Újpest: a holland bajnokságot is megjárt szélsőt igazolhatnak Romániából

Vágólapra másolva!
2020.01.12. 14:32
null
Andreias Calcan (a kép előterében) Újpestre kerülhet (Fotó: digisport.ro)
Nem a Mol Fehérvárral hírbe hozott Lyes Houri az FC Viitorul egyetlen labdarúgója, aki iránt magyar klubok érdeklődnek – legalábbis romániai sajtóhírek szerint. A Gazeta Sporturilor sportlap és a Digi Sport televízió úgy tudja, a szintén a konstancai csapatban futballozó Andreias Calcant az Újpest szemelte ki. Eközben a DVSC-t a Sepsiszentgyörgy szudáni válogatott játékosával hozták szóba.

 

A 25 éves szélső Hourihoz hasonlóan nem került be a Viitorul Antalyában edzőtáborozó keretébe, ám Hourival ellentétben ő nem a lehetséges átigazolás maradt otthon, hanem mert Gheorghe Hagi, a Viitorul tulajdonosa és edzője elégedetlen volt a hozzáállásával.

Calcan egy éve a holland Almerétől igazolt a Viitorulhoz, amelyben 24 mérkőzésen öt gólt szerzett, ám a szeptemberi válogatott szünet után már csak két alkalommal lépett pályára. A jó rúgótechnikájú, erőszakos szélsőnek 12 meccse a holland élvonalban is volt, a Willem II színeiben, ugyanakkor igazi vándormadárnak számít, aki az elmúlt négy évben öt különböző klubban is megfordult.

Calcan ügynöke, Sergiu Bodea egy másik játékosa iránti magyar érdeklődést is megerősített, eszerint a Debrecen kiszemelte Yasin Hamedet, a Sepsi OSK 19 éves szélsőjét.

A nagyszalontai születésű futballista az előző idényben még rendszeresen lehetőséghez jutott, és a mostani szezon elején is kezdő volt a székelyföldi gárdában, de augusztus vége óta egyetlen bajnokira sem nevezték. Sepsiszentgyörgy előtt Marosvásárhelyen, a Panduriinál és a CFR-nél is játszott, igaz, a kolozsváriaknál az első csapatban sosem szerepelt.

A Liga 1-ben már 2016-ban bemutatkozó, 65 mérkőzésen 6 gólt szerző Hamed a román U17-es és U19-es válogatottba is meghívót kapott, ám felnőttként már édesapja szülőhazáját, Szudánt képviseli. A nemzeti együttesben novemberben mutatkozott be, egy Sao Tomé és Príncipe elleni Afrika-kupa-selejtezőn. Így viszont már nem lehet román U21-es válogatott, ezért kora ellenére a Sepsi sem nevezheti a kötelező két ifjúsági kezdőjátékos közé a román bajnokságban. Emiatt átigazolása cseppet sem lenne meglepő – bár egyelőre nincs a klub által hivatalosan bejelentett távozók között.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Novothny Soma(Puszan IPark – Dél-Korea)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Andreias Calcan (román, Viitorul)
Távozók: Fadgyas Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Kovács Lóránt (romániai, Sepsi OSK – Románia), Mészáros Karol (szlovákiai), Bojan Szankovics (montenegrói, Irtis Pavlodar – Kazahsztán)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Novothny Soma (érdeklődik iránta: Kisvárda)


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Sajbán Máté (Mezőkövesd) Yasin Hamed (szudáni, Sepsi OSK)
Távozók: Florentin Bouoli Effa (kameruni, szabadon igazolható), Györgyi Arthur, Kuti Krisztián (Szeged-Csanád GA)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik