Bolt: Blake keményebben dolgozott, mint én

Vágólapra másolva!
2012.08.06. 09:40
null
Usain Bolt ismét utolérhetetlennek bizonyult (fotók: Reuters)
A londoni olimpián a férfi 100 méteres síkfutás döntője után a győztes jamaicai  Usain Bolt elmondta, a rajtnál aggódott egy kicsit, de tudta, hogy megvan a tehetsége a győzelemhez.

 

„Kicsit aggódtam, mert a rajtnál hibáztam, nem az enyém volt a legjobb reakció, de nyugodt tudtam maradni és ez volt a kulcs. Az edzőm már a verseny előtt is azzal biztatott, hogy ne idegeskedjek a rajt miatt, koncentráljak inkább a hajrára, ami az erősségem" – nyilatkozta a 100 méteres síkfutás döntője után az aranyérmes jamaicai Usain Bolt, aki azért is aggódhatott a rajt miatt, mert tavaly a világbajnokságon idő előtt kiugrott, amiért kizárták a versenyből.

Volt, aki szívesen futott volna egy kört Bolttal
Volt, aki szívesen futott volna egy kört Bolttal

„A közönség csodálatos volt. Tudtam, mire számíthatunk, de azt nem tudtam elképzelni, hogy ilyen nagyszerű hangulat lesz" – mondta a 100-on egyéniben immár kétszeres (összesen négyszeres) olimpiai bajnok sprinter, aki honfitársáról, a végül második helyen végző világbajnoki címvédő Yohan Blake-ről is elmondta a véleményét.

„Blake keményebben dolgozott mint én, de tudtam mit kell csinálnom és a tehetségem is megvolt hozzá. Blake a következő alkalommal biztosan jobb lesz, mert most egy kicsit stresszes volt" – fogalmazott Bolt.

A győztes képességeit edzőpartnere, az olimpiai ezüstérmes Yohan Blake is elismerte: „Bolt a leggyorsabb ember a világon, én pedig kaptam egy ezüstérmet. Mit akarhatnék még? Mögötte másodiknak lenni megtiszteltetés."

A harmadik helyet a szám 2004-es olimpiai bajnoka, a remekül rajtoló Justin Gatlin szerezte meg. „Elég jó futás volt. A balomon is jöttek rám az ellenfelek, szóval igazán megküzdöttem ezért az éremért – mondta az élete legjobbját futó amerikai. – Nagyszerű érzés nyolc év után újra itt lenni, visszajönni és kihasználni a tehetséget, amivel Isten megajándékozott. A legjobbamat nyújtottam, amire képes vagyok.”

Asafa Powell, a jamaicaiak harmadik döntőse megsérült, így nem tudta teljes erőből végigfutni a távot, és egyedüliként maradt 10 másodpercen kívül a fináléban.

„Megsérültem, így nem tudtam végighajtani a távot. Az elődöntővel megpróbáltam kiadni magamból a feszültséget, és jól rajtoltam, de megbotlottam. Csalódott vagyok, mert tudom, hogy harcban lehettem volna az érmekért. Most kezeltetnem kell a lábam. Tudtam, hogy a jamaicaiaké lesz az első két hely” – mondta a 29 éves Powell, aki hiába az elmúlt évtized egyik legjobb sprintere, továbbra sincs egyéni számban szerzett olimpiai érme.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik