Juhász, Huszti és Bodnár a prémiumából gyerekkórházat támogat

Vágólapra másolva!
2009.04.27. 13:51
A magyar labdarúgó-válogatott három játékosa, Juhász Roland, Huszti Szabolcs és Bodnár László F-Group néven alapítványt hozott létre beteg gyerekek támogatására – jelentették be ma sajtótájékoztató keretében az érintettek. Az ifjú apuka (vasárnap született meg a kislánya), Juhász Roland a sajtótájékoztató után a Nemzeti Sport Online-nak a jövőjével kapcsolatban is nyilatkozott.
Juhász Roland (jobbról a negyedik) jótékonykodik
Fotó: Farkas József (NS-archív)
Juhász Roland (jobbról a negyedik) jótékonykodik
Juhász Roland (jobbról a negyedik) jótékonykodik
Fotó: Farkas József (NS-archív)
Juhász Roland (jobbról a negyedik) jótékonykodik

A három futballista az alapítványon keresztül az MLSZ-től a válogatott mérkőzések után neki járó prémiumát ajánlja fel a Madarász utcai Gyermekkórház javára – hangzott el a mai budapesti sajtótájékoztatón, melyen Juhász Roland és Huszti Szabolcs személyesen is részt vett. A felajánlott összeg akkor lehet igazán jelentős, ha a magyar válogatott kijut a dél-afrikai vb-re, ebben az esetben ugyanis 20 millió forint jutalmat kap a csapat.

A játékosok mellett az alapítók között van Huszti Szabolcs és Juhász Roland menedzsere, Filipovics Vladan is.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a jövőben Huszti és Juhász több karitatív akcióban is részt vesz majd. Többek között mindketten árverésre bocsátanak egy-egy aláírt mezt (Juhász az Anderlecht, Huszti a Zenit „trikóját”), illetve Huszti jótékony célú reklámok keretében órisáplakátokon is feltűnik majd.

„Annak ellenére, hogy külföldön élek, az itthoni problémák is foglalkoztatnak. A gyerekkórház ügye már csak azért is, mert szombatról vasárnapra virradóra megszületett a kislányom, Jázmin, így teljesen természetes számomra a gyermekkórház támogatása” – nyilatkozta a sajtótájékoztató kapcsán a Nemzeti Sport Online-nak Juhász Roland, aki hozzátette, hogy első karitatív tevékenységeként már meg is látogatta a gyerekeket a Madarász utcai kórházban.

A futballista a pályafutásával kapcsolatban elmondta, egyelőre nem tudja, hogy a nyáron marad-e a belga Anderlechtnél, ahová 2011-ig köti szerződés, de nem lenne ellenére, ha a szezon végén váltani tudna.

„A negyedik szezonomat töltöm Belgiumban, és úgy gondolom, megérett az idő arra, hogy egy még jobb bajnokságban szerepelhessek” – fogalmazott Juhász.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik