Sorozatban harmadszor nyert a Topolya, a Vozsdovac gólt sem szerzett

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.03.29. 20:00
Tovább menetelnek a topolyaiak (Fotó: TSC)
A szerb Szuperliga 27. fordulójában a Topolyai SC a Vozsdovacot fogadta, és a lényegi kérdések már az első félidőben eldőltek. A hazaiak végig jobban játszottak, és biztosan nyertek 2–0-ra, sorozatban immár harmadszor begyűjtve a három pontot.

 

SZERB SZUPERLIGA
27. FORDULÓ
Topolyai SC–FK Vozsdovac 2–0 (2–0)
Topolya, TSC Aréna. Vezette: P. Ilics
Topolya: Ilics – Antonics, Sztojics, Vlalukin – Petrovics, Vulics (Sztanics, 72.), Miloszavljevics (Djordjevics, 83.), Radin – Csirkovics (Cvetkovics, 89.), Pantovics (Rakonjac, 72.), Jovanovics (Djakovac, 72.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Vozsdovac: Katics – Djuricsics, Lukics, Szavics, Djurdjevics – Kolarevics, Matics, Miletics, Flemmings – Neskovics, Vujanovics. Vezetőedző: Nikola Mitics
Gólszerző: Vulics (41.), Csirkovics (44.)

A TSC már a tizedik másodpercben kialakított egy helyzetet, amikor Petrovics középre adását Pantovics vette le, de csúnyán fölé lőtte. A nagy iram és az, hogy mindkét együttes igyekezett már az ellenfél térfelén letámadni a másik csapatot, rányomta a bélyegét az első harminc perce, mivel alig akadt kaput eltaláló lövés. Az egyik kivétel a 23. percben akadt, amikor Szasa Jovanovics átadása megpattant egy védőn és Pantovics elé került, aki kicselezte a kapust, és közelről a kapuba gurított, azonban les miatt a játékvezető nem adta meg a találatot, s a VAR-szoba is megerősítette a döntését.

És aztán, ahogy lenni szokott, beindult a TSC-henger, száz másodperc alatt kétszer is eredményesek voltak a hazaiak. A 41. percben Jovan Vlalukin középre adását Milos Vulics kezelte le, aki egy csel után 12 méterről a jobb alsóba gurított (1–0). A vendégek még fel sem dolgozták, hogy hátrányba kerültek, kisvártatva már kétgólos hátrányban voltak: Alekszandar Csirkovics jó szokásához híven meglódult a bal oldalon, nem is sikerült senkinek sem megállítania, ő pedig egy visszacsel után kilőtte a bal alsót (2–0). A csatár 11. gólját szerezte a Szuperligában, ezzel harmadik a góllövőlistán, de nem ünnepelte a találatot, ugyanis 2022-ben a Vozsdovac játékosaként igazolt az orosz Szamarába, amely kölcsönadta a TSC-nek.

A második játékrészben a hazaiak elsősorban az előnyük megőrzésére törekedtek, a vendégek pedig beletörődtek, hogy ekkora különbség van a két együttes között, így az iram is csökkent, helyzetekből ugyanannyi volt, mint az első félidőben, de gólt a második negyvenöt percben nem láthattak a nézők.

A TSC a Vozsdovac elleni győzelmével tizenhatodik sikerét könyvelhette el a bajnokságban, s 56 ponttal a harmadik helyen áll. A második helyezett, 61 pontos Partizan egy meccsel kevesebbet játszott, a negyedik helyezett Csukaricskinek pedig 43 pontja van. A hátralevő három fordulóban a TSC kétszer lép pályára idegenben, egyszer pedig saját közönsége előtt: a következő fordulóban Zsarko Lazetics együttese Novi Pazarban vendégszerepel a város nevét viselő klub ellen, utána a belgrádi Csukaricski látogat a TSC Arénába, az alapszakasz utolsó fordulójában pedig Újvidéken Vojvodina–TSC mérkőzést rendeznek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik