Hozta a kötelezőt, ötgólos meccsen győzött idegenben a Topolya

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.02.24. 18:15
Az utolsó előttivel játszott idegenben a TSC (Fotó: Topolyai SC)
A Topolyai SC ezúttal a Zeleznicar vendégeként lépett pályára a Szerb Szuperliga 22. fordulójában, s 3–2-re nyert egy eseménydús mérkőzésen!


SZERB SZUPERLIGA
22. FORDULÓ
Zseleznicsar Pancsevo–Topolyai SC 2–3 (0–2) 
G: Grgics (54. – 11-esből), Sztr. Jovanovics (61.), ill. Csirkovics (4., 59.), Pejics (19.)  

ÖSSZEFOGLALÓ

Alighogy elkezdődött a mérkőzés, a Topolya már meg is szerzete a vezetést: a negyedik percben Alekszandar Csirkovics gondolt egyet, megindult a bal szélen, a TSC korábbi védőjét, Bojan Balazst be is csapta egy testcsellel, majd tizenhét méterről a rövid sarokba lőtt. Úgy tűnt, nem sokáig örülhetnek a vendégek, ugyanis két perccel később Jevgenyij Pavlov húsz méterről a jobb felsőbe bombázott, de a VAR-szoba jelzett, mivel a pancsovai játékos a gól előtt kezezett. A játékvezető megnézte az esetet és megsemmisítette a találatot.  

A huszadik perc tájékán Milos Pantovics kapott egy remek labdát a bal szélen, erősen lőtt középre, így a debütáló Aleksza Pejicsnek elsőre lábbal nem sikerült a kapuba juttatnia a labdát, mivel Mijatovics védett, de a labda ismét az előrehúzódó védő elé került, aki fejjel eredményes volt. Négy perccel később eldőlhetett volna a három pont sorsa, ugyanis Pantovics kapott remek kiugratást a hazai védők mögé, azonban a csatár kihagyta a ziccert, két méterrel a jobb alsó mellé gurított. A második félidő elején Nemanja Petrovics a saját tizenhatosán belül elszámította a labda ívét, és szabálytalankodott Sztrahinja Jovanoviccsal szemben, a jogosan megítélt tizenegyest azonban Dario Grgics nem tudta gólra váltani: Veljko Ilics hatalmas bravúrral szögletre ütötte a bal alsóba tartó labdát. Pár perccel a tizenegyes után Ilics még két bravúrt is bemutatott, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Zseleznicsar kimaradt helyzetei megbosszulták magukat.  

Az 59. percben Csirkovics az első gólt másolta, ismét becsapta Balazst, majd ezúttal nem a jobb alsóba, hanem a bal felsőbe lőtt. A válaszra nem sokat kellett várni, ugyanis két perccel később Sztrahinja Jovanovics vett le egy labdát a tizenhatos vonalánál, majd egy pattanás után bődületes erővel kilőtte a jobb alsót, Ilicsnek esélye sem volt, hogy hárítson. A folytatásban a vendégek magabiztosan őrizték kétgólos előnyüket, a hazaiak erejéből sokáig nem tellett újabb helyzet kialakítására, s ez így volt egészen a 90. percig, amikor egy kiugratás után a csereként beállt Kahvics szerzett gólt. Újabb találat már nem született, így a TSC begyűjtötte a győzelemért járó, három értékes pontot, s tizenegy pontra növelte az előnyét a negyedik helyezett Csukaricskivel szemben. A topolyaiak a jövő héten a TSC Arénában a címvédő Crvena zvezdát fogadják március 2-án 16 órai kezdettel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik