DVTK: a Debrecen jóval olcsóbban is megszerezhette volna Balajtit

Vágólapra másolva!
2010.07.06. 10:19
Nagy Béla, a DVTK ügyvezetője a boon.hu-nak elmondta, a Debrecen olcsóbban is megvehette volna Balajti Ádámot, mert a játékos szerződésében korábban rögzítették, hogy kiesés esetén „minimális összegért" távozhat.

„Balajti Ádámnak az szerepelt a szerződésében, hogy amennyiben a Diósgyőr kiesik az NB II-be, akkor egy minimális összeg ellenében távozhat – mondta Nagy Béla, a DVTK csapatát működtető cég ügyvezetője a boon.hu-nak. – Ez mégsem így történt, sikerült a szerződésében szereplő összegnél magasabb árat elérni a klubváltásakor. Az Ádámért kapott összeg nagyon jól jött néhány héttel ezelőtt, volt mire költeni, és mondom még egyszer, jóval többet kaptunk annál, mint amit egyébként ki kellett volna fizetnie az őt fogadó klubnak. Ezen kívül még arra szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy Ádámmal az U20-as világbajnoki bronzérem megszerzését követően kötöttük meg élete első profi szerződését, amiért köszönttel tartozunk neki, mert kötelezni nem tudtuk volna arra, hogy az ez év júniusában lejáró amatőr szerződése helyett mindenáron kössünk vele egy olyan megállapodást, amellyel a DVTK is jól jár. Amikor aláírtuk a profi szerződését, akkor is tudtuk, hogy Ádám nem sokáig lesz a játékosunk, és azért, hogy az eladásával több tízmillió forinttal gazdagította a DVTK bevételét, köszönettel tartozunk neki."

A Borsod Online információi szerint egyébként a közben a Villarreal által tesztelt Balajti szerződésében 40 ezer eurós vételárat rögzítettek, de a Loki 140 ezer eurót fizetett érte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik