Bogdán, Gulácsi, Király, Megyeri - sosem látott jövés-menés várható

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2015.04.30. 14:38
null
Megyeri, Gulácsi, Bogdán - a nyáron akár mindhárman válthatnak (Fotó: Reuters)
Közeledve a nyári átigazolási időszakhoz kezd körvonalazódni, kik azok a magyar légiósok, akik jó eséllyel csapatot válthatnak. Az előzetes hírek szerint a kapusok körében nagy átrendeződés várható, válogatott, illetve U-válogatott játékosok sora kerülhet új klubhoz.

AZ EGYIK MÁR BEJELENTETTE A TÁVOZÁSÁT, A MÁSIKNAK AZ UTÓDJÁT KERESIK – SZINTE BIZTOS A KLUBVÁLTÁSUK

Azt már megszokhattuk az elmúlt években, hogy kapusaink még úgy-ahogy kelendők a nyugat-európai piacokon is, de egy-két átszerződésnél többre nem volt példa egy-egy igazolási időszakon belül az utóbbi esztendőkben. Ezzel szemben idén akár öten is új csapathoz kerülhetnek.

Kedden Megyeri Balázzsal kapcsolatban jelent meg a görög sajtóban, hogy Angliából érdeklődnek iránta, első és másodosztályú csapat is szóba jöhet, miközben az Olympiakosz, amelynél ebben a szezonban csak tíz tétmeccsen védett, már az utódját keresi.

A korábbi U-válogatott játékos menedzsere, Hrutka János érdeklődésünkre elmondta, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja a híreket. Ugyanakkor annyit elárult, hogy egyetlen klubtól sem kaptak hivatalos ajánlatot, még az Olympiakosztól sem, amelyet 2010 óta szolgál Megyeri. Vagyis a görög klub hivatalos formában nem jelezte hosszabbítási szándékát. Ez pedig könnyen jelentheti a kapus távozását, hiszen nyáron lejár a szerződése.

Egy válogatott kapus, jelesül a nemzeti csapatban 93-szor szereplő Király Gábor már korábban bejelentette, hogy távozik az angol másodosztályú Fulhamtől, és befejezi 18 éve tartó légióspályafutását, hazatér a Haladásba.

A 40 éves, 27-szeres válogatott Babos Gábor pedig már kapusedzőként is dolgozik a NAC Bredánál, s előfordulhat, hogy a nyáron felhagy az aktív játékkal.

A volt U-válogatott Kovácsik Ádámot még hosszabb szerződés köti az olasz harmadosztályú Regginához, de ez megszűnhet, amennyiben a csoportjában sereghajtó gárda kiesik a negyedosztályba, ahol automatikusan megszűnnek a profi státuszok. A Reggina anyagi gondokkal is küzd, és az is tetézte a bajt, hogy a klubtól levontak hat pontot, amiért 2007 óta nem fizette ki Kovácsik után a Ferencvárosnak járó nevelési költséget. A márciusban egyik bravúrjával a hét védéseit bemutató kapusok közé bekerülő játékos szinte biztosan klubot vált. Úgy tudjuk, ha külföldön marad, akkor elsősorban olaszországi folytatás jöhet szóba, ám a hazatérés sem zárható ki.

KOVÁCSIK ÁDÁM BRAVÚRJA AZ AVERSA NORMANNA ELLEN 0:33-TÓL

AZ EGYIKÉRT FIZETNI KELL, A MÁSIK INGYEN MEHET – DE AZ IS LEHET, HOGY MARAD

Megyerihez hasonlóan a nyáron lejár a szerződése Bogdán Ádámnak is, aki 2007-től játszik a jelenleg az angol másodosztályban szereplő Boltonnál. A 27 éves, 19-szeres válogatott kapuvédő helyzetét nehezíti, hogy a szezon során több sérüléssel is bajlódott, viszont így is volt kiemelkedően jó meccse, például a Liverpool ellen az FA-kupában. Alighanem ennek is köszönheti, hogy több sikertelen próbálkozás ellenére klubja nemrég még egy utolsó hosszabbítási ajánlatot tett a magyar futballista elé.

Bogdán azóta elmondta, még nem döntött a folytatásról. Szeretne első osztályban védeni, ám a hosszabbítás lehetőségét sem zárta ki. Anglia mellett Németország jöhet szóba. A Bundesligából korábban már konkrétan bejelentkezett érte a Mainz, míg legutóbbi hírünk szerint most a Stuttgart az egyik komoly érdeklődő, de akkor lehet reális esély az egyezségre, ha a jelenleg sereghajtó svábok megőrzik élvonalbeli tagságukat.

BOGDÁN ÁDÁM BRAVÚRJAI A LIVERPOOL ELLEN AZ FA-KUPÁBAN

Külföldön játszó kapusaink közül az egyik legjobb szezont az osztrák Red Bull Salzburggal várhatóan bajnokságot nyerő Gulácsi Péter produkálta, Bogdán mellett ő a legpiacképesebb magyar kapus. A 24 éves, két éve szerződtetett futballista ebben az idényben 29 bajnokin, 11 európai és négy Osztrák Kupa-meccsen védte a Red Bull kapuját. Az előző évadot is figyelembe véve pedig már megfelelő rutint gyűjtött ahhoz, hogy erősebb bajnokságban is kipróbálja magát.

Ausztriából származó értesüléseink alapján már a múlt hónapban beszámoltunk róla: a Red Bullnál abban bíznak, hogy teljesítményének köszönhetően jó feltételekkel értékesíteni tudják a kétszeres magyar válogatott kapust, akit amúgy még kétéves szerződés köt a salzburgi egylethez.

Úgy tudjuk, már a konkrét egyeztetések is megkezdődtek az ügyében. A játékost képviselő World in Motion menedzserirodánál akkor a Nemzeti Sport Online kérdésére nem cáfolták a megkeresések tényét, de részletekről még nem tudtak beszámolni. Angol és német érdeklődésről hallani Gulácsival kapcsolatban, s egyik vonal sem meglepő. Gulácsi Angliában, Liverpoolban nevelkedett és kölcsönben védett például az akkor még másod-, jelenleg viszont már élvonalbeli Hull Citynél, ugyanakkor az is közismert, hogy a német Bundesliga-csapatok előszeretettel igazolnak Ausztriából.

GULÁCSI BÜNTETŐT VÉD AZ ADMIRA WACKER ELLENI BAJNOKIN 3:00-NÁL

A felsoroltakon kívül Köteles László véd még jegyzettebb európai bajnokságban, de a belga élvonalbeli Genk magyar kapusát 2017-ig szerződés köti a csapathoz, melynél alapembernek számít, és minden jel szerint a jövőben is számolnak vele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik