Fülöp Márton tavasszal a Stoke Cityben juthat játéklehetőséghez

Vágólapra másolva!
2008.02.22. 14:55
A korábban Vass Ádámot is foglalkoztató Stoke City labdarúgója lehet Fülöp Márton, aki már tárgyal a kölcsönszerződés feltételeiről. A válogatott kapusról szóló hírt a BBC közölte pénteken.
Fülöp Márton a másodosztály éllovasához kerülhet
M. Németh Péter (archív)
Fülöp Márton a másodosztály éllovasához kerülhet
Fülöp Márton a másodosztály éllovasához kerülhet
M. Németh Péter (archív)
Fülöp Márton a másodosztály éllovasához kerülhet

A brit közszolgálati csatorna internetes oldala megszólaltatta Fülöp jelenlegi klubjának menedzserét, Roy Keane-t.

„Úriemberi megállapodásunk van Mártonnal arról, hogy elengedjük őt, ha egy klub megfelelő ajánlattal érkezik” – mondta a Sunderland szakmai főnöke.

A BBC szerint a 33 éves Darren Ward felépülése okán kerülhet Fülöp a Stoke-hoz, mert rendszeres játéklehetőséghez juthat.

„Ez egy jó lépés lenne, végre mérkőzéseket játszhatna. Már ezen a hétvégén megállapodhatunk Mártonról a Stoke-kal. Az elmúlt napokban már beszéltünk velük. Wardy már ismét edzhet, így megfelelő helyettese lehet Craig Gordonnak. Ráadásul a fiatal Trevor Carson is kiválóan véd a tartalékok között, így Fülöp elengedése jó lépés lenne – mondta Keane.

A korábbi kiváló középpályás úgy véli, senkinek az érdekét nem szolgálná, ha Fülöpöt megtartanák tavaszra. Keane kiemelte: a legjobb megoldást kell szem előtt tartania a Sunderlandnek, ezért szó sem lehetett Fülöp elengedéséről, amíg Ward sérüléssel bajlódott.

„Mindig igyekeztem sportszerű lenni a játékosaimmal. Márton beszélt szövetségi kapitányával, és mindketten tudják, mérkőzésekre van szüksége. Ez meg is értem, hiszen Márton első osztályú kapus" - jegyezte meg Keane a Sunderland honlapján.

A 24 éves Fülöp Márton a szezon első felében a Leicester Cityben szerepelt, majd januárban Keane kérésére került vissza a Sunderlandhez. A magyar válogatottban 2005. május 31-én Franciaország ellen mutatkozott be, összesen tizenkétszer jutott szóhoz.

A Stoke City jelenleg jobb gólkülönbségének köszönhetően áll a második liga élén a Watford előtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik