Légiósok: a Stuttgart lehet Bogdán legkitartóbb kérője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.13. 12:06
null
Egyre valószínűbb, hogy Bogdán Ádám nyáron búcsút int a Boltonnak (Fotó: Action Images, archív)
A Bolton kapusa, Bogdán Ádám a lehető legrosszabbkor sérült meg, hiszen a Liverpool elleni parádés teljesítménye után talán még a téli klubváltásra is lett volna esélye. Ez utóbbi lehetőség a bokasérülés miatt kútba esett, de nyáron, immár szabadon igazolható játékosként várhatóan válogathat az ajánlatok közül, melyek között információink szerint a Stuttgarté is ott lesz.

Bogdán hosszú idő után januárban védett újra az angol másodosztályú Boltonban, az FA-kupában. A magyar válogatott kapus a Wigantől, majd a Liverpooltól sem kapott gólt, és a „vörösök" ellen csapata legjobbjaként kulcsszerepet játszott abban, hogy a Wanderers döntetlenre mentette az idegenbeli mérkőzést, így megismételt találkozóra volt szükség. Azon a meccsen azonban bokasérülés miatt már nem játszhatott (a Bolton 1–0-ra vezetett, de a Liverpool végül 2–1-re győzött).

Bogdán-bravúrok a Liverpool ellen

A brit sajtó januárban még élénk érdeklődésről írt Bogdánnal kapcsolatban, és angol csapatok mellett a német élvonalbeli Stuttgart, Hannover párost sorolták a kérők közé.

A sérüléssel azonban eldőlt, hogy Bogdán a télen már nem vált klubot. Műtétre ugyan nem volt szükség, de februárban már nem védhet a kapus, akinek nyáron lejár a szerződése a Boltonnál.

Éppen ezért hamarosan újra terítékre kerülhet a klubváltása, és németországi értesüléseink szerint a Stuttgart hajlandó fél évet várni a játékosra, akiért majd a nyáron konkrét ajánlatot tesz.

A svábok első számú kapusa jelenleg a 26 éves, saját nevelésű Sven Ulreich, aki ebben a szezonban 14 bajnokin 19 gólt kapott. Az ő kiszorítása nem tűnne megoldhatatlan feladatnak Bogdán számára. Más kérdés, hogy a 19-szeres válogatott magyar légiós korábban arról beszélt, az angol élvonalban szeretné folytatni a pályafutását, ha pedig a Premier League-ből nem érkezik ajánlat, akkor egy másik európai topbajnokság első osztályában. Márpedig a Stuttgart jelenleg sereghajtó a Bundesligában.

Bogdánért korábban a Mainz már konkrét ajánlatot is tett, de akkor nem született egyezség. Úgy tudjuk, a kapus már komolyan elgondolkodott a németországi folytatás lehetőségén, és ha a Stuttgart bennmarad, akkor jó eséllyel megegyezhet a VfB-vel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik