Sportlövészet: Péni nem jutott négy közé az Elnök-kupán

Vágólapra másolva!
2021.11.06. 15:06
null
Péni nem jutott be a legjobb négy közé (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Péni István nem jutott be a négy közé a Wroclawban zajló sportlövő Elnök-kupán a 10 méter légpuska egyéni versenyszámban – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A magyar szövetség szombati beszámolója szerint az Újpesti TE sportolója a 6. helyen kvalifikált a nyolc közé 631.8 körös eredménnyel. A küzdelmek két négyes csoportban folytatódtak, és ötös sorozatonként a leghátrébb álló mindig kiesett. Az egyes lövéseknél a legnagyobb eredményt elérő sportoló négy pontot kapott, a második hármat és így tovább.

Péni István az elődöntőben szétlőhetett a második helyért, de végül harmadik lett, így nem jutott be a négyes döntőbe, amelybe mindkét elődöntőből az első kettő került be.

A 10 méter légpuska női egyéni versenyszámban Mészáros Eszter hetedikként (629.4 kör), Dénes Eszter nyolcadikként (629.3) jutott a nyolc közé. Az egyik négyes elődöntőben Dénes negyedik lett, a másikban Mészáros szétlőhetett a második helyért, végül harmadik lett.

Az októberben rendezett koronglövő és a most Wroclawban zajló Elnök-kupa összesített díjazása 859 200 dollár (267 millió forint).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik