Hivatalosan is megalakult a Magyar Gyermeklabdarúgó-szövetség

Vágólapra másolva!
2008.05.14. 13:51
Megalakult a Gyermeklabdarúgó-szövetség, minek következtében a Magyar Labdarúgó-szövetség égisze alá kerül a teljes utánpótlás-nevelés. A szponzori bevételek is növekednek, 2008-ban akár 500 milliós támogatást is kaphat az MLSZ. Többek közt ezek is elhangoztak a szövetség szerdai közgyűlésén.
Kisteleki István
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Kisteleki István
Kisteleki István
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Kisteleki István

TÁMOGATÓK

"A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forinttal (plusz ÁFA), míg a kettő plusz egy évre szóló szerződés révén az OMV évi 100 millióval (plusz ÁFA) támogatja az OLLÉ-programot. Ennek köszönhetően az osztrák cég névadója lett a pályalétesítési programnak, továbbá valamennyi, 5-12 éves korosztály számára kiírt bajnokságnak" - mondta Kisteleki István.
„A múlttal nem kívánunk foglalkozni” – adta ki a parancsot Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetsség elnöke a szerda délelőtt közgyűlés alatt. És nem is foglalkoztak, csak a jövővel, ami még akár fényesebb is lehet, mint a múlt. Persze ez nem lesz nehéz.

Szóval, a lehetséges 99 küldöttből 71 tartotta fontosnak a megjelenést a szerdai összetartáson, s közülük 12 tartózkodás mellett, mindenki áldását adta a Gyermeklabdarúgó-szövetség megalakulására.

Már korábban megírtuk, hogy Kisteleki szerint egységesíteni kellene az országban párhuzamosan futó többféle utánpótlás-nevelő programot, mert azok csak kioltják egymást, és rivalizálásuk nem tesz jót a labdarúgásnak. Most pedig megszületett a megoldás, a Góliát McDonald's FC épülő program szerdától hivatalosan is beindul.

Kisteleki beszélt a szponzorpénzekről is. Az elnök elmondta, hogy a mostani 347 milliós támogatás akár évi 500 milliósra is növekedhet, ami nagy részben a két legnagyobb szponzortól, az OMV-től és a Szerencsejáték Zrt.-től érkezik a szövetség kasszájába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik