Belga sztárcsatárt igazolhat az Újpest

Vágólapra másolva!
2012.09.03. 23:28
null
Wesley Sonck személyében igazi nagyágyút igazolhat az Újpest (Fotó: Action Images – archív)
Újpestre csatár kell, ez nem kérdés. Úgy néz ki, Belgiumból érkezik a várt támadó, és nem is akárki: az ötvenötszörös válogatott Wesley Sonck! A harmincnégy éves futballista volt belga gólkirály, nyert bajnokságot hazájában és Hollandiában is.

Igazi sztárt igazolhat az Újpest: információnk szerint a lila-fehér klub előrehaladott tárgyalásokat folytat Wesley Sonckkal, az ötvenötszörös belga válogatott támadóval.

Hogy a Megyeri útra csatár kell, nem kérdés, hiszen az eddigi meccseken a támadók visszafogott teljesítményt nyújtottak, vasárnap a Debrecen ellen pedig éppen egy vérbeli csatár hiányzott az együttesből a győzelemhez. Az nem kérdés, hogy Wesley Sonck minőségi erősítést jelentene.

A támadó 1978. augusztus 9-én született Ninovéban. Első klubcsapata a Molenbeek volt, amelyben harminchárom alkalommal lépett pályára, és tizenegy gólt szerzett. Játszott az Ekerenben és a Beerschotban is, de pályafutása egyik legjobb időszaka még csak ezután következett, akkor, amikor 2000-ben a Genk játékosa lett. Három év alatt kilencvenhárom élvonalbeli találkozón hatvanhat gólt szerzett, tagja volt a 2002-ben bajnokságot nyerő csapatnak is. Egy évvel ezt megelőzően belga gólkirály lett, ráadásul az Év játékosa címet is megkapta. Nem is csoda, hogy lecsapott rá a holland Ajax, amellyel ugyancsak bajnoki címet szerzett.

Újabb országváltást követően a német Mönchengladbach labdarúgója lett, majd 2008-ban hazatért Belgiumba, az FC Bruges-be. A múlt héten a Debrecent kiejtő klub játékosaként 2008 és 2010 között ötven bajnokin huszonegyszer volt eredményes, ami azért nem rossz mutató. Az előző bajnoki idényben a Lierse együttesében szerepelt, harmincegy meccsen hat gólt szerzett.

Karrierje során a válogatottban is szerepet kapott. Az ötvenöt meccsén szerzett huszonnégy gól elismerést érdemel, különösen ha figyelembe vesszük, hogy ezzel a belga válogatott történetének hetedik legeredményesebb támadója. A nemzeti csapatban majd' kilenc éven át szerepelt – négy meccset játszott a 2002-es világbajnokságon, Oroszország ellen gólt is szerzett –, utoljára 2010-ben lépett pályára hazája válogatottjában. A legemlékezetesebb gólját a spanyol válogatott ellen szerezte, amely 2008-ban 710 percen át nem kapott gólt, de aztán Wesley Sonck betalált.

Száz szónak is egy a vége, az Újpest nem akárkivel folytat előrehaladott tárgyalásokat. A csatárral egyébként bármikor szerződést köthet a klub, hiszen szabad játékos, a Lierse-szel kötött szerződése nyáron lejárt. Az egyáltalán nem meglepő, hogy éppen ráakadtak az újpestiek, hiszen a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet korábban is jelezte, hazájából erősít.

Értesülésünket a klubnál nem kívánták kommentálni, mondván, átigazolási ügyekben csak akkor nyilatkoznak, ha a szerződést már aláírták.

VÁLOGATÁS WESLEY SONCK GÓLJAIBÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik