HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.06.06 16:05 Frissítve: 2017.06.06 20:54

Videoton: megvan az új edző, Nikolics aláírt – hivatalos

A labdarúgó NB I legutóbbi kiírásában második helyen végző Videoton a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a vezetőség Marko Nikolicsot nevezte ki a csapat új vezetőedzőjének. A 37 esztendős szerb szakember kétéves szerződést kötött a székesfehérváriakkal.

Marko Nikolics (jobbra) váltja Henning Berget a Videoton kispadján (Fotók: vidi.hu)

 

A szerb vezetőedző Székesfehérvárra való érkezéséről szerb források alapján már a múlt héten beszámoltunk, és az is alátámasztotta az erről szóló híreket, hogy Marko Nikolics azóta lemondott a pozíciójáról a Partizan Beogradnál.

Marko Nikolicsnak a hírek szerint régi vágya volt, hogy Magyarországon tevékenykedjen. A szakember nagyon jó kapcsolatot ápol a Vidi szerb csatárával, Danko Lazoviccsal, akivel korábban a Partizannál, majd Szlovéniában, az Olimpja Ljubljanánál is együtt dolgoztak.

 
Nikolics: Az eredmények nem maguktól jönnek!

A Videotont a mögöttünk hagyott szezonban Henning Berg irányította, ám a gárda elveszítette az „aranycsatát” a Budapest Honvéd ellen, ami a vezetőedző állásába került. A norvég trénerrel egy év után, közös megegyezéssel szerződést bontott a székesfehérvári klub.

„Először is szeretnék köszönteni mindenkit, különösen a Vidi-szurkolókat és köszönöm a lehetőséget, hogy itt dolgozhatok. Régóta követem a magyar bajnokságot, hiszen munkám miatt fontos volt, hogy képben legyek Magyarország labdarúgásával is. Úgy láttam, hogy évről-évre fejlődik a liga, egyre jobb az infrastruktúra, a média és a szurkolók is követik a labdarúgást, de klubszinten hiányoznak a nemzetközi eredmények. Tizenhét éve dolgozom profi edzőként, az elmúlt négy szezonban olyan csapatoknál dolgoztam, amelyeknél nagy célok voltak és trófeákért küzdöttünk. A Vidi is egy ilyen klub, szeretnék vezetőedzőnként mindent megnyerni Székesfehérváron, amit csak lehetséges” – nyilatkozta Marko Nikolics a Videoton hivatalos honlapjának.

 

„Csak ismételni tudom magam, hogy mekkora csalódásként éltük meg az előző szezonban szerzett ezüstérmet. Most már azonban kötelező ezen a csalódáson túllépnünk, hiszen hamarosan kezdődik a felkészülés az új idényre. A Vidi ambíciói semmit nem csökkentek, sőt még tovább nőttek, a céljaink pedig változatlanok maradnak, ezért egyeztünk meg Marko Nikoliccsal, akit fiatal kora ellenére már most sikeres edzőnek nevezhetünk. Reményeink szerint az ő vezetésével a nagy győztesek útjára léphet a Vidi. Ahogy korábban is, a klub most is minden segítséget megad a célok megvalósításához. Mindenképp ki kell emelnem, hogy nagyon könnyű volt megegyezni Nikoliccsal, az első perctől érződött, hogy szeretne a Vidi edzője lenni” – hangsúlyozta Kovács Zoltán sportigazgató.

Marko Nikolics szerb sajtóhírek szerint évente mintegy 800 ezer eurót keres majd a Videotonnál. Első hallásra meglepően magas összegről van szó, értesüléseink szerint ugyanis a legmagasabb NB I-es fizetés sem haladja meg a 400 ezer eurót. De ekkora összeget is csak egy játékos keres, nem edző. A 800 ezer eurós éves fizetés már megközelíti Bernd Storck szövetségi kapitány gázsiját, aki korábbi hírek szerint évi egymillió eurót keres.

2019.01.17 16:05:08

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Sisa Tibor bemutatta az új, kooperatív oktatási modellt, és futballunk nagy lehetőségéről is beszélt.

2019.01.17 00:25:51

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Janiccsal ellentétben Torghelle sosem számított mindenki kedvencének.

2019.01.17 00:11:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.01.15 15:05:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Szerhij Rebrov csapata gól nélküli döntetlent játszott a román élvonalbeli alakulattal.

2019.01.15 08:36:57

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

A kapus mindig a rögös utat választotta, így eszébe sem jut, hogy szögre akassza a kesztyűt.