HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.05.31 08:50 Frissítve: 2017.05.31 11:34

Videoton: Berg távozhat, szerb szakember válthatja – sajtóhír

Szerb sajtóértesülések szerint Marko Nikolics lehet a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton vezetőedzője.

Marko Nikolics lehet a Videoton új vezetőedzője (Fotó: AFP)

 

A 37 esztendős szerb szakember jelenleg a Partizan Beogradnál dolgozik, mellyel hazájában a 2016–2017-es bajnokságot és kupát egyaránt megnyerte.

Marko Nikolicsnak a hírek szerint régóta vágya, hogy Magyarországon tevékenykedjen, a Telegraf pedig arról számolt be, hogy a vezetőedző jelenleg is tárgyalásban áll a Videoton képviselőivel, és közel a megállapodás – utóbbi portál már konkrét ajánlatról is említést tesz, mint írja, „komoly” felkérésről van szó –, így Nikolics sorsa napokon belül eldőlhet: a szerb sajtó szerint jó eséllyel a székesfehérvári klubnál folytatja edzői pályafutását.

A Videotont jelenleg Henning Berg irányítja – a norvégnak 2018 nyaráig van érvényes szerződése a klubbal –, ám a gárda elveszítette az „aranycsatát” a Budapest Honvéd ellen, és elképzelhető, hogy ez megingatta a szakember pozícióját. Érdekesség, hogy a bajnoki címet megszerző Kispesttől már távozott Marco Rossi, őt a holland Erik van der Meer váltotta.

A Nemzeti Sport Online, a szerb sajtóval szemben úgy értesült, kedd reggeli állás szerint még nem volt eldöntött tény, hogy Bergnek távoznia kell, de ez a helyzet akár már a nap folyamán is változhat és Nikolics valóban szóba került, mint lehetséges edzőjelölt.

A szakember nagyon jó kapcsolatban van a Vidi szerb csatárával, Danko Lazoviccsal, akivel korábban a Partizannál, majd Szlovéniában, az Olimpja Ljubljanánál is együtt dolgoztak. Nem mellékesen Belgrádban a nyáron lejár a szerződése, ezért is lehet esély a szerződtetésére. Érdekes, hogy múlt héten még arról írt a szerb sajtó, hogy Nikolics visszacsábíthatja a Partizanhoz Lazovicsot, most pedig úgy áll a helyzet, hogy a fiatal edző szerződhet a támadót is foglalkoztató magyar klubhoz.

A Videoton a klubbal kapcsolatos sajtóhíreket nem szokta kommentálni, de amennyiben reagál a hírre a fehérvári klub, úgy természetesen frissítjük cikkünket.

 

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.

2019.03.16 23:22:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.03.16 20:40:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

„Király Gábor csak annyit mondott a játékvezetőnek, hogy les volt, »fuck off« nélkül. Ha ezért kiállítás jár...”