Dzsudzsákék nem értik a gyűlölködést, a jövő hétig húzódhat a döntés

Vágólapra másolva!
2011.06.09. 07:46
null
Dzsudzsák Balázs hamarosan végleg búcsút inthet Eindhovennek (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Az elmúlt néhány évtizedben egyetlen magyar játékos átigazolását sem kísérte akkora figyelem a hazai közvélemény, illetve a nemzetközi sportsajtó részéről, mint Dzsudzsák Balázsét. Mint arról tegnap elsők között beszámoltunk, a PSV szélsője megegyezett az orosz Anzsi Mahacskalával. Orosz és holland források tegnap arról számoltak be, hogy ma be is jelentheti az orosz klub a szélső szerződtetését, ám úgy tudjuk, lehet, hogy csak a jövő héten kerül sor a szerződéskötésre. A szélső egyelőre nem kíván nyilatkozni, értetlenül áll a megnyilvánuló gyűlölet előtt.

 

„Konkrétumokat továbbra sem mondhatok. Folynak bizonyos tárgyalások, amelyek még nem zárultak le, a jövő hétig is elhúzódhat az ügy” – nyilatkozta ma délelőtt a Nemzeti Sport Online-nak Dzsudzsák Balázs menedzsere, Vörösbaranyi József.

A játékosügynök elmondta, hogy a szélsőt nagyon elkeserítette az az érthetetlen gyűlölet, amely ellepte a különböző internetes fórumokat.

„Dzsudzsák Balázs nem érti, mi az oka a felé áradó gyűlöletnek, ezért nem is szeretne nyilatkozni. A pályafutásáról neki kell döntést hoznia, ha rosszul dönt, ő viseli majd a döntés következményeit is, de ez az ő ügye. Érthetetlen, hogyan csaphat át ilyen mélységes gyűlölködésbe az, ha egy magyar futballista egyik külföldi csapattól a másikhoz szerződik” – fogalmazott a játékosügynök.

Délelőtt folyamatosan frissülő írásunkban követtük nyomon a legfrissebb híreket, véleményeket. Ma már valószínűleg nem ír alá Dzsudzsák az Anzsihoz, ha mégis lesz új fejlemény, arról természetesen beszámolunk.

JÚNIUS 9., CSÜTÖRTÖK

21:21: Az orosz újságoknak sikerült elérniük az Anzsi Mahacskala vezetőedzőjét, Gadzsi Gadzsijevet, aki megerősítette, hogy Dzsudzsák Balázs az orosz csapathoz igazol, és elárulta, már beszélt is futballistával, akit univerzális játékosnak tart.

15:53 Honlapunk megkereste Dzsudzsák Balázs egyik nevelőedzőjét, Hegedűs Gábort, hogy fejtse ki véleményét tanítványa valószínű klubváltásáról. A szakember szerint hiba lenne a Premjer-liga színvonalát lebecsülni, hiszen Dzsudzsák Oroszországban szakmailag még a hollandnál is erősebb bajnokságban méretheti meg magát.

15:30 Vörösbaranyi József, Dzsudzsák menedzsere az MTI érdeklődésére megerősítette a nyilvánvaló tényt, hogy a két klub már megegyezett a játékos vételárában. Ez azt jelenti, hogy a gyakorlatban már valóban csak a magyar szélső és menedzsmentje akaratán múlik az átigazolás megvalósulása.

13.32 A szélső lehetséges oroszországi szerződésével kapcsolatban a Ferencváros korábbi futballistája, Szergej Kuznyecov is elmondta a véleményét.

„Sokkal erősebb, keményebb, jobb az orosz bajnokság, mint a holland – mondta Szergej Kuznyecov a Nemzeti Sportnak. – Ezért aztán nem kell félteni Dzsudzsák Balázst, hiszen minden adva van a további fejlődéséhez. A pénzre nem lesz gondja, a konkurenciával azonban annál több, ugyanis hemzsegnek a remek labdarúgók a keretben. Szó sincs játékostemetőről, sőt milliós ugródeszkára lép Balázs, ha aláírja a szerződést.”

11.14 Tegnap holland és orosz források is arról számoltak be, hogy az Anzsi Mahacskala ma bejelenti Dzsudzsák Balázs szerződtetését, ám a Nemzeti Sport Online úgy értesült, hogy a jövő hétig is elhúzódhatnak a tárgyalások.

10:39 A holland sportoldalakat ellepték a PSV lehetséges nyári igazolásairól szóló hírek azt követően, hogy tegnap kiderült, Dzsudzsák Balázs valószínűleg az Anzsi Mahacskalához szerződik. A kiszemeltek között van Uszama Aszaidi, Stijn Schaars és Kolbeinn Sigthórsson is. Dzsudzsák Balázsért a hírek szerint 14 millió eurót is kaphat a PSV, így – pénzügyi problémái ellenére – valószínűleg lesz forrás az erősítésre.

9:50 „Balázst reggel tíz órától vizsgálták, öt óra is elmúlt már, mire az orvosi stáb mindennel végzett. Az eredmények kiválóak voltak, Balázs a szezon végén is kirobbanó erőben van” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Vörösbaranyi József a szerda esti orvosi vizsgálat után. A játékosügynök azt a tegnapi értesülésünket nem kívánta kommentálta, hogy a PSV szélsője az Anzsi Mahacskalánál vett részt orvosi vizsgálaton, és már meg is egyezett az orosz klubbal.

9:11 Az orosz Anzsi Mahacskaláról sok mindent elmond, hogy míg tíz éve Komáromban edzőtáborozott a csapat, addig az idén a játékosok és teljes személyzet – a takarítókat is beleértve – különgéppel utazott a BL-döntőre. A dagesztáni csapat július 4-től egyébként Ausztriában készül, és megmérkőzik a német Schalkéval is – azon a találkozón valószínűleg már Dzsudzsák Balázs is pályára léphet.

8:43 A sports.ru átigazolásfigyelő cikkében Dzsudzsák Balázst az Anzsi Mahacskala mellett még a CSZKA Moszkva kiszemeltjei között is feltüntetik. Ez azonban aligha jelenti azt, hogy a moszkvaiak még képben lennének Dzsudzsák ügyében, a szélsőt korábban hozták szóba a fővárosiakkal, és nevét azóta sem törölték a CSZKA kiszemeltjei közül.

7:09 Dzsudzsák Balázs mellett a Benfica 52-szeres argentin válogatott játékmesterét, Pablo Aimart is szeretné az Anzsi Mahacskalához csábítani az orosz klub tulajdonosa, Szulejman Kerimov.

JÚNIUS 8., SZERDA

22:10 A Voetbal International szerint még magasabb lesz a Dzsudzsákért kifizetett összeg. A holland sajtó késő este már arról számolt be, hogy Dzsudzsák 14 millió eurónál nagyobb összegért vált klubot, négy évre ír alá.

19.14 Estére az is kiderült, hogy Dzsudzsák átment az orvosi vizsgálaton,csütörtökön jelenthetik be a szerződtetését.

17:55 Mivel Dzsudzsák átigazolását egyik klub sem jelentette még be hivatalosan, a középpályás pontos árát sem lehet tudni. A holland Algemeen Dagblad sportrovatának (AD Sportwereld) délutáni információi szerint Dzsudzsákért legalább 9 millió eurót fizet az Anzsi. Később az orosz sports.ru tudósítója, Gyenyisz Bisztrov – aki lefotózta az orvosi vizsgálaton átesett futballistát – már 11–12 millió euróról írt.

16:50 Olvasóink is meghozták az ítéletüket Dzsudzsák klubváltásával kapcsolatban, „közvélemény-kutatásunkból” kiderült, a szavazók 95 százaléka nem ért egyet a futballista Oroszországba szerződésével. Természetesen az átigazolás megihlette szerkesztőségünket is: Marosi Gergely és Pór Károly szubjektív írásában érvek és ellenérvek sorakoznak fel.

15:27 Az is kiderült, hogy a tulaj hiába áldoz évi 60 millió eurót a csapatra, ez az összeg csak a hetedik legtöbb az orosz bajnokságban.

14:25 Érdekesség, hogy az orosz klubok szinte csak ballábas magyar futballisták iránt érdeklődnek, Dzsudzsák lehet a harmadik magyar balszélső az orosz élvonalban.

13:40 A középpályás jelenlegi klubja, a PSV viszont megerősítette, hogy egyik legnagyobb értékük már az Anzsival tárgyal. „Az Anzsi valóban bejelentette nekünk, hogy hivatalosan tárgyal Dzsudzsákkal, és a dolgok komolyra fordultak, ez már konkrét megkeresés” – mondta Marcel Brands sportigazgató a Voetbal Internationalnak.

A Nemzeti Sport Online természetesen a PSV-t is megkereste Dzsudzsák ügyében: a holland klub sajtóosztálya érdeklődésünkre elismerte, hogy az Anzsi hivatalosan is kapcsolatba lépett velük a magyar játékos miatt, de még nem írtak alá semmit.

12:20 A Sportszelep felidézte milyen fogadtatásban részesült az Anzsinál Roberto Carlos – hasonló várhat Dzsudzsákra is?

12:04 Nem Dzsudzsák Balázs az első magyar, akit szerződtetni szeretne az Anzsi, a dagesztáni klub korábban Józsi Györgyöt is kinézte, de a középpályás nem szeretett volna Oroszországba szerződni.

11:37 A Mahacskalát nem sokan ismerik idehaza, így pár mondatban összeszedtük, mit is érdemes tudnia városról, a futballcsapatról. Ez utóbbit a világ 136. leggazdagabb embere irányítja.

10:36 A Nemzeti Sport Online által elsőként megírt információt később a játékos menedzsere, Vörösbaranyi József sem cáfolta. Sőt elárulta, hogy Dzsudzsák valóban az olasz fővárosban tartózkodik. „Nem kommentálhatom a hírt. Csak annyit mondhatok, hogy valóban Rómában vagyunk orvosi vizsgálaton, de semmi többről nem beszélhetek. Hamarosan tájékoztatjuk a közvéleményt” – nyilatkozta az NSO-nak Vörösbaranyi.

10:33 A nap legfontosabb, legnagyobb érdeklődést kiváltó átigazolási szenzációja volt – a Nemzeti Sport Online megtudta, Dzsudzsák Balázs megegyezett az orosz Anzsi Mahacskalával. A legkeresettebb magyar futballista tehát Roberto Carlosszal futballozhat majd. Az eseménydús nap legfontosabb történéseit gyűjtöttük egy csokorba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik