Újpest: családi kupaktanács dönt Sonck jövőjéről

Vágólapra másolva!
2012.09.06. 09:22
Wesley Sonck még nem írt alá Újpesten, egy támogató „igen” még hiányzik ahhoz, hogy a lila-fehérek játékosa legyen. Az ötvenötszörös válogatott csatár családi kupaktanácsot is összehívott, hogy közösen döntsenek a jövővel kapcsolatban.

Mint arról elsőként a Nemzeti Sport beszámolt, Roderick Duchatelet, az Újpest belga tulajdonosa szerződést ajánlott a csatárnak, s előrehaladott tárgyalásokat folytat vele. A csatárt egyébként hívják hazája második ligájába, Thaiföldre és Dubaiba is, vagyis nehéz döntés előtt áll.Mint arról elsőként a Nemzeti Sport beszámolt, Roderick Duchatelet, az Újpest belga tulajdonosa szerződést ajánlott a csatárnak, s előrehaladott tárgyalásokat folytat vele. A csatárt egyébként hívják hazája második ligájába, Thaiföldre és Dubaiba is, vagyis nehéz döntés előtt áll.

A De Standaard belga napilap is foglalkozik a témával, az újságnak sikerült megszólaltatnia Wesley Sonckot.

„Volt egy beszélgetésem Jos Daerdennel, az Újpest vezetőedzőjével, nyitott vagyok az átigazolásra, de egyelőre nem tudok konkrétummal szolgálni" – mondta szűkszavúan a harmincnégy esztendős játékos, akinek kapcsolata nem friss Jos Daerdennel, ő volt a Genk pályaedzője, amikor ott futballozott. Ráadásul gyümölcsöző volt az együttműködés, hiszen a csapat bajnok lett, Sonck pedig gólkirály és az év játékosa is Belgiumban.

A De Standaard megszólaltatta Jos Daerdent is, aki megerősítette a beszélgetés tényét: „A csapatom jól teljesít, sok a helyzete, de sajnos nem túl jó százalékban használja ki őket, így mindenképpen előrelépést jelentene, ha Wesley Sonck hozzánk szerződne. Ismerem őt, dolgoztunk már együtt, beszéltem is vele, tapogatóztam nála. Tudom, jó játékosról van szó."

A második ligás lehetőségekkel kapcsolatban a lap úgy fogalmaz, hogy nem igazán érdeklik a csatárt, így az Újpestnek a többi külföldi lehetőséggel kell versenyeznie. A választásban döntő lehet, hogy mit mond a család, ugyanis a csatár a hírek szerint a családjával közösen határoz a jövőről.

Az persze kérdés, milyen állapotban van Sonck, aki legutóbb a belga Lierse labdarúgója volt, de a nyáron lejáró szerződését a klub nem hosszabbította meg.

Az Újpest továbbra sem kommentálja a csatárral kapcsolatos híreket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik