Haladás: Király is, Illés is megerősítette a hazatérést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.31. 16:53
null
Király Gábor megerősítette: visszatér a Haladásba (Fotó: Hegedüs Gábor)
Király Gábor, a Fulham 93-szoros magyar válogatott labdarúgója a saját honlapjára feltöltött videointerjúban megerősítette azt a keddi médiaértesülést, amely szerint a következő szezontól a Haladásban szerepel.

 

„Ha még a Haladásban szeretnék védeni ebben az utolsó két-három évben, és nem levezetni, akkor mindenképpen meg kell hoznom ezt a döntést. Még érzek magamban annyi erőt és fizikai állóképességet, hogy ezt nem levezetésképpen, hanem valóban magas teljesítmény mellett tudjam megcsinálni” – indokolta meg a videointerjúban Király Gábor, miért zárja le nyáron a 18 éve tartó, nagyon sok szép emléket és átadásra váró szakmai tapasztalatot hozó légióskarrierjét.

„Lehetőségek mindig vannak, nekem kell kimondani azt, hogy vége” – zárta le képletesen külföldi pályafutását a kapus, noha az Egyesült Államok keleti partjáról, továbbá Németországból és Angliából is érdeklődtek iránta.

„A Haladás számomra nemcsak egy egyesület, hanem egy fogalom. Az én szívemben, lelkemben nincs ott az, hogy most melyik osztályban játszik ez a csapat. Én a Haladást szeretem. Mindig is az volt a vágyam, hogy visszatérjek, most erre nagy lehetőséget látok, hiszen külföldön biztosan befejezem a pályafutásomat – folytatta a szombathelyi nevelőegyesületéből 1997-ben külföldre, elsőként a Herthába igazoló kapus. – Ha a klub valóban komolyan gondolja, igény van rá, én szívesen védenék még a Haladásban. Úgy gondolom, rendelkezem megfelelő tapasztalattal, amivel a fiatalokat, a szombathelyi labdarúgást segíthetem.”

Illés Béla, a Haladás többségi tulajdonosa, sportigazgatója is megszólalt az interjúban, és megerősítette a szóbeli egyezséget.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy hosszú tárgyalássorozat végére jutottunk, és megegyeztünk Gabival szóban arról, hogy kétéves szerződést kötünk vele – mondta Illés Béla. – Magyarország egyik legjobb kapusa, a minap a görögök ellen is ő védett, a tapasztalata, rutinja óriási segítségére lesz a Haladásnak. Az első években a pályán biztosan, és nagyon remélem, hogy hosszú távon is a szolgálatunkra lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik