„Dzsudzsák anyagilag, szakmailag is nagyszerű döntést hozott”

Vágólapra másolva!
2011.06.10. 09:56
null
Eindhovenben sztár volt a magyar játékos, az Anzsinál is az lehet (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Korábbi és mostani futballisták – legalábbis azok, akiknek volt vagy van orosz „múltjuk" – elnézőbbek Dzsudzsák Balázzsal, mint a szurkolók. Rácz László, Lukács Tihamér és Németh Norbert is jó döntésnek tartja, hogy a PSV légiósa az Anzsi Mahacskalához szerződik.

„Anyagilag mindenképpen megéri neki, hiszen óriási pénzt invesztálnak a csapatba, és a fizetések is átlagon felüliek. Új, modern stadion épül, s Balázson kívül más játékosokat is csábítanak európai élcsapatoktól. Az orosz futball egyre erősödik, s a színvonal emelkedését tovább segítheti, hogy nem csak két együttes verseng a bajnoki címért. Fontos, hogy a Mahacskala kilépjen az európai porondra, és ha ez bekövetkezik, ismét szem előtt lehet Dzsudzsák Balázs" – mondta a középpályásról a 46-szoros szovjet válogatott Rácz László.

SALÁTA SZERINT IS JÓ DÖNTÉST HOZOTT DZSUDZSÁK

– Hallott már Dzsudzsák Balázsról?

– Hogyne! – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére a szlovákiai Garamkövesden született 26 esztendős Saláta Kornél, aki a 2010-es világbajnokságot is megjárta!

 

– S naprakész vele kapcsolatban?

– Értesültem róla, hogy az Anzsi Mahacskalához szerződik.

 

– A Rosztovval már játszott az Anzsi ellen, amely Roberto Carlos tizenegyesével egy nullára nyert.

– Nem mintha számítana, de jogtalanul fújták be ellenünk azt a büntetőt. Az Anzsi nagyszerű csapat, képzett labdarúgók alkotják, jóllehet ez az összes élvonalbeli csapatról elmondható.

Szerintem Dzsudzsák jól döntött, hogy a Mahacskalát választotta, mert ha kimagaslóan teljesít, jószerével garantálva van számára az előrelépés.

A Siófok futballistája, Lukács Tihamér 2009-ben kipróbálta magát Oroszországban. A játékos szerint Dzsudzsák szakmailag is jót lépett.

„Nemcsak anyagilag, szakmailag is nagyszerű döntést hozott. Aki azt mondja, a holland bajnokság jobb, mint az orosz, az egyszerűen nem ért a futballhoz... Felfoghatatlan, milyen luxus van Oroszországban, együttesem csak második ligás volt, de az edzésekre egy Porschéval, ráadásul külön sofőrrel mentem... Az, hogy egy nő odaköp a lábad elé, vagy a férfiak tömegesen fürdenek meztelenül a szökőkútban, nem meglepő – de megszokható..." – vélekedett a Nyizsnij Novgorod volt középpályása, Lukács.

Általában megfigyelhető, hogy a jelenlegi és volt futballisták nem olyan kritikusak Dzsudzsákkal szemben, mint a közvélemény. Németh Norbert is az eindhoveni középpályás mellé állt.

„Bár nekem nem sikerült túl jól az orosz kirándulás, hiszen rengeteget voltam sérült, mindenképp kiváló döntésnek találom, hogy Dzsudzsák Balázs az Anzsi Mahacskalához igazol. Azért gondoljunk bele, ha valaki mögött egy százhuszonötszörös brazil válogatott, Roberto Carlos futballozik majd, az bizony nem rossz dolog... Az orosz labdarúgást profizmus veszi körül, s kiváló színvonalú, azaz még egyszer mondom, remek döntés volt" – mondta a Tom Tomszk egykori játékosa.

Gaál Miklós, az FK Volga hátvédje még nem tudja, hogy a PSV játékosa helyesen határozott-e, azt viszont mindenképp hatalmas dolognak tekinti, hogy a szélsőért ennyi pénzt ad majd ki új klubja. Korábban az orosz sajtó 11-12 millió euróról, míg a holland már 14 millió fölötti összegről számolt be.

„Most még nem lehet egyértelműen megmondani, jó döntést hozott-e Dzsudzsák Balázs vagy sem. Óriási elismerés, hogy ekkora összeget kifizetnek egy labdarúgóért. Mivel nem játszottam Hollandiában, nem tudom megmondani, melyik az erősebb bajnokság, de például az Európa-liga előző idényében a Szpartak Moszkva négy nullás összesítéssel verte ki az Ajaxot. A bajnokság kiegyenlített és igen erős" – mondta Gaál.

TOVÁBBI VÉLEMÉNYEKET DZSUDZSÁK BALÁZSRÓL ÉS A SALÁTA KORNÉLLAL KÉSZÜLT INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

EZ TÖRTÉNT EDDIG DZSUDZSÁK ÁTIGAZOLÁSÁVAL KAPCSOLATBAN

JÚNIUS 9., CSÜTÖRTÖK

 

21:21: Az orosz újságoknak sikerült elérniük az Anzsi Mahacskala vezetőedzőjét, Gadzsi Gadzsijevet, aki megerősítette, hogy Dzsudzsák Balázs az orosz csapathoz igazol, és elárulta, már beszélt is futballistával, akit univerzális játékosnak tart.

 

15:53 Honlapunk megkereste Dzsudzsák Balázs egyik nevelőedzőjét, Hegedűs Gábort, hogy fejtse ki véleményét tanítványa valószínű klubváltásáról. A szakember szerint hiba lenne a Premjer-liga színvonalát lebecsülni, hiszen Dzsudzsák Oroszországban szakmailag még a hollandnál is erősebb bajnokságban méretheti meg magát.

 

15:30 Vörösbaranyi József, Dzsudzsák menedzsere az MTI érdeklődésére megerősítette a nyilvánvaló tényt, hogy a két klub már megegyezett a játékos vételárában. Ez azt jelenti, hogy a gyakorlatban már valóban csak a magyar szélső és menedzsmentje akaratán múlik az átigazolás megvalósulása.

 

13.32 A szélső lehetséges oroszországi szerződésével kapcsolatban a Ferencváros korábbi futballistája, Szergej Kuznyecov is elmondta a véleményét.

„Sokkal erősebb, keményebb, jobb az orosz bajnokság, mint a holland – mondta Szergej Kuznyecov a Nemzeti Sportnak. – Ezért aztán nem kell félteni Dzsudzsák Balázst, hiszen minden adva van a további fejlődéséhez. A pénzre nem lesz gondja, a konkurenciával azonban annál több, ugyanis hemzsegnek a remek labdarúgók a keretben. Szó sincs játékostemetőről, sőt milliós ugródeszkára lép Balázs, ha aláírja a szerződést.”

 

11.14 Tegnap holland és orosz források is arról számoltak be, hogy az Anzsi Mahacskala ma bejelenti Dzsudzsák Balázs szerződtetését, ám a Nemzeti Sport Online úgy értesült, hogy a jövő hétig is elhúzódhatnak a tárgyalások.

 

10:39 A holland sportoldalakat ellepték a PSV lehetséges nyári igazolásairól szóló hírek azt követően, hogy tegnap kiderült, Dzsudzsák Balázs valószínűleg az Anzsi Mahacskalához szerződik. A kiszemeltek között van Uszama Aszaidi, Stijn Schaars és Kolbeinn Sigthórsson is. Dzsudzsák Balázsért a hírek szerint 14 millió eurót is kaphat a PSV, így – pénzügyi problémái ellenére – valószínűleg lesz forrás az erősítésre.

 

9:50 „Balázst reggel tíz órától vizsgálták, öt óra is elmúlt már, mire az orvosi stáb mindennel végzett. Az eredmények kiválóak voltak, Balázs a szezon végén is kirobbanó erőben van” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Vörösbaranyi József a szerda esti orvosi vizsgálat után. A játékosügynök azt a tegnapi értesülésünket nem kívánta kommentálta, hogy a PSV szélsője az Anzsi Mahacskalánál vett részt orvosi vizsgálaton, és már meg is egyezett az orosz klubbal.

 

9:11 Az orosz Anzsi Mahacskaláról sok mindent elmond, hogy míg tíz éve Komáromban edzőtáborozott a csapat, addig az idén a játékosok és teljes személyzet – a takarítókat is beleértve – különgéppel utazott a BL-döntőre. A dagesztáni csapat július 4-től egyébként Ausztriában készül, és megmérkőzik a német Schalkéval is – azon a találkozón valószínűleg már Dzsudzsák Balázs is pályára léphet.

 

8:43 A sports.ru átigazolásfigyelő cikkében Dzsudzsák Balázst az Anzsi Mahacskala mellett még a CSZKA Moszkva kiszemeltjei között is feltüntetik. Ez azonban aligha jelenti azt, hogy a moszkvaiak még képben lennének Dzsudzsák ügyében, a szélsőt korábban hozták szóba a fővárosiakkal, és nevét azóta sem törölték a CSZKA kiszemeltjei közül.

 

7:09 Dzsudzsák Balázs mellett a Benfica 52-szeres argentin válogatott játékmesterét, Pablo Aimart is szeretné az Anzsi Mahacskalához csábítani az orosz klub tulajdonosa, Szulejman Kerimov.

 

JÚNIUS 8., SZERDA

 

22:10 A Voetbal International szerint még magasabb lesz a Dzsudzsákért kifizetett összeg. A holland sajtó késő este már arról számolt be, hogy Dzsudzsák 14 millió eurónál nagyobb összegért vált klubot, négy évre ír alá.

 

19.14 Estére az is kiderült, hogy Dzsudzsák átment az orvosi vizsgálaton,csütörtökön jelenthetik be a szerződtetését.

 

17:55 Mivel Dzsudzsák átigazolását egyik klub sem jelentette még be hivatalosan, a középpályás pontos árát sem lehet tudni. A holland Algemeen Dagblad sportrovatának (AD Sportwereld) délutáni információi szerint Dzsudzsákért legalább 9 millió eurót fizet az Anzsi. Később az orosz sports.ru tudósítója, Gyenyisz Bisztrov – aki lefotózta az orvosi vizsgálaton átesett futballistát – már 11–12 millió euróról írt.

 

16:50 Olvasóink is meghozták az ítéletüket Dzsudzsák klubváltásával kapcsolatban, „közvélemény-kutatásunkból” kiderült, a szavazók 95 százaléka nem ért egyet a futballista Oroszországba szerződésével. Természetesen az átigazolás megihlette szerkesztőségünket is: Marosi Gergely és Pór Károly szubjektív írásában érvek és ellenérvek sorakoznak fel.

 

15:27 Az is kiderült, hogy a tulaj hiába áldoz évi 60 millió eurót a csapatra, ez az összeg csak a hetedik legtöbb az orosz bajnokságban.

 

14:25 Érdekesség, hogy az orosz klubok szinte csak ballábas magyar futballisták iránt érdeklődnek, Dzsudzsák lehet a harmadik magyar balszélső az orosz élvonalban.

 

13:40 A középpályás jelenlegi klubja, a PSV viszont megerősítette, hogy egyik legnagyobb értékük már az Anzsival tárgyal. „Az Anzsi valóban bejelentette nekünk, hogy hivatalosan tárgyal Dzsudzsákkal, és a dolgok komolyra fordultak, ez már konkrét megkeresés” – mondta Marcel Brands sportigazgató a Voetbal Internationalnak.

 

A Nemzeti Sport Online természetesen a PSV-t is megkereste Dzsudzsák ügyében: a holland klub sajtóosztálya érdeklődésünkre elismerte, hogy az Anzsi hivatalosan is kapcsolatba lépett velük a magyar játékos miatt, de még nem írtak alá semmit.

 

12:20 A Sportszelep felidézte milyen fogadtatásban részesült az Anzsinál Roberto Carlos – hasonló várhat Dzsudzsákra is?

 

12:04 Nem Dzsudzsák Balázs az első magyar, akit szerződtetni szeretne az Anzsi, a dagesztáni klub korábban Józsi Györgyöt is kinézte, de a középpályás nem szeretett volna Oroszországba szerződni.

 

11:37 A Mahacskalát nem sokan ismerik idehaza, így pár mondatban összeszedtük, mit is érdemes tudnia városról, a futballcsapatról. Ez utóbbit a világ 136. leggazdagabb embere irányítja.

 

10:36 A Nemzeti Sport Online által elsőként megírt információt később a játékos menedzsere, Vörösbaranyi József sem cáfolta. Sőt elárulta, hogy Dzsudzsák valóban az olasz fővárosban tartózkodik. „Nem kommentálhatom a hírt. Csak annyit mondhatok, hogy valóban Rómában vagyunk orvosi vizsgálaton, de semmi többről nem beszélhetek. Hamarosan tájékoztatjuk a közvéleményt” – nyilatkozta az NSO-nak Vörösbaranyi.

 

10:33 A nap legfontosabb, legnagyobb érdeklődést kiváltó átigazolási szenzációja volt – a Nemzeti Sport Online megtudta, Dzsudzsák Balázs megegyezett az orosz Anzsi Mahacskalával. A legkeresettebb magyar futballista tehát Roberto Carlosszal futballozhat majd. Az eseménydús nap legfontosabb történéseit gyűjtöttük egy csokorba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik