a volt fehérvári Lang Ádámmal is jól ismerik egymást, így könnyebben be tudna illeszkedni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik