NB II: Fradi-meccsen tűnt fel, a Vasas teszteli az U-válogatott amerikait

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2015.03.23. 21:28
null
Ahinga Selemani vasárnap a Fradi stadionjánál járt, vasárnapig azonban Angyalföldön lesz (Fotó: Twitter)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas a hét végéig teszteli Ahinga Selemanit, az Egyesült Államok U20-as válogatottjának támadóját.

Selemani vasárnap a Ferencváros–MTK örökrangadót a helyszínen tekintette meg, de nem a zöld-fehérekhez érkezett, hanem a Vasashoz. Az angyalföldi klub vasárnapig teszteli a 19 éves, szélsőként is bevethető támadót.

A ballábas labdarúgó a Nemzeti Sport Online érdeklődésére megerősítette, azért utazott Magyarországra, hogy próbajátékon vegyen részt a Vasasnál. Selemani a University of Michigan labdarúgója, egy bajnokságban (az NCAA Division I-ben) szerepel Erdei Vincével (a korábbi Fradi-játékos jelenleg a Stony Brook Universitynél futballozik).

„Bízom benne, hogy lehetőségem lesz tanulni a tapasztalt játékosoktól és fejlődhetek a Vasasnál. Rajtam nem múlik majd, mindent megteszek érte, hogy szerződést kapjak – mondta Selemani a Nemzeti Sport Online-nak. – Néhány napja töltöttem be a tizenkilencedik életévemet, szeretnék profi labdarúgó lenni. Nagyszerű lenne, ha Budapesten élhetnék, elképesztő kultúrája van ennek a városnak. Száz százalékot igyekszem nyújtani, meglátjuk, hogy sikerülnek a következő napok.”

„Hogy mit hallottam a Vasasról? Őszintén szólva nem sokat… De Magyarországról és Budapestről annál inkább! Tudom, hogy a turisták nagyon szeretnek ide járni. Természetesen ismerem Puskás Ferencet, a jelenlegi labdarúgók közül pedig Gera Zoltán játéka nyűgöz le. Az ő pályafutását már évek óta figyelem, elképesztő története van. Én is hiszek Istenben, ahogy Zoltán is, aki példamutató labdarúgó.”

A támadó rendszeresen tagja volt az Egyesült Államok utánpótlás-válogatottjainak. Amint azt az NSO-nak elmondta, nem tudja, hogy a nemzeti csapatnál vagy az egyetemi bajnokságban figyelt-e fel rá a Vasas, de a klub meghívására érkezett Magyarországra, az angyalföldieknél az első csapattal készül a következő napokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik