DAC: Jó volt újból megérezni a győzelem ízét – Hahn János

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.02.27. 09:32
null
Hahn János a csapattal együtt megkönnyebbült a szombati győzelem után (Fotó: Lelkes Ernő)
A Zsolna elleni győzelemmel (3–1) zárta a Fortuna liga alapszakaszát a DAC, így a negyedik helyről vág neki a bajnokság rájátszásának. Hahn János értékelte a csapat helyzetét.

„A meccs előtt volt bennünk némi dac a múlt heti vereség miatt. Az egész csapat frusztrált volt, mert nem úgy alakult a tavaszi rajt, ahogy szerettük volna – mondta a találkozó után a Nemzeti Sportnak Hahn János, aki szombaton egyetlen magyarként lépett pályára a DAC mezében. – Két hete a Nagyszombat ellen elvették tőlünk a három pontot, majd jött az aranyosmaróti blama, amelyet nem volt egyszerű megemészteni. Nagyon nehezen indult a hét, a legnagyobb probléma az volt, hogy nem találtuk a válaszokat, miért kaptunk ki. Nagyon akartunk bizonyítani és ez sikerült is.”

Jól kezdett szombaton a Dunaszerdahely, 139 másodperc játék után már ünnepelt a hazai közönség.

„Jól kezdtünk, az első húsz-huszonöt perc olyan volt, amilyennek elterveztük, lőhettünk volna még egy gólt. Ezután azonban görcsösek lettünk, bátortalanná váltunk, pedig tele vagyunk jó játékosokkal. Aztán átlendültünk ezen az időszakon, újabb helyzeteket tudtunk kialakítani, illetve Nikola Krsztovics remek egyéni teljesítményének köszönhetően újra vezettünk. Bebizonyítottuk, hogy jó csapat vagyunk, összeségében megérdemelten szereztük meg a három pontot. Jó volt újból megérezni a győzelem ízét. Kezdődik a rájátszás, ezt a hozzáállást kell megtartanunk” – mondta a magyar válogatott csatár.

A Zsolna elleni találkozón beszédes volt Joao Janeiro elszántsága és tüze. A portugál edző a kispadon együtt élt az összecsapással, kétszer is elsőként ugrott a gólszerző Krsztovics nyakába a gólok után.

„Joao Janeiro rendkívül temperamentumos edző. A meccs előtti beszédével fel tudja tüzelni a csapatot, most is éreztem, hogy pörgünk és tele vagyunk erővel. Az edző mellett a nézőinktől is olyan energiát kaptunk, amellyel nagyon jó kimenni a mérkőzésre” – zárta le Hahn János.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik