Légiósok: Sokat tanulhatok Schweinsteigertől – Nikolics

Vágólapra másolva!
2017.04.01. 14:18
Nikolics Nemanja, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Chicago Fire támadója a klub Fire Weekly című műsorában beszélt a csapathoz szerződő Bastian Schweinsteigerről, a lengyel bajnokság és az MLS közötti különbségről, valamint saját jövőjéről.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy Bastian csatlakozott hozzánk – kezdte Nikolics. – Igazi bajnokról beszélünk, aki folyamatosan arra törekszik, hogy jobb legyen. Játszott a világ legjobb csapataiból kettőben is, a Bayern Münchenben és a Manchester Unitedben, és bár gyakorlatilag mindent megnyert a labdarúgásban, még mindig éhes a sikerre. Amennyiben nyitottak vagyunk rá, sokat tanulhatunk tőle – én legalábbis megpróbálok tanulni tőle.” Nikolics. – Igazi bajnokról beszélünk, aki folyamatosan arra törekszik, hogy jobb legyen. Játszott a világ legjobb csapataiból kettőben is, a Bayern Münchenben és a Manchester Unitedben, és bár gyakorlatilag mindent megnyert a labdarúgásban, még mindig éhes a sikerre. Amennyiben nyitottak vagyunk rá, sokat tanulhatunk tőle – én legalábbis megpróbálok tanulni tőle.”

A Legia Warszawa korábbi támadója szerint egyre jobb lesz az észak-amerikai bajnokság, amiben sokat segít a Schweinsteigerhez hasonló klasszisok érkezése.

„A bajnokság évről évre fejlődik, egyre több klasszis szerződik ide. A stadionok sokszor megtelnek, az Atlanta ellen például hatvanezer ember látogatott ki, ez pedig fontos számunkra, mivel a szurkolókkal könnyebben vesszük a hazai akadályokat. A lengyel bajnokság és az MLS sokban hasonlít egymásra, mindkettő kihívásokkal teli. Ami talán különbség, hogy az MLS-ben a csapatok sokkal feljebb tolják a soraikat, a védők vonala is előrébb van, így a csatároknak – mint nekem – nagyobb területük van. Ami a jövőmet illeti, hosszú távú szerződést írtam alá, még sok éven keresztül szeretnék az itteni projekt és a csapat tagja lenni” – árulta el a magyar válogatott támadó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik