PMFC: a keret nyolcvan százalékára érkezett ajánlat

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2014.01.16. 12:06
null
Koller Krisztián (elöl) a PMFC kulcsemberei közé tartozik, hosszabbítana vele a klub (Fotó: pmfc.hu)
Tegnap a Nemzeti Sport Online már beszámolt róla, hogy Pécsen a Matyi Dezső tulajdonos támogatásmegvonása óta kialakult bizonytalan helyzet ellenére a játékoskeret megerősítéséről is folynak egyeztetések. Ezzel kapcsolatban kérdeztük Győri János sportigazgatót, aki optimistán tekint a jövőbe.

„A spanyol Carlos Indianót egy menedzser valóban beajánlotta a klubnál – erősítette meg a Nemzeti Sport Online értesülését Győri János sportigazgató. – A róla kapott felvételek alapján a szakmai stábnak elnyerte a tetszését, de szeretnék próbajátékon is megnézni, erre pedig nem biztos, hogy hajlana a játékos.”


Felvetődik a kérdés, lenne-e forrásuk egy külföldi futballista fizetésére, illetve a keret megerősítéséről folyó tárgyalások jelenthetik-e azt, hogy immár biztosan stabilizálódik a klub anyagi helyzete.

„A klub helyzetét érintő tárgyalásokra nincs közvetlen rálátásom, ez nem az én hatásköröm. Az én feladataimhoz az tartozik, hogy jelen körülmények között is megteremtsük a szakmai munka hátterét, biztosítsuk, hogy a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Ligakupában is a lehető legjobban szerepeljünk. Ezért például nem szeretnénk kiárusítani a csapatot, habár a keret nyolcvan százalékára már érkezett ajánlat, de Dibusz Dénes eladásán és Eke Uzoma elengedésén kívül más kulcsember távozásával nem számolunk. Dibuszt a nyáron lejáró szerződése miatt most tudtuk értékesíteni, de bízunk benne, hogy a jövőben sok Dibusz Dénest kinevelünk még. Uzoma pedig a legmagasabb fizetési kategóriájú játékosok közé tartozott – az hogy vele szerződést bontottunk, olyan, mintha több ezer euróért eladtuk volna. A szakmai stáb kapus, balhátvéd és csatár pozícióba erősítene, és elsősorban magyar fiatalokban gondolkodunk, ezért teszteljük például Katona Mátét is. Ez azonban nem jelenti, hogy légiósok szerződtetése nem jöhet szóba. Egy-egy külföldi labdarúgó idehozatala nem zárható ki, ha olyan konstrukcióban érkezik, ami a klubnak nem kerül sokba, mert azzal a céllal jön, hogy ismertséget szerezzen és később jobban el tudja adni magát más csapatoknak” – nyilatkozta Győri János.

A sportvezető elmondta, nem zárható ki, hogy hamarosan újabb próbajátékos jön az együtteshez. A balhátvéd poszt azért égető, mert jelenleg egyetlen klasszikus balbekk sincs a keretben, de Dibusz távozásával „kapusfronton" is lehetnek problémák, miután Gőcze Gergőnek volt egy kisebb könyöksérülése. Ugyanakkor a 22 éves szerb középpályás, Djordje Jocsics távozhat, ő jelenleg nem is készül a csapattal. Folynak egyeztetések Pölöskey Péter esetében is – mint arról tegnap beszámoltunk, a Debrecenből nyárig kölcsönkapott csatár mégsem tud egy harmadik klubhoz igazolni, mert a Lokiban ősszel pályára lépett a Szuperkupában, így csak a DVSC-ben vagy Pécsen játszhat. Az ősszel Kozármislenyben kölcsönben szereplő Molnár Péter esetében sincs még döntés, de a PMFC-nél várhatóan nem számolnak vele a tavasszal, ismét kölcsönbe kerülhet.

Győri Jánost arról is kérdeztük, mi lesz a nyáron lejáró szerződésű kulcsemberekkel, mint például Koller Krisztiánnal vagy Fodor Ferenccel, akik iránt van érdeklődés, Kollert már külföldről is keresték.

„A szándék megvan a klub részéről, hogy a kulcsemberekkel hosszabbítsunk, de amíg nem rendeződik az anyagi helyzet, addig nem köthetünk felelőtlen szerződéseket. Először a hátteret kell rendezni, utána kerülhet sor a szerződéshosszabbításokra” – mondta a sportigazgató.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők:Molnár Péter (Kozármisleny – lejárt a kölcsönadási szerződése)
Távozott/távozhat: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gaál Miklós (Kozármisleny), Djordje Jocsics (szerb, ?), Pölöskey Péter (Debreceni VSC – kölcsönből vissza?), Eke Uzoma (nigériai, szabadon igazolható)
Kiszemeltek: Carlos Indiano (spanyol, Albacete Balompié), Katona Máté (szabadon igazolható)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik