Légiósok: megvan Lang csapatának új vezetőedzője – videó

Vágólapra másolva!
2024.01.10. 16:34
null
Rekdal lett a Nicosia új edzője (Fotó: Protathlima.com)
Szerda délután jelentette be a Lang Ádámot is foglalkoztató, a ciprusi élvonalban szereplő Omonia Nicosia, hogy a továbbiakban a norvég Kjetil Rekdal lesz a csapat vezetőedzője.

Mint arról beszámoltunk, ciprusi sajtóhírek szerint az Omonia Nicosia egy erősebb – a Protathlima.com szerint a török – bajnokságból kapott ajánlatot a klubnál öt éve szereplő Lang Ádámért, ám erről csak az új tréner kinevezése után döntenek.

Utóbbi szerdán meg is történt, a szigetországi élvonalban negyedik helyen álló csapat kora délután közölte: a korábban többek között a belga Lierse, a német Kaiserslautern mellett a Valerengával norvég bajnoki címet is szerző Kjetil Rekdallal másfél évre szóló szerződést kötöttek, további egyéves opciós hosszabbítási lehetőséggel.

Az 55 éves szakember legutóbb a Rosenborg kispadján ült, tavaly nyár óta nem volt klubja, s 2008 után vállalt ismét külföldön munkát.

Rekdal kinevezése egyben azt jelenti, hogy hamarosan pont kerülhet Lang esetleges távozásának, illetve az érte Törökországból befutott ajánlatnak az elbírálására – ahogy arról a Protathlima beszámolt.

A játékosként 83 válogatott mérkőzésen 17 alkalommal eredményes Rekdal az egyedüli norvég labdarúgó, aki két világbajnokságon is betalált, s máig ő szerezte az utolsó norvég vb-gólt – 1998-ban az utóbb döntős brazilok ellen 2–1-re megnyert csoportmeccsen ő értékesítette a győztes tizenegyest. A 17 góljából a legtöbbet egyébként éppen a magyar válogatott ellen érte el: 1996 októberében a 3–0-ra megnyert meccsen mesterhármast szerzett azt követően, hogy a 82. percben még 0–0 volt az állás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik