PMFC: Uzomával szakítottak - Németországba menne

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.09. 14:43
A PMFC labdarúgócsapatának nigériai labdarúgója, a 24 éves Eke Uzoma ma közös megegyezéssel megszüntette pécsi szerződését, így szabadon igazolható – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

A Pécsi MFC hivatalos honlapja néhány napig nem volt elérhető, tegnaptól viszont ismét működik, és azóta egy beszámoló is megjelent a hét eleji első tréningről. Abban még csak Gaál Miklós és Pölöskey Péter szerepel a távozók között, azóta azonban Eke Uzoma is elhagyta a klubot – a védőként és középpályásként is bevethető futballista szerződését ma közös megegyezéssel megszüntették.

Erről a labdarúgó menedzsere, Paunoch Péter adott tájékoztatást a Nemzeti Sport Online megkeresésére. A lépés nem volt meglepő, hiszen tegnap már Feleki Attila, a PMFC ügyvezetője is elismerte, gondolkodnak ezen a lehetőségen.

Paunoch azt is elmondta, a korábban Németországban légióskodó játékos elsősorban a német piacon próbál meg csapatot találni, leginkább a német másodosztály jöhet szóba, de ha ott nem jár sikerrel, akkor valószínűleg lesz ajánlata Magyarországról.

Uzoma korábban több német csapatban megfordult, az első és másodosztályban is játszott (az élvonalban négy, a másodosztályban 68 meccsen), majd 2012 nyarán igazolt Pécsre, és az NB I-ben 43 meccsen egy gólt szerzett.

„Nagyon sajnálom, hogy így alakult, nem is nagyon tudok az edzők szemébe nézni, mert úgy érzem, cserbenhagytam őket. Ez nagyon nem esik jól nekem. Nagyon fáj, hogy mennem kell, mert olyan ez most, mintha a családomat hagynám el” – mondta Eke Uzoma a pmfc.hu-nak.

Amint korábban jeleztük, Uzomán kívül Dibusz Dénes is távozhat Pécsről – a kapust szeretnék eladni a baranyaiak, a Ferencváros az első számú kérője, de más csapatok is érdeklődnek iránta.

A PMFC a hivatalos honlapján a téli felkészülésről is beszámolt: a klub közlése szerint a téli felkészülés során a horvát élvonalbeli NK Osijekkel biztosan vív felkészülési mérkőzést a csapat, illetve a Kozármisleny, a Ferencváros, a Siófok és a HNK Cibalia Vinkovci is az ellenfelek között lesz. A pontos időpontok egyelőre nem ismertek.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők:Molnár Péter (Kozármisleny – kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat: Dibusz Dénes (Ferencváros?), Gaál Miklós (Kozármisleny), Pölöskey Péter (Debreceni VSC – kölcsönből vissza), Eke Uzoma (nigériai, ?)
Kiszemeltek:

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik