FTC: Hajnalra nincs esély, Alves problémás, Dibusz kérdéses

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2014.01.08. 15:09
null
Hajnal (fehérben) a jelek szerint továbbra is az Ingolstadtban küzd majd a helyéért (Fotó: Imago – archív)
Bár eddig csak a brazil Gerson távozása vehető biztosra a Ferencváros labdarúgócsapatánál, különböző forrásokban egyre több lehetséges érkező is szóba került. Ezeket vesszük most számba André Alvestől, Hajnal Tamáson és Fülöp Mártonon át Dibusz Dénesig.

Kezdjük a legfrissebbel: amint arról beszámoltunk, a fradisziv.hu szurkolói oldal szerint a csapat új vezetőedzője, Thomas Doll szívesen látná csapatában a német másodosztályú Ingolstadt középpályását, Hajnal Tamást. A német klubjánál 2016-ig élő szerződéssel rendelkező labdarúgó a Nemzeti Sport Online megkeresésére azonban elmondta, jelenleg ez a kérdés nem aktuális.

„Jelen pillanatban azért nem aktuális a távozásomról beszélni, mert szó sincs arról, hogy elengedne a klubom. A rólam a német sajtóban tegnap megjelent hírek nem fedik a valóságot. El tudnám képzelni, hogy eligazoljak, de amikor erről beszéltem a vezetőkkel, közölték, hallani sem akarnak a távozásomról” – nyilatkozta a labdarúgó, aki a Nemzeti Sport holnapi számában részletesen is beszél erről a témáról.

André Alves ügyéről Kubatov Gábor már többször is írt a Facebookon. „Nyilván én vagyok rendkívül ügyetlen és tájékozatlan, de a legutóbbi sürgetésre a Dubai Labdarúgó-szövetség azt a választ küldte az MLSZ-nek, hogy bár a FIFA előtt van az ügy, ettől még André Alves jelenleg is érvényes szerződéssel rendelkezik a Dubai SC-nél 2015. június 30-ig. Lehet vele szerződést kötni – ahogy ön most erőlteti –, de ha a szerződéskötés nem jogszerű, akkor kitiltanák minket az átigazolási piacról. Gondolja, megéri?” – írta legutóbb ezzel kapcsolatban a Ferencváros elnöke.

A játékos környezetéből származó értesüléseink szerint a Ferencvárosnál valóban szóba került a csatár szerződtetése, ám amíg a dubaiakkal nem rendezi a jogi vitáját, addig nincs esély az érkezésére, mert valóban élő szerződés köti a klubhoz. A FIFA-nál egy ilyen ügy pedig akár egy évig is elhúzódhat, ha pedig ez idő alatt a játékos nem tud megegyezni az arab vezetőkkel, akkor ki kell várni a nemzetközi szövetség döntését, addig nem válthat klubot.

Dibusz Dénes lehetséges szerződtetéséről elsőként a Nemzeti Sport Online számolt be. Hét eleji összefoglaló cikkünkben írtunk arról, hogy ő is jelölt lehet a megsérült Kurucz Péter helyére. A pécsi vezetőktől azonban korábban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy még semmilyen megkeresést nem kaptak a játékossal kapcsolatban, akit ugyancsak élő szerződés köt a PMFC-hez. A transfermarkt.de adatai alapján azonban ez a megállapodás a nyáron lejár, vagyis az is elképzelhető, hogy már egy nyári egyezségben gondolkodnak a Ferencvárosnál Dibusszal kapcsolatban.

Már csak azért is, mert jelenleg nem Dibusz, hanem a korábban a csapattal készülő Fülöp Márton lehet az első számú jelölt. Igaz, úgy tudjuk, a 24-szeres válogatott játékos nem tett le arról, hogy külföldön folytatja pályafutását, és vannak is érdeklődők.

Egyelőre tehát úgy tűnik, a Ferencvárosnak jó néhány kiszemeltje van ugyan, de többségüket szerződés köti jelenlegi csapatához, vagy máshonnan is van ajánlatuk, így nem lesz egyszerű a megszerzésük.

A HAJNAL TAMÁSSAL KÉSZÜLT INTERJÚT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Távozott/távozhat:Gerson Guimaraes Ferreira Junior (brazil, ?)
Kiszemeltek: André Alves dos Santos (brazil, Dubai CSC – Egyesült Arab Emírségek), Dibusz Dénes (Pécsi MFC), Fülöp Márton (szabadon igazolható, legutóbb Aszterasz Tripolisz – Görögország), Nemanja Koszovics (montenegrói, FK Cselik Niksics – Montenegró)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik