Anzsi: tíz éve komáromi edzőtábor, idén különgéppel BL-döntő

Vágólapra másolva!
2011.06.09. 09:11
Címkék
Az Anzsi Mahacskalával tíz év alatt nagyot fordult a világ. Az ezredforduló idején még Magyarországra járt edzőtáborozni a csapat, idén viszont különgéppel repültek a játékosok a Bajnokok ligája döntőjére.

Néhány adalék azzal kapcsolatban, hogy tíz év alatt mekkorát fordult a világ Dzsudzsák Balázs leendő csapatával, az Anzsi Mahacskalával.

Kétezerben és kétezer-egyben még Magyarországon, Komáromban edzőtáborozott az akkor még igen csak szerény költségvetésből működő klub, s noha megfelelő körülmények között készülhettek nálunk a dagesztániak, s jól érezték magukat, ma már nem Komárom felé veszik az irányt.

A klub mostani viszonyait jellemzi, hogy a dúsgazdag tulajdonos, Szulejman Kerimov különgéppel repítette a csapatot a Bajnokok Ligája döntőjére, s a gépen nemcsak a játékosok, edzők, vezetők, hanem még a takarítónők is ott lehettek – mesélte a Nemzeti Sportnak az orosz labdarúgást jól ismerő korábbi ferencvárosi játkos, Szergej Kuznyecov.

Július negyedikétől pedig Ausztriában edzőtáboroznak az orosz csapat játékosai, s megmérkőznek a német Schalkéval is. Ezen a táborozáson alighanem már Dzsudzsák Balázs is részt vehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik