Eb 2016: Kaphatnánk Magyarországot, kérem?

Vágólapra másolva!
2015.10.15. 16:04
null
Eközben Írországban: Add, uram…, Magyarországot!
A magyar labdarúgó-válogatott a dán, norvég, ír, szlovén négyesből kap ellenfelet a 2016-os Európa-bajnokság pótselejtezőjére. Megnéztük, hogy lehetséges riválisaink milyen reményekkel, kívánságokkal várják a vasárnapi sorsolást. Talán nem meglepő, többségük nem dőlne a kardjába, ha a mieinkkel találkozna.

 


ÍRORSZÁG

Martin O'Neill, az írek szövetségi kapitánya nem foglalkozik azzal, melyik válogatott lenne ideális számukra.

„Nem azzal töltöm vasárnapig az időmet, hogy egyik vagy másik csapatról álmodozzak. Mind a négy kiemelt csapat kihívást jelent, de a négy nem kiemelt is nehéz erőpróbára kényszeríti az ellenfeleit. Nem foglalkozunk azzal, hogy kiemeltek vagyunk-e vagy sem, magabiztosan várjuk a pótselejtezőt, bárkivel kerülünk is össze.”

Az ír szurkolók és szakírók persze nem ilyen diplomatikusak, náluk egyértelműen Magyarország áll a kívánságlista élén. Az Irish Independent szakírója, Kevin Palmer sorba vette a lehetséges ellenfeleiket. Hozzánk érve leírta, hogy az egyenes ági kijutásról percekkel maradtunk csak le, ami frusztrálttá teheti a mieinket, akikre bénítólag hathat a hangos dublini közönség. Harmadikként végezni Észak-Írország és Románia mögött nem olyan hőstett, amivel dicsekedni lehetne, írja Kevin Palmer, aki így zárja sorait: Kaphatnánk Magyarországot, kérem?

Négy éve az írek szintén pótselejtezőt játszottak, és akkor melléjük állt a szerencse, a leggyengébb ellenféllel, Észtországgal sorsolták össze őket, 5–1-es összesítéssel jutottak ki az Eb-re.

Ha van Észtországhoz hasonló főnyeremény ebben a négyesben, akkor az Magyarország – olvasható a balls.ie nevű oldal szerkesztőinek elég egyértelmű véleménye. A sportportál vitriolosan megemlíti, hogy mi még a görögöktől is ki tudtunk kapni, ami manapság nem kis teljesítmény, az északírek ellen pedig egy, azaz egy pontot sikerült összesen szereznünk. Írországnak nem nagyon kellene félnie tőlük – olvasható a mieinkről szóló összegzés.

NORVÉGIA

SZAVAZÁS

Ön szerint a pótselejtezőn melyik válogatott ellen lenne a legtöbb esélyünk kiharcolni az Eb-szereplést?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Vegard Forren, a Molde 27 éves középhátvédje mindenképpen elkerülné Ukrajnát, mert északkeleti szomszédunkat tartja fizikailag a legerősebb riválisnak, míg nem meglepő módon legszívesebben a magyar válogatottal találkozna.

„Az ukránok és a svédek nagyon erős riválisok lennének, a bosnyákok, és különösen a magyarok ellen jobb esélyünk lenne. A magyar válogatott lenne számunkra a legjobb választás” – mondta Forren a Verdens Gangnak.

Alexander Söderlund, a Rosenborg támadója is a mieinket tartja a leggyengébb riválisnak, de nem hátrálna meg a svédek elleni párharctól sem, amelyben megmutathatnák, „ki a főnök.” Per-Mathias Högmo norvég kapitány addig nem szeretne a témával foglalkozni, amíg meg nem kapják vasárnap az ellenfelüket.

DÁNIA

A dánokat irányító Morten Olsen amondó, nincs nagy különbség a lehetséges ellenfelek között.

„Nincs lényeges különbség játékerőben a nyolc pótselejtezős válogatott között. Svédországgal, Magyarországgal, Ukrajnával és Boszniával kapcsolatban is vannak kellemes és kevésbé szép emlékeink” – idézi a dán kapitányt a szövetség honlapja.

„A múltnak persze nem lesz jelentősége. Tiszteljük az ellenfeleket, de elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk” – tette hozzá Olsen, aki szerint ugyan nehezen lehetett legyőzni a válogatottját, de kevés helyzetet is alakított ki a selejtezős meccsek során az ellenfelek kapuja előtt.

A dán Tv2 kimutatta, hogy meccsenkénti pontátlagban és gólátlagban is a legrosszabbak a lehetséges ellenfelekkel összevetve (mindkét statisztikában mi követjük őket a lista végén).

SZLOVÉNIA

A szlovén szurkolók a magyarokhoz hasonlóan nincsenek elájulva válogatottjuktól. Sokuknak az a véleménye, hogy legfeljebb Magyarország ellen van esélyük, a másik három ellenfél jóval erősebb náluk.

„Magyarország, kétszer 0–0, aztán a tizenegyesek során Handanovic parádézik…, és mehetünk is Franciaországba” – olvasható egy hozzászólás az rtvslo.si-n.

Egye fene, legyen kétszer 0–0, de a végén a mi kapusunkat ünnepelhessük!

A PÓTSELEJTEZŐRŐL

A pótselejtezőket november 12–14. és 15–17. között bonyolítják le. A párosításokat vasárnap, október 18-án 11.20-kor sorsolják ki az UEFA nyoni központjában. A pótselejtezőn lesz kiemelés, az UEFA-koefficiens rangsorol – méghozzá ekképp:

KIEMELTEK
Bosznia-Hercegovina
Ukrajna
Svédország
Magyarország

NEM KIEMELTEK
Dánia
Írország
Norvégia
Szlovénia

A vasárnapi sorsoláson elsőként kihúzott csapat (kiemeléstől függetlenül) kezdi otthon a pótselejtezős párharcot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik