Íme, az ország, ahol nem a magyarokat szeretnék a pótselejtezőre!

Kántor BarnabásKántor Barnabás
Vágólapra másolva!
2015.10.17. 13:57
null
Bár sokan szeretnék ellenfelüknek a pótselejtezőn, van, aki tart a magyar válogatottól (Fotó: Földi Imre)
A magyar labdarúgó-válogatott kiemeltként várja a pótselejtezőt, így a dán, norvég, ír, szlovén négyes egyikén át vezethet az útja a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra. Lehetséges ellenfeleink többsége Magyarországgal találkozna a playoffkörben, van azonban kivétel is…

A Nemzeti Sport Online Írország után Norvégiában keresett meg szakértőt, hogy jellemezze saját válogatottját, valamint a miénket is. Sólyom Dániel, Norvégiában élő és alacsonyabb osztályban futballozó honfitársunk segítségével Malvind Börresen, korábbi norvég (ámde Svédországban is légióskodó) labdarúgó véleményét kértük ki egy esetleges norvég–magyar párharcról.

„Nem a magyar csapat lenne a legkönnyebb ellenfél Norvégia számára – vágott bele Malvind Börresen, aki a Facebook-oldalán büszkén számolt be az NSO érdeklődéséről. – Egyetlen valós veszélynek Svédországot érzem, ha Zlatan Ibrahimovicék jó napot fognak ki, nincs esélyünk a továbbjutásra.”

„Nem azt mondom, hogy tartanánk a magyar válogatottól, egy küzdelmes, kiélezett párharc során azt hiszem, meglenne a továbbjutás, de Bosznia-Hercegovinát könnyebb ellenfélnek gondolom. Ha én választhatnék, a bosnyákokat kérném ellenfélnek.”

Még Ukrajnának is egy fokkal jobban örülnék, mint a magyaroknak. Elismerem, fizikailag és taktikailag is jobban játszik, mint Magyarország, ám jóval nyíltabb futballt vállal fel, az pedig nekünk sokkal inkább fekszik.”

Börresen úgy látja, a magyar csapat megközelítőleg sem rendelkezik olyan jó futballistákkal, mint a norvég, de Bernd Storck együttese szervezetten védekezik, amivel igenis meggyűlne az övéik baja.

„A Málta elleni hazai meccs ennek kiváló példája, igaz, azt kicsit félvállról vette a válogatott, mert csak a kötelező győzelmet kellett hoznia, és már Olaszországra koncentrált. Rengeteg támadást vezettünk, mégsem hozott semmilyen eredményt.”

„Ami mégis a mi javunkra döntene el egy esetleges norvég–magyar párharcot, az az a tény, hogy a magyar csapat gerince az idősebb futballistákra épül, és erőnléti problémái is vannak. Kevés a kreatív, fiatal labdarúgó. Igaz, Storck elkezdett beépíteni néhány ígéretes játékost, de a kulcsszó az »elkezdte«… Norvégia ezen a téren sokkal előrébb jár!

A norvég válogatott erősségének azt tartja Börresen, hogy az eddigi, erősen defenzív játékra épülő futballjából kezd kilépni, egyre gyorsabb a passzjátéka, és az összeszokottsággal sincs gondja – ezt a magyarokról nem tudná elmondani…

„Figyelemreméltó ugyanakkor a magyarokkal kapcsolatban, hogy a csatáraik, Németh Krisztián, Nikolics Nemanja és Böde Dániel is igencsak jó formában van, belőlük mindenképpen külön kell készülnünk. Nem beszélve arról, hogy a Norvégiában profiskodó és nagy népszerűségnek örvendő Kovács Péter is jó ízelítőt ad a magyar csatárhelyzetről.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik