NB III: a rivális Szeged ellen megtört Lisztesék három nagy szériája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.22. 20:20
Megszakadt a Soroksár tízmérkőzéses győzelmi sorozata: Lisztes Krisztián csapata hazai pályán 1–0-ra kikapott a Szegedtől a labdarúgó NB III 20. fordulójának egyik szombati rangadóján, igaz, még így is ötpontos előnnyel vezeti előtte a Középcsoport tabelláját. A Nyugati csoportban a Csákvár idegenben 3–2-re legyőzte a tavasszal eddig százszázalékos Budaörsöt az NB II felé kacsingató csapatok meccsén. A Győri ETO II és a Videoton II továbbra is hibátlan tavasszal, míg Détári Lajos csapata, a Felsőtárkány gólzáporos győzelmet aratott Jászapátiban.

A NAP RANGADÓJA 1. A Középcsoport tabelláját fölényesen vezető Soroksár és a második helyezett Szeged 2011 rangadója nem hozott látványos futballt, ellenben váratlan eredményt igen! A 76. percben – a szegedma.hu beszámolója szerint a meccs első igazi kapura lövéséből – Farkas Márk 17 méterről a bal felsőbe ágyúzott, és ezzel a vendégcsapat megnyerte a mérkőzést. A Soroksárnak három nagy sorozata is megszakadt: a vereség tíz egymást követő győzelem után jött; ez volt a szezonban az első hazai pontvesztés (korábbi kilenc hazai meccsét megnyerte Varga Attila csapata); 601 perc után került a labda a soroksári kapuba.A NAP RANGADÓJA 1. A Középcsoport tabelláját fölényesen vezető Soroksár és a második helyezett Szeged 2011 rangadója nem hozott látványos futballt, ellenben váratlan eredményt igen! A 76. percben – a szegedma.hu beszámolója szerint a meccs első igazi kapura lövéséből – Farkas Márk 17 méterről a bal felsőbe ágyúzott, és ezzel a vendégcsapat megnyerte a mérkőzést. A Soroksárnak három nagy sorozata is megszakadt: a vereség tíz egymást követő győzelem után jött; ez volt a szezonban az első hazai pontvesztés (korábbi kilenc hazai meccsét megnyerte Varga Attila csapata); 601 perc után került a labda a soroksári kapuba.

A NAP RANGADÓJA 2. A remek, ötgólos első félidő „megnyerése” a meccs megnyeréséhez is elég volt a Csákvárnak az Albert Flórián irányította Budaörs otthonában – derült ki az onlajnok.com tudósításából. Horváth Roland már az első percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, Jovánczai Zoltán húszméteres bombával egyenlített a 8. percben. Imrik László remek szabadrúgásával ismét a csákváriak jutottak előnyhöz a 21. percben, de három perc múlva egy kipattanóból Jovánczai újra egyenlített. Az első félidő utolsó pillanataiban Imrik távoli lövésével megint Bognár György csapata jutott előnyhöz, és ez a fór már kitartott a lefújásig.

A TAVASZ SOROZATAI. A soros mérkőzését csütörtökön megnyerő Balatonfüred mellett a Videoton II és a Győri ETO II is őrzi százszázalékos tavaszi mérlegét: négy mérkőzés, négy győzelem. A fehérváriak Paraiba 2. percben lőtt góljával győzték le a Rákosmentét, amelynek lett volna lehetősége az egyenlítésre, de nem tudott élni vele. A végjátékban Kleinheisler László (Videoton II) és Boda József (Rákosmente) piros lapot kapott, a vidi.hu beszámolója szerint kakaskodtak. A győriek Csepelen nyertek, mindkét góljukat Illés Dávid szerezte.

TAVASZI ÉBREDÉS. Egy vereség és két döntetlen után először nyert tavasszal a Keleti csoport őszi elsője, a Kazincbarcika: a vendég Hatvan Ficsor Richárd találatával vezetett, a Barcika Kovács Péter (70. perc) és Menyhért Gergő (78.) góljával fordított, és vasárnapig újra az élre állt.

KÖNYÖRTELEN VENDÉGEK. Az Andráshida sorozatban a negyedik idegenbeli meccsét nyerte meg; Tóth László és Polareczki Roland találata ezúttal Nagyatádon hozott győzelmet a jó tempóban haladó zalai csapatnak.

LENDÜLETBEN DÉTÁRIÉK. Bogdány Csaba duplájára építve a Felsőtárkány idegenben kiütötte a Jászapátit. Détári Lajos csapata remek formában van, egy döntetlen mellett három győzelmet könyvelt el tavasszal.

KIKAPOTT A KIS FRADI. Akárcsak ősszel (4–0), ezúttal is legyőzte a Nyírbátor Lipcsei Péter csapatát. A nyírségiek Sándor Dávid és Csáki József hajrában szerzett góljaival nyertek 2–0-ra a Népligetben.

HÁROM PONT EMBERHÁTRÁNYBAN. Két döntetlen és egy vereség után a REAC megszerezte első tavaszi győzelmét. Kollár Zsolt 56. percbeli kiállításától a hazaiak emberhátrányban játszottak, ám így is be tudták gyötörni a győztes gólt – a télen igazolt Radványi Dávid a 76. percben talált be a vendégek kapujába.

JÓL HALAD A BAJA. Hat forduló óta veretlen a Baja, Zsók József felfelé kapaszkodó legénysége Kirchner Krisztián góljával ezúttal az ESMTK-t gyűrte le.

PONTMENTÉS A VÉGÉN. A Monor 0–2-ről mentett pontot Bölcskén, dr. Selei András a 87. percben egyenlített.

KÖRMENDI ÉLETJEL. Négy vereség 2–16-os gólkülönbséggel, így jellemezhető a nyugati sereghajtó Körmend megelőző négy mérkőzése. A Dorog elleni szombati csata viszont három pontot hozott a vasiaknak, köszönhetően Takács Ádám 93. percbeli góljának.

LABDARÚGÓ NB III, 20. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
15.00: Kazincbarcika–FC Hatvan 2–1
15.00: Ferencváros II–Nyírbátor 0–2
15.00: Jászapáti–Felsőtárkány 0–4
15.00: Tiszaújváros–Ebes 2–0
18.00: REAC–Hajdúböszörményi TE 1–0

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSA

KÖZÉPCSOPORT
12.00: Videoton II–Rákosmente 1–0
15.00: Soroksár–Szeged 0–1
15.00: Gyula–Orosháza 1–2
15.00: Szekszárd–Maglód 1–1
15.00: Bölcske–Monor 2–2
15.00: Baja–ESMTK 1–0

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSA

NYUGATI CSOPORT
15.00: Körmend–Dorog 2–1
15.00: Budaörs–Csákvár 2–3
15.00: Veszprém–BKV Előre 0–1
15.00: Csepel–Győri ETO II 1–2
15.00: Nagyatád–Andráshida 1–2
15.00: Mosonmagyaróvár–Tököl 4–1

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik