NB III: Lisztes és Nyilas is betalált; hiába a villámgól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.21. 19:33
A labdarúgó NB III 6. fordulójának szombati játéknapján a Középcsoport éllovasa, a Soroksár 5–0-ra legyőzte a sereghajtó Komlót odahaza. A házigazdánál Lisztes Krisztián és Nyilas Elek is betalált. A Keleti csoportban megszerezte első győzelmét az Eger, a Cigánd már az első percben vezetett Kazincbarcikán, mégis pont nélkül távozott.

KELETI CSOPORT. Az Eger öt vereség után megszerezte első győzelmét: a szenvedő fél a REAC volt, amely 3–0-ra kikapott a hevesi csapat otthonában. A Putnok 2–0-ra nyert a Jászapáti otthonában, a hazaiak Karácsony Dávid kiállítása miatt (38. perc) sokáig emberhátrányban futballoztak. A Cigánd már az első percben vezetett Tudja Dávid góljával Kazincbarcikán, mégis pont nélkül maradt: a duplázó Molnár Gábor győzelemre vezette csapatát. A legutóbbi fordulóban hibátlan mérlegét elveszítő Tiszaújváros ismét kikapott: ezúttal a Felsőtárkány mért csapást Koleszár György legénységére (0–3).KELETI CSOPORT. Az Eger öt vereség után megszerezte első győzelmét: a szenvedő fél a REAC volt, amely 3–0-ra kikapott a hevesi csapat otthonában. A Putnok 2–0-ra nyert a Jászapáti otthonában, a hazaiak Karácsony Dávid kiállítása miatt (38. perc) sokáig emberhátrányban futballoztak. A Cigánd már az első percben vezetett Tudja Dávid góljával Kazincbarcikán, mégis pont nélkül maradt: a duplázó Molnár Gábor győzelemre vezette csapatát. A legutóbbi fordulóban hibátlan mérlegét elveszítő Tiszaújváros ismét kikapott: ezúttal a Felsőtárkány mért csapást Koleszár György legénységére (0–3).

KÖZÉPCSOPORT. Továbbra is nyeretlen maradt a Komlói Bányász: a sereghajtó egy ötöst kapott az éllovas Soroksár otthonában. A házigazdánál Nyilas Elek és Lisztes Krisztián is góllal vette ki részét a kiütéses sikerből. A Rákosmente 3–0-ra nyert Baján, az ESMTK-t legyőző Gyula továbbra is tapad az élbolyra. A Szeged 2011 Germán Tamás triplájával begyűjtötte a három pontot Szekszárdon, így az éllovas Soroksár nyakán maradt.

NYUGATI CSOPORT. Hat forduló után is veretlen a BKV Előre: a listavezető gól nélküli döntetlent ért el a Csepel otthonában. A Balatonfüred már a 19. percben 2–0-ra vezetett a Csákvár ellen odahaza, a fordulás után azonban a vendégek 10 perc alatt egyenlítettek, így elvittek egy pontot a Balaton partjáról. Kaotikusra sikerült a Mosonmagyaróvár és a Dorog összecsapása, a vendégeknél Fürjes Ádámot és Schultz Leventét is kiállították két percen belül (54. és 56.), a négy gólig jutó Schmatovich Gábor vezetésével a Mosonmagyaróvár kiütötte 9 emberre fogyatkozó ellenfelét (5–2). Hasonlóan nagy különbségű győzelmet aratott a Körmend, amely a 49. percben még 2–1-re vezető Újbudát taglózta le, így megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

LABDARÚGÓ NB III, 6. FORDULÓ
SZOMBATI MÉRKŐZÉSEK
KELETI CSOPORT

Eger–REAC 3–0
Jászapáti–Putnok 0–2
Kazincbarcika–Cigánd 2–1
Tiszaújváros–Felsőtárkány 0–3
TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Baja–Rákosmente KSK 0–3
Videoton II–Maglód 0–0
Soroksár–Komlói Bányász 5–0
Gyula–ESMTK 2–0
Szekszárd–Szeged 2011 2–3
TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT

Balatonfüred–Csákvár 2–2
Nagyatád–Győri ETO II 0–0
Mosonmagyaróvár–Dorog 5–2
Körmend–Újbuda 5–2
Veszprém–Tököl 0–1
Csepel–BKV Előre 0–0
TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik