Újpest: aláírt a holland élvonalban is megfordult román szélső – hivatalos

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.01.23. 08:31
null
Andreas Calcan az Újpestben folytatja pályafutását (Fotó: ujpestfc.hu)
A labdarúgó NB I-re készülő Újpest FC szerződtette Andreas Calcant, a Viitorul Constanta korábbi román korosztályos válogatott játékosát.

Igaznak bizonyult a Gazeta Sporturilor és a Digi Sport értesülése, a 25 esztendős Calcan a lila-fehérek második téli szerzeménye (a Diósgyőri VTK-tól érkező Bacsa Patrik után).

A korábbi U21-es válogatott szélső a 2016–2017-es idényben a holland élvonalban szerepelt a Willem II színeiben.

Calcan tavaly januárban írt alá a Viitorulhoz, amellyel Román Kupa-győztes lett. A mindkét szélen bevethető, jobblábas játékos a mostani idényben tizenkét tétmeccsen összesen egy gólt szerzett és két gólpasszt adott.

„Örülök, hogy a jövőben az Újpestet erősíthetem, szeretnék gólokkal hozzá járulni a csapat sikereihez, és bízom benne, hogy rengeteg trófeát fogok nyerni a gárdával” – idézi az ujpestfc.hu Calcant, aki a 20-as mezt választotta első magyar klubjánál.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Bacsa Patrik (DVTK), Andreas Calcan (román, FC Viitorul Constanta – Románia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Novothny Soma(Puszan IPark – Dél-Korea)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Fadgyas Tamás
(Nyíregyháza Spartacus), Feczesin Róbert (Vasas), Kovács Lóránt (romániai, Sepsi OSK – Románia), Rosy Lubaki (Kongói DK-beli, szabadon igazolható), Karol Mészáros (szlovák, SK Dynamo Ceske Budejovice – Csehország), Bojan Szankovics (montenegrói, Irtis Pavlodar – Kazahsztán)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Litauszki Róbert (érdeklődik iránta: Vasas), Koszta Márk (érdeklődik iránta: Vasas), Zsótér Donát

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik