Gera Zoltánt nem tiltja el az Európai Labdarúgó-szövetség

Vágólapra másolva!
2007.09.21. 17:48
Nem tiltja el az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága Gera Zoltánt, aki az elmúlt héten, szerdán piros lapot kapott a magyar válogatott Törökország elleni Európa-bajnoki selejtezőjén – adta hírül az Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja. Michel Platini az UEFA elnöke már kedden is megígérte Kisteleki Istvánnak, hogy mindent megtesz a magyar labdarúgás igazának érdekében.
Gera Zoltán (jobbra) legalább annak örülhet, hogy Málta ellen játszhat
Gera Zoltán (jobbra) legalább annak örülhet, hogy Málta ellen játszhat
Gera Zoltán (jobbra) legalább annak örülhet, hogy Málta ellen játszhat
Gera Zoltán (jobbra) legalább annak örülhet, hogy Málta ellen játszhat

A Törökország ellen kapott piros lap ellenére nem tiltja el Gera Zoltánt az UEFA, mely döntéssel a szervezet némileg kárpótolja a magyar nemzeti csapatot azért, hogy a múlt héten szerdán Stuart Dougal játékvezető a mérkőzés eredményét befolyásoló hibás döntést hozott. Így a huszonnyolc éves játékos szerepelhet a Málta elleni Európa-bajnoki selejtezőn, október 13-án.

A törökök elleni találkozón a skót bíró a hatvanharmadik percben csúnyán elnézte a történteket. Ekkor Gera Zoltán tolta meg a labdát az ellenfél kapusa mellett, aki szabálytalankodott ellene. Ennek ellenére Dougal tizenegyes helyett a magyar játékosnak adott sárga lapot, és mivel a West Bromwich középpályásának ez volt a második, így a magyar nemzeti csapat emberhátrányba került, és egy esetleges egygólos vezetés helyett összeroppant, majd 3-0-ra kikapott.

Az eset másnapján Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke levelet is írt Michael Platininek, az UEFA első emberének, és kérte a sportvezetőt, hogy ebben a kivételes esetben legalább az ilyenkor szokásos automatikusan járó eltiltást töröljék.

A két szövetség elnöke kedden, Helsinkiben személyesen is tárgyalt erről és Michel Platini már akkor is jelezte, hogy mindent megtesz a magyar labdarúgás igazának érdekében.

„Magától értetődő volt, hogy a legmesszebbmenőkig ki kell állnunk az igazunk mellett, és ezt az UEFA döntése is minden szempontból igazolja - nyilatkozta Kisteleki István az mlsz.hu-nak. - Ugyanakkor meggyőződésem és ez ennek az esetnek a szerencsére pozitív tanulsága, hogy - mint eredményeink is bizonyítják - jó úton járunk, hogy labdarúgásunk visszaszerezze nemzetközi tekintélyét. A történtek segítséget nyújthatnak abban is, hogy futballunk évtizedek óta tartó kedvezőtlen megítélése itthon is a lehető legjobb irányban változzon.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik