NB III: nem sikerült Détáriék útja; Lisztes döntött; nagy ETO-zűr

Vágólapra másolva!
2013.11.09. 16:40
A nyugati listavezető Győri ETO II öt gólt kapott Dorogon, a keleti első Létavértes hármat Nyírbátorban, így egyik sem szerzett pontot a labdarúgó NB III 13. fordulójának szombati játéknapján. A Détári Lajos irányította Felsőtárkány kikapott Cigándon, és elszenvedte első vereségét a teljes NB III-as mezőnyben a veretlenségét legtovább megőrző Csepel.

KELETI CSOPORT. Az éllovas Létavértes nem játszott jól, de – a második félidőben szerzett két góllal – a 90. percben még vezetett Nyírbátorban, a hazaiak azonban fordítani tudtak: az onlajnok.com beszámolója szerint a 91. percben Lipcsei Márk fejjel szerezte meg második gólját, majd két perccel később Haburcsák Krisztián remek rövid sarkos lövéssel otthon tartotta mindhárom pontot. A Léta botlását három üldözője is kihasználta: a Kazincbarcika odahaza legyőzte a Jászapátit, a DVSC-DEAC Slimane Bouadla szabadrúgásból lőtt góljával elvitte a három pontot Hajdúböszörményből, és ugyancsak idegenben, Hatvanban nyert a Putnok. Nem sikerült Détári Lajos első idegenbeli meccse a Felsőtárkány élén: bár a bükkiek Montvai Tibor szólógóljával korán megszerezték a vezetést, az öt forduló óta nyerésben lévő Cigánd a hajrában fordítani tudott Varga Zoltán két közeli lövésével. Deák Bálint a 93. percben mentett pontot a Veresegyháznak a Ferencváros II elleni csepeli meccsen. A Vietnamból hazatérő REAC Kiss Tamás vezérletével – a támadó gólt lőtt, gólpasszt adott, csapata legjobbja volt – győzte le 3–2-re az Ebest, és megkezdte a felzárkózást. KELETI CSOPORT. Az éllovas Létavértes nem játszott jól, de – a második félidőben szerzett két góllal – a 90. percben még vezetett Nyírbátorban, a hazaiak azonban fordítani tudtak: az onlajnok.com beszámolója szerint a 91. percben Lipcsei Márk fejjel szerezte meg második gólját, majd két perccel később Haburcsák Krisztián remek rövid sarkos lövéssel otthon tartotta mindhárom pontot. A Léta botlását három üldözője is kihasználta: a Kazincbarcika odahaza legyőzte a Jászapátit, a DVSC-DEAC Slimane Bouadla szabadrúgásból lőtt góljával elvitte a három pontot Hajdúböszörményből, és ugyancsak idegenben, Hatvanban nyert a Putnok. Nem sikerült Détári Lajos első idegenbeli meccse a Felsőtárkány élén: bár a bükkiek Montvai Tibor szólógóljával korán megszerezték a vezetést, az öt forduló óta nyerésben lévő Cigánd a hajrában fordítani tudott Varga Zoltán két közeli lövésével. Deák Bálint a 93. percben mentett pontot a Veresegyháznak a Ferencváros II elleni csepeli meccsen. A Vietnamból hazatérő REAC Kiss Tamás vezérletével – a támadó gólt lőtt, gólpasszt adott, csapata legjobbja volt – győzte le 3–2-re az Ebest, és megkezdte a felzárkózást.

KÖZÉPCSOPORT. Miközben a másik két eddigi éllovas botlott, a Soroksár hozta a szokásost, noha egy félidőn át emberhátrányban játszott a Gyula ellen; a rangadót Lisztes Krisztián gólja döntötte el. A soroksáriakat egyre messzebbről követők közül a Rákosmente és a Szeged is döntetlent játszott – utóbbiból két játékost is kiállított a játékvezető az ESMTK elleni meccsen, de egyszer villant a piros a Fekete László duplájával pontot szerző, egyre inkább magukra találó erzsébetieknek is. A Bölcske egymás után másodszor nyert, míg a Videoton II immár négy forduló óta képtelen győzni.

NYUGATI CSOPORT. A Csákvár majdnem egy órán keresztül hiába ostromolta a Veszprém védelmét, az 59. és a 81. perc között aztán vágott ötöt – Horváth Roland egymaga háromszor talált be a kapuba –, és gólzáporos győzelmével átvette a vezetést a tabellán. Bognár György csapatának előzéséhez kellett az is, hogy az eddigi listavezető fiatal győri csapat hatalmas pofonba szaladjon bele a második félidőben öt gólt szerző Dorog vendégeként. Ugyancsak nyugati történet, hogy kikapott az idény utolsó veretlen csapata: a 25 bajnokit vereség nélkül megvívó Csepel legyőzője a Mosonmagyaróvár volt, amelynek mindkét gólját Simon András szerezte. Tovább tart a Budaörs vesszőfutása: a korábbi éllovas a Nagyatád után a Balatonfüredtől is kikapott hazai pályán, négy forduló során csupán egy pontot szerzett. A BKV Előre ellenben megszakította rossz szériáját, ötfordulónyi nyeretlenség után győzni tudott Tökölön.

LABDARÚGÓ NB III, 13. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Hatvan–Putnok 1–2
Nyírbátor–Létavértes 3–2
Ferencváros II–Veresegyház 1–1
Kazincbarcika–Jászapáti 2–0
Eger–Tiszaújváros 1–3
Cigánd–Felsőtárkány 2–1
Hajdúböszörmény–DVSC-DEAC 0–1
REAC–Ebes 3–2
TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Szeged–ESMTK 2–2
Maglód–Rákosmente 1–1
Szekszárd–Baja 1–0
Soroksár–Gyula 1–0
Bölcske–Dunaharaszti 2–0
Komló–Orosháza 0–1
Monor–Videoton II 0–0
TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Dorog–Győri ETO II 5–1
Tököl–BKV Előre 0–1
Mosonmagyaróvár–Csepel 2–1
Körmend–Nagyatád 0–3
Budaörs–Balatonfüred 1–2
Csákvár–Veszprém 5–0
TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik