A FIFA előtt az FTC ügye; Szaúd-Arábiában is kiköthet a védő

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 10:32
Carlos Auzqui már tavaly távozott a Ferencvárostól, de a San Lorenzo még nem fizetett érte (Fotó: fradi.hu, archív)
Múlt héten a Nemzeti Sport számolt be róla először, hogy a marokkói válogatott védő Samy Mmaee a nyáron biztosan távozik a Ferencvárostól és akár a bosnyák válogatott Amer Gojak is elhagyatja a klubot – külföldi sajtóhírekben azóta már az is megjelent, hol folytathatják pályafutásukat. Argentínában pedig arról cikkezik a helyi sajtó, hogy a San Lorenzo tartozik a Ferencvárosnak a tavaly nyáron távozott Carlos Auzqui átigazolási díjával – az ügy már a FIFA előtt van.

 

Múlt héten megírtuk, hogy a marokkói válogatott védővel, Samy Mmaeeval már nem folytat tárgyalásokat a Ferencváros a védő nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról. Így szinte biztosra vehető, hogy a februári sérülése óta még nem szereplő (az MTK ellen vasárnap már bekerült a keretbe), 27 éves futballista a nyáron, három és fél év után elhagyja az FTC-t. Ezt erősíti a Mmaee családdal kapcsolatos hírekben jól értesültnek számító újságíró, Fraser Fletcher napokban közzé tett posztja, amely szerint a Magyarországról távozó játékos iránt Európából és Szaúd-Arábiából is érdeklődnek klubok.

A múlt heti cikkünkben szintén a lehetséges távozók közé soroltuk a bosnyák középpályását, Amer Gojakot, akinek ugyan még nem jár le a szerződése a Ferencvárosnál, viszont tavasszal egyetlen meccsre sem nevezte őt a szakmai stáb, nem volt tagja a keretnek. A horvát germanijak.hr szerint elképzelhető, hogy a középpályás a nyáron visszatér előző klubjához, a Dinamo Zagrebhez, persze erről a Ferencvárossal is meg kellene egyezni, konkrét lépések pedig még nem történtek az ügyben. Úgy tudjuk, az FTC eladná a légiós játékjogát és van külföldi érdeklődés a 27 éves, 34-szeres válogatott középpályás iránt, de konkrét ajánlat még nem érkezett érte.

Nem úgy Carlos Auzqui esetében, akit tavaly nyáron vett meg a Ferencvárostól a San Lorenzo, csakhogy a szélső átigazolási díját nem fizette ki a klub. A tycsports.com cikke szerint 140 ezer dollárral, vagyis mintegy 50 millió forinttal tartozik az argentin klub az FTC-nek. Az ügy már a FIFA előtt van. A nemzetközi szövetség hivatalos oldalán, áprilisi keltezéssel négy olyan ügyet tartanak nyilván, amik miatt a San Lorenzót jelen állás szerint kizárják az átigazolásokból, ráadásul három átigazolási időszakból. A négyből az egyik a 33 éves Auzquié, aki másfél év után, tavaly júliusban tért vissza Magyarországról hazájába, a San Lorenzóhoz, amelynél csak nyolc meccsen szerepelt és a télen már tovább is állt a chilei Club Deportivo O’Higginshez.

A fenti hírekkel kapcsolatban kerestük a Ferencvárost, de a klub sajtóértesüléseket nem kommentál.

A FERENCVÁROSNÁL JELENLEG VÁRHATÓ NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSOK
Kölcsönből visszatér: Gruber Zsombor (Zalaegerszegi TE FC)
Kiszemeltek: Chico Banza (angolai, Anorthoszisz – Ciprus), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE – kölcsönben az olasz Torinótól)
Távozik: Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt – Németország), Samy Mmaee (marokkói, lejár a szerződése)
Távozhatnak: Muhamed Besic (bosnyák, lejár a szerződése), Henry Wingo (amerikai, lejár a szerződése, érdeklődik iránta – Austin FC), Anderson Esiti (nigériai, kikerült az első keretből), Amer Gojak (bosnyák, kikerült az első keretből), Owusu Kwabena (ghánai, kikerült az első keretből), Alekszandr Pesics (szerb, kikerült az első keretből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik