nemzetisport.hu 2017.02.28 13:46 Frissítve: 2017.03.01 00:30

Légiósok: Mervó Bence a DAC-ban folytatja – hivatalos

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő dunaszerdahelyi DAC hivatalos honlapján jelentette be, hogy két és fél éves szerződést kötött Mervó Bencével.

Mervó Bence a 7-es mezt fogja viselni (fcdac.sk)

 

Mervó 2015-ben szerződött Svájcba, az FC Sionhoz, ahonnan később kölcsönbe került a lengyel élvonalbeli Slask Wroclawhoz. Az U21-es válogatott labdarúgó egy évet töltött a Slasknál, mielőtt idén februárban visszahívta volna a Sion. A 22. életévét március 5-én betöltő támadó a múlt héten felbontotta a szerződését a svájciakkal, így szabadon igazolhatóvá vált.

A szlovákiai klub bejelentése szerint Mervó kettő és fél éves szerződést írt alá új klubjánál, amelynél a hetes mezt viseli. Vida Kristopher és Kocsis Gergő után Mervó a harmadik magyar játékos a DAC jelenlegi keretében.  

„Ennél szebb ajándékot nem is kaphattam volna 22. születésnapomra. Számomra a 2017-es év a függetlenné válásom éve. Ennek érdekében döntöttem úgy, hogy – karrierem megfelelő építése érdekében – kivásárlom magamat a korábbi svájci szerződésből, ami sikerült: szerződést bontottunk az FC Sion csapatával. Most pedig örömmel adom nevemet és tudásomat a Dunaszerdahely fantasztikus csapatának és szurkolótáborának”– nyilatkozta Mervó Bence.

„Bence olyan típusú játékos, amilyet korábban hiányoltunk a csapatunkból. Nagyon tehetséges, ezért gyorsan reagáltunk a kínálkozó alkalomra. Nagyon boldog vagyok, hogy Bence, aki nem messze Dunaszerdahelytől nevelkedett, ilyen pozitívan reagált a klubunk által elé tárt projektre. Köszönöm mindenkinek, aki professzionalizmusával hozzájárult az átigazolás megvalósításához” – nyilatkozta a DAC honlapjának Jan van Daele, a klub sportigazgatója.

2019.12.09 15:43:46

Légiósok PÓR KÁROLY

Mohol, Ada, Tóthfalu, Tarpa, Felcsút, Königsdorf, Köln, Almelo – út a holland élvonalba.

2019.12.08 22:27:08

Légiósok L. P. I.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.