Hoffenheim: Szeretnék, ha vezéregyéniséggé válnék – Szalai Attila

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.21. 11:24
null
A Hoffenheim szeretné vezéregyéniséggé formálni Szalai Attilát (Fotó: Getty Images)
Hosszabb interjút adott az M1-nek a nyáron a török Fenerbahcétól a német élvonalbeli Hoffenheimhez szerződő Szalai Attila, akinek nem sikerült túl jól első tétmérkőzése a Bundesligában, hiszen többek között az ő öngóljával kapott ki csapata a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburgtól. A védő elmondta, a Hoffenheimnél vezéregyéniséget szeretnének faragni belőle, de arról is beszélt, hogy milyen hatása lesz a válogatottra nézve, hogy számos magyar labdarúgó szerepel topligákban.

 

„Nem titok, hogy mindig is álmom volt topligában szerepelni, örülök, hogy sikerült. Gyerekként természetesen erről álmodozik, ezért dolgozik az ember, nézi a nagy játékosokat, a nagy meccseket és beleképzeli magát annak a játékosnak a bőrébe. Fantasztikus két és fél évet töltöttem a Fenernél, tényleg a család része lettem, rengeteg tapasztalatot szereztem, de mindig is célom volt európai elitbajnokságban futballozni. Boldog vagyok, hogy itt lehetek és minden erőmmel azért dolgozom, hogy tovább fejlődjek és sikeresek legyünk a Hoffenheimmel” – mondta Szalai Attila, kifejtve, tudatosan építették fel a pályafutását, s lépcsőről lépcsőre tudott fejlődni, de arra is kitért, hogy jól tudta kezelni az átigazolási pletykákat, s pozitív motivációként használta fel azokat.

A 35-szörös magyar válogatott védő a Hoffenheimmel való tárgyalások miatt és azért is köszönetet mondott a Fenerbahcénak, mert ott lett igazán érett játékos. Szalai átigazolása előtt pedig természetesen Marco Rossival, a magyar válogatott szövetségi kapitányával is egyeztetett.

„Felhívtam és kikértem a véleményét, ő pedig abszolút támogatott. Egyetért azzal, hogy ez a következő lépés, hiszen topligáról van szó, ráadásul egy stabil klubról, jó körülményekkel és szakmai munkával” – fogalmazott a védő, aki sokat beszélt a Liverpoolba szerződő Szoboszlai Dominikkal és az AFC Bournemouthhoz igazoló Kerkez Milossal is.

„Sok játékosmozgás volt ezen a nyáron, rengetegen előre tudtunk lépni a karrierünkben. Fantasztikus pillanatok ezek, szerintem az egész magyar futballnak és a válogatottnak is. Beszéltünk természetesen a srácokkal, gratuláltunk egymásnak, kérdezősködtünk, kinek milyen a beilleszkedés, hogy telik a felkészülés – csak pozitív dolgokat hallottam vissza. Ez egy hatalmas dolog, bízzunk benne, tényleg a válogatott előnyére válik majd, hogy ennyi játékos lehet ott élbajnokságokban. Érdekes, hogy most sok váltás egyszerre történt, ennek az okát nem tudom, nyilván mindenkinél ez egy fejlődési folyamat volt, örülök, hogy beérett ez többünknél is” – jegyezte meg Szalai Attila, akire elsősorban belső védőként számítanak, de az első tétmérkőzése nem úgy sikerült, ahogy tervezte.

„Szeretnék, ha vezéregyéniséggé válnék és irányítanám a többieket, segíteni, hozzátenni a tudást, tapasztalatot és mentalitást, amit én képviselek. Tudják, mit várhatnak tőlem, természetesen magasak az elvárások, ahogy én is sokat várok el magammal szemben” – húzta alá Szalai Attila, aki szerint a válogatottban is észrevehető nála a személyiség-fejlődés és a szerepkörbeli fejlődés.

„Rengeteg célom van – mind klub, mind válogatott szinten. Ha két-három évre le kellene bontani, a válogatottban két világversenyre is szeretnék kijutni, klubszinten pedig szeretnék stabil játékosává válni a Hoffenheimnek, a Bundesligában jó helyezéseket elérni. Szerintem a Hoffenheim is szeretne majd visszatérni az európai porondra, ahol volt néhány évvel ezelőtt. Ezen dolgozunk, igyekszünk fejlődni és bízom benne, hogy sikerülni fog” – zárta szavait a légiós.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik