Válogatott: Jobb formában vannak, mint Feröer ellen – Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.03. 16:51
null
Bernd Storck szerint a magyar játékosok jobb formában várják a pénteki meccset, mint a Feröer ellenit (Fotó: Földi Imre)
Október 7-én, pénteken Magyarország labdarúgó-válogatottja Svájcot fogadja világbajnoki selejtezőn. A két csapatból Svájc kapta el jobban a rajtot: legyőzte az 1. fordulóban az Európa-bajnok Portugáliát, míg a mieink Feröeren ikszeltek. Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a magyar játékosok jobb állapotban várják a svájciak elleni mérkőzést, mint amilyenben Feröeren voltak.

 

A válogatott itthon játszó labdarúgói már múlt héten is Telkiben készültek, a szombati szabadnap után vasárnaptól csatlakoznak hozzájuk a külföldön játszó futballistáink is. Gyurcsó Ádám és Nagy Ádám hétfőn, Megyeri Balázs és Bese Barnabás pedig kedden érkezik meg Telkibe, velük válik teljessé a keret.

KORHUT: IZRAELBEN MÁS POSZTON JÁTSZOM

„Örülök, hogy sikerült eligazolnom, jó csapatba kerültem, ez a hét pedig nagyszerűen sikerült Telkiben. Izraelben más poszton játszom, többet kell segítenem a támadásokat, ez mindenképpen a hasznomra lesz. Egy hónapot töltöttem Izraelben, semmi negatívum nem történt még, semmit sem tapasztaltam, ami zavarna abban, hogy a futballra koncentráljak. Októberben jön ki velem a feleségem, így még könnyebb lesz a beilleszkedésem” – mondta Korhut Mihály, a Hapoel Beer-Seva játékosa, aki a válogatottban (egyelőre) nem számít alapembernek.

„Természetesen szeretnék kezdőjátékos lenni, de a balhátvéd poszton már van egy kiváló labdarúgónk, Kádár Tamás. Az a célom, hogy a felkészülés során bebizonyítsam, rám is lehet számítani, ha szükséges.”

„Ma már tartottunk egy edzést, nincs vesztegetnivaló időnk. Örülünk neki, hogy telt ház előtt futballozhatunk, a játékosok ki vannak éhezve rá, hogy meccset játsszanak. Kemény ellenfél vár ránk, az Eb egyik legjobbja volt Svájc, nagy kihívás lesz, de várjuk a mérkőzést. Az Eb-n bebizonyítottuk, hogy versenyképesek vagyunk a legjobb csapatokkal, de ezt újra meg kell mutatnunk. Nem félünk, győzni szeretnénk” – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány.

„A játékosok sokat voltak meccsben, ezért javult a fizikai állapotuk, jobb formában vannak, mint Feröer ellen voltak” – szögezte le a német szakember.

„Először csak Svájccal foglalkozunk, nem akarom elterelni a játékosaim figyelmét. Mindenképpen ráhangolódunk az ellenfelünk taktikai beállítottságára. Ma délelőtt kezdtük el a gyakorlást, péntekig még sok időnk van a felkészülésre. Videón is elemezzük ellenfelünket. Természetesen tudjuk, hogy a lettek ellen is nehéz meccs vár ránk, de most csak a következő feladatunkra koncentrálunk” – folytatta Storck, aki arra a kérdésre is válaszolt, hogy megítélése szerint javult-e az NB I színvonala.

„Régebben is voltak jobb és rosszabb meccsek a csúcsmeccsek, mint a Fradi–Újpest derbi is volt. Jó úton járunk, de ahhoz, hogy sikeresek legyünk a nemzetközi kupaporondon, szükség van a klubok és a szövetség együttműködésére” – zárta mondandóját a szövetségi kapitány.

Ami a svájciakat illeti: Vladimir Petkovic szövetségi kapitánynak sok gondja van, meg egyre kevesebb játékosa: Granit Xhaka eltiltott (de utazik Budapestre), Johan Djorou után Fabian Frei és Luca Zuffi is megsérült, a szakvezető Denis Zakariát és Léo Lacroix-t hívta meg pótlásul.

„BÍZOM BENNE, HOGY GERA ÖRÖKÉBE LÉPHETEK, DE…”

„Nagyon jól éreztem magam itt a héten, sokat tanultam az idősebb játékosoktól, különösen Gera Zoltántól, aki ugyanazon a poszton játszik, mint én. Nem az én tisztem eldönteni, hogy Gera Zoltán cseréje leszek-e vagy vele együtt játszom. Bízom benne, hogy az örökébe léphetek, ez a célom, de úgy érzem, Zoliban van még néhány jó év…” – vélekedett Vida Máté, a Vasas labdarúgója.

„Fiatalnak éreztem magam attól, hogy fiatalokkal edzettem együtt. Egészséges vagyok, várom a mérkőzést, ha lehetőséget kapok, szeretnék élni vele” – mondta Gera Zoltán, aki sérülés miatt kihagyta a feröeri mérkőzést.

„Svájc kiváló csapat, állandó tagja az európai élmezőnynek. Az Eb-n nyújtott teljesítménynél is jobbra lesz szükségünk ahhoz, hogy legyőzzük őket. A hazai pálya mellettünk szól, eddig sikerült minden csapatból megfelelően felkészülnünk, a héten begyakoroljuk a taktikát, bízom benne, hogy fel tudjuk venni a versenyt ellenfelünkkel” – bizakodott a Ferencváros középpályása.

„Nem motiválnak a számok, szeretnék a legjobbak között maradni. Nem gondolok arra, hogy hány válogatottságom lesz, meglátjuk, meglesz-e a száz, de nem ez az első számú prioritás” – tette hozzá.

A sajtótájékoztatót követő edzés elején Storck néhány percig négyszemközt beszélgetett Kádár Tamással, míg Fiola Attila a társaktól külön dolgozott.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A SVÁJC ELLENI VB-SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – német), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – német)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre – francia), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – lengyel), Kádár Tamás (Lech Poznan – lengyel), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – izraeli), Lang Ádám (Dijon – francia)
Középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Darmstadt – német), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna – olasz), Vida Máté (Vasas)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – arab emírségekbeli), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – lengyel), Németh Krisztián (al-Garafa – katari), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – lengyel), Stieber Zoltán (Kaiserslautern – német), Szalai Ádám (Hoffenheim – német)

A SVÁJCI KERET
Kapusok:
Roman Bürki (Borussia Dortmund), Marwin Hitz (Augsburg), Yann Sommer (Mönchengladbach)
Védők:
Johan Djourou* (Hamburg), Nico Elvedi (Mönchengladbach), Timm Klose (Norwich City), Léo Lacroix (Saint-Étienne), Michael Lang (Basel), Stephan Lichtsteiner (Juventus), Francois Moubandje (Toulouse), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg), Fabian Schär (Hoffenheim)
Középpályások:
Valon Behrami (Watford), Blerim Dzemaili (Bologna), Gelson Fernandes (Rennes), Xherdan Shaqiri (Stoke City), Renato Steffen (Basel), Valentin Stocker (Hertha, BSC), Granit Xhaka** (Arsenal), Denis Zakaria (Young Boys), Luca Zuffi (Basel)
Támadók: Eren Derdiyok (Galatasaray), Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen), Breel Embolo (Schalke), Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt)
*Sérülés miatt nem játszhat Magyarország ellen.
** Eltiltás miatt Magyarország ellen nem léphet pályára.

VB-SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, B-CSOPORT

2016. október 7., péntek

20.45: Magyarország–Svájc
20.45: Lettország–Feröer
20.45: Portugália–Andorra

2016. október 10., hétfő
20.45: Lettország–Magyarország

20.45: Andorra–Svájc
20.45: Feröer–Portugália
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 1 1 2–0 +2 3
2. Lettország 1 1 1–0 +1 3
3. MAGYARORSZÁG 1 1 0–0 0 1
Feröer 1 1 0–0 0 1
5. Andorra 1 1 0–1 –1 0
6. Portugália 1 1 0–2 –2 0

A MAGYAR VÁLOGATOTT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik