NB II: 3 pont és pénz – teljes siker Csákváron és Siófokon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.04. 13:47
Mint arról a Nemzeti Sport Online exkluzív cikkében elsőként beszámolt, a Magyar Labdarúgó-szövetség új támogatási formát dolgozott ki a másodosztályú labdarúgócsapatok számára erre az idényre. Ennek értelmében aki három, 20 éven aluli fiatalt szerepeltet kezdőként egy mérkőzésen, pluszpénzhez jut. A szombati 1. fordulóban kilenc klub élt ezzel a lehetőséggel, de csak három gyűjtötte be a bajnoki pontokat – számolt be róla a Csákvár honlapja.

Már a labdarúgó NB II rajtja előtt tudni lehetett, hogy lesznek olyan klubok – elsősorban a feljutásra pályázók –, amelyek nem élnek a kínálkozó lehetőséggel, s nem „kor" alapján állítják össze kezdőcsapatukat.

Ugyanakkor az is biztos volt, hogy a kisebb költségvetésű együtteseknél minden forintra szükség van, így kénytelenek kompromisszumot kötni a „fiatalszabály" és a három pont megszerzése között.

A szombati 1. fordulóban öt csapat gyűjtötte be a három pontot. Közülük csak a Csákvár és a Siófok nyert úgy, hogy három fiatalt is szerepeltetett. A Csákvárban a Fényes Szabolcs, Oldal Tibor, Bartos Julián trió 240 percet töltött a pályán, míg a Balaton-partiaknál a Rusvai László, Szivacski Donát, Nagy Richárd hármas 234 percet töltött a pályán.

A Szolnoki MÁV, az Ajka és a Mezőkövesd ugyanakkor úgy győzött, hogy egyetlen 20 év alatti játékosa sem kezdett a meccsen. A Szigetszentmiklós és a Balmazújváros egy pontot szerzett, de ők három fiatal játékost kezdőcsapatukban szerepeltettek. Összesen egyébként kilenc klub élt a „fiatalszabály” adta lehetőséggel, hét viszont ebben a fordulóban nem jutott pluszpénzhez az MLSZ jóvoltából.

Csapatok, eredmények, „fiatal” percek:

Aqvital FC Csákvár: 3 pont – 3 fiatal/240 perc

Siófok: 3 pont – 3 fiatal/234 perc

Szolnok: 3 pont – 0 fiatal/0 perc

Ajka: 3 pont – 0 fiatal/0 perc

Mezőkövesd: 3 pont – 0 fiatal/0 perc

Szigetszentmiklós: 1 pont – 3 fiatal/222 perc

Balmazújváros: 1 pont: – 3 fiatal/199 perc

Zalaegerszeg: 1 pont – 2 fiatal/179 perc

Budaörs: 1 pont – 2 fiatal/146 perc

Gyirmót: 1 pont – 1 fiatal/90 perc

Szeged: 1 pont – 1 fiatal/80 perc

Sopron: 0 pont – 3 fiatal/215 perc

Soroksár: 0 pont – 3 fiatal/211 perc

Vác: 0 pont – 3 fiatal/210 perc

Dunaújváros: 0 pont – 3 fiatal/202 perc

Kisvárda: 0 pont – 3 fiatal/191 perc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik