NB III: bajnokcsapatot és feljutást ünnepelnek Csákváron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.10. 21:35
A Csákvár 1–0-ra győzött a BKV Előre ellen a labdarúgó NB III 27. fordulójának szombat esti mérkőzésén, és három játéknappal a zárás előtt biztossá tette, hogy megnyeri a Nyugati csoport küzdelmeit, és feljut az NB II-be. A Középcsoportot vezető Soroksár és a Keleti csoportban az élen álló Létavértes egyaránt 5–0-s győzelemmel tudta le a játéknapot.

A Bognár György edzette Csákvár sokáig hiába ostromolta a közlekedésiek kapuját, aztán a 67. percben Horváth Roland megszerezte azt a gólt, amely a győzelem mellett előrehozott bajnokavatást, egyben feljutást jelent a Fejér megyeiknek. Utóbbihoz az is kellett, hogy az Andráshida csak egy ponttal térjen haza Dorogról.Csákvár sokáig hiába ostromolta a közlekedésiek kapuját, aztán a 67. percben Horváth Roland megszerezte azt a gólt, amely a győzelem mellett előrehozott bajnokavatást, egyben feljutást jelent a Fejér megyeiknek. Utóbbihoz az is kellett, hogy az Andráshida csak egy ponttal térjen haza Dorogról.

A Lisztes Krisztiánt a soraiban tudó Soroksárban Lovrencsics Balázs (2), Rábold Richárd, Tóbiás Zsolt és ifjabb Nyilas Elek lőtte a gólokat – utóbbit a hajrában kiállították –, és bár a 93. percben elért góllal győzött a Szeged is, a hatpontos előny három fordulóval a zárás előtt már-már behozhatatlannak mondható.

A Létavértes Kertész Tamás mesterhármasára építve győzött Hajdúböszörményben, és mivel üldözője, a Kazincbarcika nem bírt a Veresegyházzal, hárompontosra növelte előnyét a tabella élén.

A Heves megyei rangadón a Hatvan több mint egy félidőt emberelőnyben játszhatott a Felsőtárkány ellen, de a bükkaljaiak még így is közelebb álltak a győzelemhez.

A Ferencváros második csapata hazai pályán kikapott a DVSC-DEAC-tól, és jelenleg a legrosszabb mutatóval áll a 13. helyezettek közül – azaz ha most érne véget a bajnokság, és licencügyek nem borítanák fel a versenykiírást, a három-három-három csoportutolsóval együtt kiesne.

Három kiemelkedő egyéni teljesítmény: Tüske Roland négy gólt szerzett az Albert Flórián irányította Budaörsben, Szili István mesterhármassal vezette győzelemre a Bölcskét – igaz, ezt már a pályán kívül ünnepelte meg, mert a 87. percben kiállították –, és ugyancsak háromszor talált be a kapuba a 18 éves Farkas Zoltán, aki egy hete a cserepadról beállva segítette mesterhármassal a Győri ETO II-t.

LABDARÚGÓ NB III, 27. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Cigánd–Ebes 4–0
Hajdúböszörmény–Létavértes 0–5
Nyírbátor–Putnok 2–0
Hatvan–Felsőtárkány 0–0
Kazincbarcika–Veresegyház 1–1
Ferencváros II–DVSC-DEAC 0–1
REAC–Tiszaújváros 1–1
Eger–Jászapáti 0–3 (játék nélkül)

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSA

KÖZÉPCSOPORT
Honvéd-MFA–Gyula 0–0
Monor–Rákosmente 0–2
Szeged–Orosháza 2–1
Soroksár–Baja 5–0
Maglód–ESMTK 4–0
Komló–Dunaharaszti 1–2
Bölcske–Dabas 3–1
Szekszárd–Videoton II 1–0

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSA

NYUGATI CSOPORT
Körmend–Csepel 1–3
Mosonmagyaróvár–Veszprém 4–1
Tököl–Győri ETO II 1–4
Dorog–Andráshida 1–1
Budaörs–Haladás II 7–0
Csákvár–BKV Előre 1–0

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik