Dzsudzsák csak beijesztett az Anzsinál

SZABÓ PÉTER ÁDÁM JELENTI BAD WALTERSDORFBÓLSZABÓ PÉTER ÁDÁM JELENTI BAD WALTERSDORFBÓL
Vágólapra másolva!
2011.07.06. 18:46
null
Dzsudzsák Balázs egyre otthonosabban mozog az Anzsinál (Fotó: Németh Ferenc)
Egyre felszabadultabb Dzsudzsák Balázs az Anzsi Mahacskala ausztriai edzőtáborában, ahol az orosz bajnokság folytatására készülő újgazdag együttes immár a jelenkor (egyik) legjobb magyar játékosát is a soraiban tudhatja. Bad Waltersdorf-i helyszíni tudósításunkból kiderül, mennyire érthetően megy a zrika a második napon, miért ilyen édes ez a mosolygós izzadás a kánikulában, hogyan kockáztatják életüket az orosz klub alkalmazottai, mit keres egy bécsi megfigyelő a tréningen és hogyan ijesztett be Dzsudzsák a szabadrúgásnál.

A keddi esőnap után szerdán már az oroszok is mosolyogtak: az osztrákok ugyanis azzal csábították őket az edzőtáborukba, ahol korábban az Arsenal is megfordult, hogy ideális körülmények között készülhetnek a bajnoki folytatásra. Ehhez képest a szakadó eső minden, csak nem leányálom...

Apropó, leányok! Különleges szemléletről tesz tanúbizonyságot az Anzsi, hiszen néhány egészen szemrevaló orosz teremtés is Bad Waltersdorf vendége erre a néhány napra, de hogy mit keresnek a játékosfeleségek a hotelben, arról majd később.

AZ NSO AJÁNLJA

DZSUDZSÁK BALÁZS DÉLUTÁNI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA:

Nem a védekezésért fizetnek

Balázs az elsők között, széles mosollyal az arcán, kipihenten száll le a csapatbuszról, ami azért érdemel említést, mert néhányan kerékpárral teszik meg a hotel–edzőpálya távot.

A jókedvű kiintegetésen kívül többre azonban nem futja. Akkor még nem nyilatkozhatott, arra ott volt a délutáni sajtótájékoztató.

A 11-kor kezdődő tréningen labdás bemelegítéssel nyitnak, majd a tolódásos támadás-védekezés gyakorlása a fő cél. Dzsudzsákot keresik labdával a társak, és néha a végig mellette álló klubtolmács is kap egy-egy forintos átadást. Mint utóbb kiderül, a Grisa névre hallgató úr elsősorban a brazilok tolmácsa, de mivel a portugál mellett angolul és természetesen oroszul, valamint kicsit franciául is elboldogul, Balázs is bármikor számíthat rá.

Az edzés első fele nem túl ingergazdag, ráadásul amíg az egymás közti játékot gyakorolja a csapat, hatan-nyolcan csak tátott szájjal bámulják a pályán lévőket a csapattársak közül. Az alkalmazottak egyébként rengetegen vannak, tizenöten biztosan segítik a játékosokat.

Csak a médiastáb három főt számlál, plusz a PR-főnök. Két operatőr, illetve egy fotós, akik mivel az edzést nem szerették volna zavarni, felmásztak a töltésre. Ott azonban akkora volt a gaz, hogy az egyik sajtómunkás megcsúszott, és kis híján a mélyben kötött ki. Amikor felhívtam a figyelmét arra, milyen veszélyes szakmát választott, még ő szólt, hogy én vigyázzak, ő még kígyót is látott...

A kapusok „belövése" közben egy labda átjutott a labdafogó hálón és a már említett „dzsungelen", és a kukoricásban kötött ki. Két lelkes tréner próbálta visszaszerezni, sikertelenül. Ennyi azonban bele kell, hogy férjen a költségvetésbe...

Szintén a töltésen egy középkorú úr is árgus szemekkel figyelte a gyepen zajló produkciót. Kiderült róla, hogy egy bécsi alacsonyabb osztályú együttes vezetője, és mivel a feleségével éppen ezen vidéken töltik évi rendes szabadságukat, amikor megpillantotta az újságban, hogy itt edzőtáborozik az orosz csapat, azonnal jönnie kellett. Igazi fanatikus.

Az egymás közti játék során egy szabadrúgáshoz természetesen Balázs is odaállt, a hosszas egyeztetés után azonban végül nem ő lőtte el a labdát, csak „beijesztették" vele a csapat kapusát. És Roberto Carlos még nem is volt a pályán. (A brazil világbajnok csütörtök este érkezik meg szabadságáról.)

A tréning aztán a végére csak felpörgött, Balázs gyakorolhatta a szabadrúgásokat: elsőre a kapufát találta el, míg másodikra már a hálóba tekert. Majd miután két sprinttel pontot tettek az edzés végére, a magyar fiúról szakadt a víz. A kánikulai melegben azonban a mosoly továbbra is állandó kísérője a szélsőnek, aki a nyelvi akadályok ellenére közkedvelt a játékostársak körében, folyton megy a zrika. Pedig az angolul tudó csapattársak még csak szerdán edzettek először együtt Balázzsal.

A sajtótájékoztatón végül kiderül, hogy is kerülhetnek a focistafeleségek a paradicsomi körülmények közé. Dzsudzsák elmondja, hogy szeretik az Anzsinál jól érezni magukat az emberek, és azt szeretnék, ha a játékosok sem szenvednének hiányt semmiben. Így aki szerette volna, hogy a párja elkísérje Ausztriába, élhetett a lehetőséggel. Balázs kedvese jövő héttől szintén itt lesz, hogy együtt repülhessenek Moszkvába, megalapozni ottani életüket.

ANZSI-EDZÉS AUSZTRIÁBAN DZSUDZSÁK BALÁZZSAL

DZSUDZSÁK BALÁZS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik