Rebrov: Rengeteget számított Kubatov Gábor támogatása

Vágólapra másolva!
2019.08.18. 12:26
null
Szerhij Rebrov a győzelemmel elégedett lehetett a Kaposvár elen, de csapata helyzetkihasználásával kevésbé (Fotó: Koncz György)
A labdarúgó NB I 3. fordulója után a Budapest Honvéd–Kisvárda (1–3) találkozó mestermérlegével már jelentkeztünk, most lássuk a többi vezetőedző értékelését is a szombati mérkőzések után!

 

FERENCVÁROS–KAPOSVÁR 1–0

SZERHIJ REBROV, a Ferencváros vezetőedzője

– Hogyan értékeli a mérkőzést?
– A győzelemmel elégedettek lehetünk, de sokkal hamarabb lezárhattuk volna a meccset, elegendő, ha arra gondolunk, hogy huszonháromszor próbálkoztunk kapura lövéssel, míg az ellenfél háromszor. Kilenc új játékost próbáltunk ki, örülök, hogy jó teljesítményt nyújtottak, és a legfontosabb, hogy három pontot szereztünk.

– Rengeteg helyzet kimaradt – benne volt még a keddi Dinamo elleni nulla négy a fejekben, a lelkekben?
– Előfordulhat, de azt is látni kell, hogy a Kaposvár kapusa kitűnően védett. Az edzéseken rengeteget gyakoroljuk a támadások befejezését, jó, hogy nagyon sok akciót vezettünk, de a helyzetkihasználással problémáink voltak.

– Mennyire volt nehéz feldolgozni a keddi kupakudarcot?
– Nem volt könnyű feladat. A zágrábi eredmény után mindannyian bizakodóak voltunk, nagyon fájdalmas vereséget szenvedtünk, de rengeteget számított Kubatov Gábor támogatása, és persze a szurkolóink biztatása. Több olyan játékos is szerepet kapott, akinek idő kell még a beilleszkedéshez. Örülünk a győzelemnek, készülünk a csütörtöki Európa-liga-selejtezőre, és bízunk benne, hogy a jövőben sokkal hatékonyabban használjuk ki a helyzeteinket.

DISZTL LÁSZLÓ, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője

– Minimális különbséggel kaptak ki a bajnok otthonában – ez egy újonctól elfogadható?
– Helytálltunk. Úgy érkeztünk az Üllői útra, hogy nem csak védekezünk, de a Fradi nagyon hamar gólt szerzett, ettől lendületbe jött, és mi nem voltunk kellően bátrak. A második félidőben azonban feljebb toltuk a védekezést, nem rugdostuk el annyira fejetlenül a labdákat, mint korábban, sőt két-három ígéretes kontratámadásunk is volt.

– Hogyan készültek a mérkőzésre? Elhitték a játékosok, hogy reális esélyük lehet a pontszerzésre?
– Tisztában voltunk az erőviszonyokkal, természetesen úgy léptünk pályára a Groupama Arénában, hogy nekünk itt nincs veszítenivalónk, és egy ilyen csapat tud veszélyes is lenni. Úgy gondolom, jól küzdöttünk.

– Három mérkőzésen már túl vannak. Hogyan értékelik az eddig látottakat?
– Nyilván nem örömteli, hogy egyetlen pontunk sincs, de voltunk a Mol Fehérvár és a Ferencváros vendégei is, és úgy gondolom, időnként mindkét csapatnak egyenrangú ellenfelei voltunk. Több olyan időszaka is volt az eddigi meccseknek, amelyet pozitívumként tudunk értékelni, de egyértelmű, sokat kell még fejlődnünk ahhoz, hogy a folytatásban sikeresebbek legyünk.

ÚJPEST–PAKS 1–1

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője

– Amellett, hogy jó ütemű, lüktető összecsapást láttunk, mégis leginkább egy sakkjátszmához lehetne hasonlítani, hiszen egymást követték a taktikai variációk. Mit gondol, Tomiszlav Szivics minden lépésére tudott válaszolni?
– Sajnos nem, mert például azt nem tudtam a meccs előtt, hogy Bojan Szankovics csapatunk legjobb csatára. De félre a tréfával, Litauszki Róbert kiválása miatt valóban többször is át kellett szervezni a csapatot, így nem is inkább én, hanem az ellenfél edzője válaszolt a mi lépéseinkre. De persze voltak olyan helyzetek, amikor nekem kellett reagálnom az ő húzásaira.

– Mit tudott a Paksról a meccs előtt?
– Azt, hogy a kollégám, ahova betette a lábát, ott mindig fegyelmezett, összeszedett csapatot alakított ki.

– Volt-e mégis, amivel meglepte Tomiszlav Szivics?
– Azzal mindenképpen, hogy Könyves Norbertet nem tette a kezdőbe, s az is meglepett, hogy csereként beállva ő szerezte meg a vezetést. Ennek ellenére le a kalappal a játékosok előtt, mert előbb egyenlítettek, majd mindent beleadva futballoztak a győzelemért. Az utolsó tíz percben több volt a szív a játékban, mint a fej.

TOMISZLAV SZIVICS, a Paks vezetőedzője

– Idegenben szerzett egy ponttal általában elégedettek szoktak lenni a szakemberek. Ön vajon elégedett az eredménnyel?
– Ha a meccs előtt valaki azt mondja, hogy egy ponttal térünk haza, aláírtam volna. Azonban most, a meccs után már egészen másképp gondolom, hiszen ha a vezetésünk után közvetlenül kihasználjuk óriási helyzetünket, minden másképp alakult volna.

– Egyetért azzal az összehasonlítással, hogy olyan volt a mérkőzés, mint egy sakkjátszma?
– Teljes mértékben. Az első perctől az utolsóig hatalmas taktikai csata folyt a pályán és a két kispad között is. Nebojsa Vignjevics remek szakember, s bizony figyelni kellett a lépéseire, a húzásaira. De elmondhatom, hogy minden pillanatát élveztem ennek a „sakkjátszmának”.

– Mit gondol, három találkozó után hol tart a csapata?
– Nézze, erre az a válasz, hogy alakulunk, s hogy az út elején járunk. Két hónapja dolgozunk együtt, csodát tenni nem lehet ilyen rövid idő alatt, de jó az irány, amely felé haladunk.

MOL FEHÉRVÁR FC–DIÓSGYŐR 5–1

MARKO NIKOLICS, a Mol Fehérvár vezetőedzője

– Nyilván nem ilyen kezdésről álmodott...
– Jár a gratuláció a labdarúgóknak, hiszen háromból három bajnokit nyertünk meg, ráadásul tizenegy gólt szereztünk – ez jó indulás. A földön kell maradnunk, még többet kell dolgozni. A DVTK agresszívan futballozott, ráadásul már a meccs elején vezetett. Jó mérkőzés volt, sok helyzettel, szép játékkal.

– A csapat védekezése az első tíz percben nem volt az igazi. Nem tartott attól, hogy esetleg jön a második vendéggól?
– Az első tíz percben valóban sokat hibáztunk, de ez érthető, hiszen hátrányban idegessé válik az ember. Fontos volt, hogy gyorsan egyenlítsünk, attól kezdve rendeződött a helyzet.

– Mi az, amire leginkább lehet építeni a folytatásban?
– Győztes úton vagyunk, és sok gólt is szerzünk. Egyre több játékost vetünk be, ami az ellenfeleinket nehéz helyzetbe hozza, hiszen nem tudják, hogyan állunk fel. Fontos tanulság ugyanakkor, hogy ilyen könnyű gólokat nem engedélyezhetünk a vetélytársaknak.

FERNANDO FERNÁNDEZ, a DVTK vezetőedzője

– Ennél jobban aligha kezdhették volna a mérkőzést, mégis súlyos vereségbe futottak bele.

– Két mérkőzést láttunk ezen a napon, az egyik tizenegy ember ellen zajlott, amikor viszont már tíz emberrel futballoztunk, sokkal jobb volt az ellenfél. Szomorú vagyok, hiszen nagy különbséggel veszítettünk.

– Egyértelmű, hogy a kiállítás befolyásolta a mérkőzést. Közel állt az esethez, mit gondol, jól döntött a játékvezető?
– Ezt tőle kellene megkérdezni, én sohasem foglalkozom a játékvezetéssel. Nyilván döntő momentum volt Dusan Brkovics kiállítása, egyértelműen nehéz helyzetbe hozott bennünket.

– El lehet egy ilyen mérkőzés után marasztalni a labdarúgókat?
– Mérges vagyok, hiszen mégiscsak öt gólt kaptunk, több agresszivitásra lett volna szükség. Koncentrációs hiba, ha két gólt kapsz szabadrúgás, egyet pedig bedobás után. Beszélhetünk mi a játékvezető hibájáról, de arról nem ő tehet, ha ilyen játékhelyzetek után gólokat kapunk.

DEBRECENI VSC–ZTE FC 3–2

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC vezetőedzője

– Kiválóan kezdték a mérkőzést, szinte azonnal vezetést szereztek, mégis nagyon sokat szenvedtek a győzelemért.
– Valóban nehéz mérkőzés volt, jól játszott a Zalaegerszeg. Mi is óriási akarattal futballoztunk, még ha időnként hibákat is követtünk el. Az elején jól használtuk ki az ellenfél megingását, és arra is többször megvolt az esélyünk, hogy kétgólos előnyre tegyünk szert. Nem sikerült, így saját magunknak tettük nehézzé a találkozót.

– Úgy tűnt, mintha csapata a vezetés birtokában talán túlságosan is megnyugodott volna.
– Az első gólunk után nem éreztem ezt, kettő egynél és három kettőnél azonban igen. Voltak időszakok, amikor indokolatlanul biztonságivá vált a játékunk, túlságosan sokat passzoltunk oldalra, visszavittük a kapushoz a labdát ahelyett, hogy a mélységi indításokat és az üres területre futást erőltettük volna. Elaltattuk saját magunkat, a hajrában Nagy Sándor bravúrjaira is óriási szükségünk volt. Nagyon jó csapat ellen fontos győzelmet arattunk.

– A második félidőben Nikola Trujicsot sérülés miatt cserélte le?
– Érezte a lábát, és jelezte, hogy nem tudja folytatni. Haruna Garba is fájlalta a bokáját, az ilyen esetekben nincs értelme erőltetni a játékot.

DOBOS BARNA, a ZTE FC vezetőedzője

– Barczi Dávid a fülbevalója miatt nem játszhatott, mekkora zavart okozott ez közvetlenül a mérkőzés kezdése előtt?
– Pályafutásom során még nem találkoztam ilyennel. Úgy látszik, ezentúl az ékszerek ellenőrzésére is fel kell készülnöm, nem elegendő a taktikát kitalálnom és a játékosokat fizikailag felkészítenem. Akármit mond a szabály, nem tartom sportszerűnek, hogy tíz emberrel kezdtük el a mérkőzést. Másfél órával korábban itt vagyunk a stadionban, az ilyen eseteket valahogy el kellene intézni idejében, a mérkőzés kezdete előtt.

– Már a második percben hátrányba kerültek, ha nincs az ideiglenes emberhátrány, más lett volna a mérkőzés alakulása?
– Valamennyire ez is befolyásolta a mérkőzést, de például a kihagyott tizenegyes is, ahol Nagy Sándor – nekem úgy tűnt – a lövés előtt szabálytalanul mozdult előre a kapujából. Ezzel együtt a második félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, be kellett volna lőni néhányat, és akkor teljesen máshogy alakul minden.

– A folytatásban az ugyancsak újonc Kaposvárral játszanak, sikerülhet megszerezniük az első győzelmet?
– Debrecenbe is úgy érkezünk, hogy nyerni akarunk. Jövő hétre is így készülünk, hogy meg akarjuk szerezni az első pontjainkat.

MEZŐKÖVESD–PUSKÁS AKADÉMIA 1–0

KUTTOR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője

– Győzni akartak, győztek. Most madarat lehetne fogatni önnel?
– Azt azért nem, de természetesen elégedett vagyok a játékosaimmal és a csapat teljesítményével. Két jó együttes találkozott, erős vetélytársat vertünk meg. Hatalmas csata dúlt a pályán, a nézők jó mérkőzést láthattak.

– Csapata teljesítménye a szünet után ugrásszerűen feljavult. Minek volt ez köszönhető?
– Való igaz, hogy nem kezdtünk jól, és ellenfelünk az első félidő jelentős részében irányította a találkozót. Amit kitaláltunk, nem működött teljes mértékben, ezért a szünetben másik megoldást választottunk. Úgy érzem, hogy rátaláltunk a helyes útra, ezt az eredmény is igazolja.

– Újabb kulcsjátékosa sérült meg, talán átok sújtja a csapatát?
– Reméljük, hogy erről nincs szó és bízok abban, hogy csapatkapitányunk, Cseri Tamás a jövő hétvégén ismét rendelkezésünkre állhat. Az első vizsgálatok szerint csak kisebb izomsérülést szenvedett.

HORNYÁK ZSOLT, a Puskás Akadémia vezetőedzője

– Ilyen mérkőzésre számított?

– Tudtuk, hogy erős, egységes csapattal találkozunk, de felkészültünk belőle. Az első félidőben mi irányítottunk, lőttünk egy kapufát, de nem éltünk az adódó lehetőségeinkkel. Mondhatom, hogy csak az első húsz percben nyújtottuk azt a teljesítményt, amelyet elképzeltünk.

– A második félidő rosszabbul nem is kezdődhetett volna. Mire gondolt a kapott gól utáni pillanatokban?
– Második alkalommal fordul elő, hogy a második félidő kezdetén azonnal gólt kapunk. Ez az összpontosítás hiányából és az elkövetett egyéni hibából adódik. Sajnos a folytatásban elveszett a türelmünk, és érvényesült a hazaiak elgondolása.

Legutóbb rengeteg helyzetet hagytak kihasználatlanul, most csak mezőnyfölényre futotta. Mi változott meg egy hét alatt?
– A mezőkövesdi pálya keskenyebb, mint amilyenen legutóbb játszottunk. Néhány játékosunk nem bizonyult aktívnak, és a jó értelemben vett agresszivitás is hiányzott belőlük. Ezzel magyarázható, hogy lényegesen kevesebb lehetőséget tudtunk kialakítani az ellenfelünk kapuja előtt.

BUDAPEST HONVÉD–KISVÁRDA 1–3

Természetes, ha a vezetőség most elgondolkodik – Sannino

NB I, 2019–2020, 3. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Debreceni VSC–ZTE FC 3–2
Debrecen, Nagyerdei StadionKassai Viktor
4150
Ferencváros–Kaposvár 1–0
Budapest, Groupama ArénaIványi Zoltán
6891
Mezőkövesd–PAFC 1–0
Mezőkövesd, Városi StadionBognár Tamás
2214
Mol Fehérvár FC–DVTK 5–1
Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóBogár Gergő3586
Újpest FC–Paksi FC 1–1
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion Solymosi Péter
2349
Bp. Honvéd–Kisvárda 1–3
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionPintér Csaba
2591
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik