Légiósok: a hazatérésre is kész a válogatott szélső

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 11:28
null
Varga Kevin (a háttérben, középen) jó eséllyel távozik Ciprusról (Fotó: Facebook/Apollon FC)
A 13-szoros válogatott szélső, Varga Kevin tavaly szeptemberben szerződött a ciprusi Apollon Limassolhoz, de az új edzőnél kevesebb lehetőséget kap a reméltnél, ezért a télen klubot válthat – erről a játékos menedzsere, Filipovics Vladan nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

 


A 27 éves Varga Kevin azon játékosok közé tartozik, akik korábban már játszottak a válogatottban, de a tavalyi Eb-selejtezőkön különböző okok miatt nem kaptak lehetőséget, ám nem mondtak le arról, hogy bekerüljenek a nyári Eb-keretbe. Varga tavaly szeptemberben szerződött a ciprusi Apollon Limassolhoz, eddig kilenc bajnokin játszott, de többnyire csereként, gólt még nem szerzett és a decemberben érkező új edző, Pablo Machín elmondta, olyan játékrendszert képzel el, amiben nem látja a szélső helyét.

„Az új edző szélsők nélküli játékrendszerében nem lesz helye Kevinnek a csapatban, ezért már vizsgáljuk a távozás lehetőségét. Egyeztetünk erről a klubbal és attól sem zárkózik el a támadó, hogy ismét az NB I-ben futballozzon. Nem mondott le arról, hogy bekerüljön az Európa-bajnoki válogatott keretbe, az a célja, hogy olyan csapatban futballozhasson, melyben folyamatosan lehetőséget kap” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Varga Kevin menedzsere, Filipovics Vladan.

A 13-szoros válogatott Varga a nemzeti csapatban 2021-ben, a lengyelek ellen játszott legutóbb. Az NB I-ben pedig tavaly tavasszal szerepelt, a DVSC-ben, amikor fél évre hazatért a török Hataysportól, akkor 12 NB I-es meccsen két gólt és két gólpasszt ért el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik