Pintér Attila kiakadt – elárulta, mit fog tenni!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.05. 12:59
null
Lanzafaméék fordítani tudtak a Puskás Akadémia ellen (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 15. fordulója után a Puskás Akadémia FC vezetőedzője, Pintér Attila a saját játékosaira akadt ki a Honvéd elleni 4–3-as fiaskó miatt. Az Újpesttől vereséget szenvedő Vasas mestere, Michael Oenning nagyjából ilyen meccsre számított. A Mezőkövesd szakvezetője, Kuttor Attila szerint sportszerűtlen gólt kaptak a Videoton ellen. A DVTK-t irányító Bódog Tamás azt nem érti, miért mindig a Balmazújváros ellen játszanak gyengén.

 


BP. HONVÉD–PUSKÁS AKADÉMIA 4–3

ERIK VAN DER MEER, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Mindegy, hogy öt vagy tíz hátvéddel lépünk pályára, amíg ilyen buta, gyermeteg hibákat követünk el védekezésben. Megint gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek, ugyanakkor megdicsérem a csapatot, mert mentálisan végig erős maradt, és ezzel ellensúlyozta a hibáit. A meccs egészét tekintve nem futballoztunk rosszul, az első félidőben a vezetést is megszereztük, később kétszer álltunk fel hátrányból. Nem tagadom, a szerencse is kellett a győzelemhez. Danilo becserélésével azért vártam, mert még nem teljesen egészséges. Az utóbbi négy hétben nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni, a napokban érkezett vissza Szerbiából egy speciális kezelésről. Egyelőre nem tud ennél többet vállalni, és nem akartam kockáztatni az újabb sérülést. De ezúttal ennyi is elegendő volt neki ahhoz, hogy győztes gólt szerezzen. Davide Lanzafame nagyszerűen futballozott, két gólt is szerzett. Amennyire gyönyörű volt a szabadrúgása, annyira volt szerencsés Holender Filip gólja az első félidőben. Nemcsak a csapat miatt örülök a győzelemnek, hanem azért is, mert a szurkolóinknak lesz mire emlékezniük a kéthetes bajnoki szünetben.

PINTÉR ATTILA, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Remek mérkőzést játszottunk, és nem érdemeltünk vereséget. De amíg ennyire amatőr hibákat követünk el, addig ezt érdemeljük. Mindenki tudta, mi a feladata a pályán, játékosaim mégsem azt csinálták, amit kértem tőlük. Az ilyen meccseken derül ki, hogy ki az igazi versenyzőtípus, és mely labdarúgóra számíthatok a jövőben. Mert olyan gólokat kaptunk, amelyeket nem szabad a profi futballban. A hazaiak első gólja előtt a hátvédek rosszul helyezkedtek, nem a megfelelő területet védték, a második gólnál pedig gyakorlatilag mi szöktettük a Honvéd csatárát. Sok helyzetet kidolgoztunk, idegenben háromszor is betaláltunk, de ilyen gólokat a gyermekem U12-es csapatában sem illik kapni. Sajnos ezek a hibák az edzéseken és az egymás közötti játéknál nem mutatkoznak meg, csakis élesben. Annyit tudok tenni, hogy eldöntöm, kire számítok az egyesület hosszú távú terveinél. De csakis ránk tartozik, hogy kire, senki másra.

VASAS–ÚJPEST 0–1

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Nagyjából ilyen mérkőzésre számítottam. A két csapat jól ismeri egymást. Az első félidőben megfelelően koncentráltak a játékosok, mi voltunk a jobbak ebben az időszakban, sajnos nem sikerült gólt szereznünk. A második félidőben két kényszerű cserét is végre kellett hajtanunk, a kapott gólt követően pedig nem tudtunk olyan nyomást gyakorolni az Újpestre, amely elegendő lett volna az egyenlítéshez. Az biztos, hogy ránk fér a válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet. Az utolsó tartalékokat mozgósítottuk, korábban is több sérültet kellett nélkülöznünk, és ezen a meccsen is kidőltek néhányan. Ezzel együtt próbálok a pozitívumokra összpontosítani. Az eredmény természetesen rossz, de voltak olyan elemek, amelyek időnként jól működtek, próbáljuk a hibákat kijavítani. Nincs meg a szellemi frissesség a játékosokban, sajnos ezúttal valóban hiányzott az átütőerő a támadásainkból.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – El kell ismerni, a mérkőzés eleje egyáltalán nem volt közönségszórakoztató. Két, nehéz helyzetben lévő csapat találkozott, nem nagyon alakultak ki helyzetek egyik kapu előtt sem, de a szünet után feljavult a teljesítményünk. Érezni lehetett, hogy egy gól eldöntheti a mérkőzést, szerencsére mi szereztük. A második félidőre a játékosok is megértették, sokkal agresszívabban kell küzdeni ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Sokkal több lepattanó labdát szereztünk meg, egyre több párharcot tudtunk megnyerni, így kerültünk folyamatosan közelebb a Vasas kapujához és lett a játékunk egyre veszélyesebb. A második félidőben sokat tettek ezért a játékosok, büszke lehetek rájuk. A szünet után mutatott teljesítményünkkel megérdemelten nyertünk.

FERENCVÁROS–DVSC 2–1

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: – Olykor egészen jól játszottunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a nagyszerű közönség előtt sikerült három pontot szereznünk. Az egész mérkőzés során jól védekeztünk, az első félidőben az utolsó passzokkal voltak gondjaink. A szünetben éppen ezért arra kértem a játékosokat, hogy legyünk még bátrabbak, vállalkozzunk többet. Ne feledjük, a vendégek kilenc mérkőzés óta nem kaptak ki. Szenvedéllyel játszottunk, a hangulat vitte előre a csapatot. Kemény mérkőzés volt, de sikerült behúznunk. Jövő hétvégén nem lesz bajnoki, így most szusszanhatunk egyet. Varga Roland jó sorozatban van, a lábai olyanok, mintha fegyverek lennének. Éreztem, hogy ezen a napon is gólt szerez. S ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt két hétben nem tudott rendes edzésmunkát végezni, még inkább elismerést érdemel a teljesítménye.

HERCZEG ANDRÁS, a Debrecen vezetőedzője: – Egy kétperces rövidzárlat a vereségünket okozta. Nem kezdtünk eléggé bátran, az első félidőben valamivel lassabban mentünk át védekezésből támadásba, mint a korábbi találkozókon. Határozatlanok voltunk a kapu előtt, ez nem tetszett. A végén sajnos csak szépíteni tudtunk. A játékosok nem okoztak csalódást. Szervezettek játszottunk, egyáltalán nem voltunk kishitűek. Arról nem is beszélve, ha valaki három hónappal ezelőtt azt mondja, hogy rangadót játszunk a Ferencváros otthonában, nem biztos, hogy mindenki elhitte volna. Lám, most mégis ki-ki meccset játszottunk.

HALADÁS–PAKS 1–2

PACSI BÁLINT, a Haladás vezetőedzője: – David Williams és Leandro Martínez is sérült, mindketten úgymond félkész állapotban vannak. Ezért csak csereként számítottam rájuk. Ám el kell mondani, nélkülük is megvalósult az első félidőben eltervezett taktika. Például az, hogy felkészültünk a Paks taktikájából, s a védelem előtt futballozó, valamint irányítóként is szereplő Simon Andrást teljesen kivettük a játékból. Így aztán a vendégek nem tudtak támadni. Igaz, mi sem, mert labdaszerzés után nehezen fordult át a csapat támadásba. A hajrában két elkerülhető gólt kaptunk, s hiába válaszoltunk, az egyenlítést már nem sikerült kiharcolni – fogalmazott a szakember, aki az őt érő kritikákra is reagált. – A mérkőzés alatt nem a bekiabálásokra, hanem a csapat játékára összpontosítok, hozzám nem jutottak el a negatív hangok.

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Valóban eseménytelennek tűnt az első félidő, hozzá kell tenni, hogy a pálya mély talaja miatt nem alakulhatott ki minőségi futball. Ami a pályára küldött csatárokat illeti: az az igazság, hogy Hahn János és Haraszti Zsolt is sérülésből tért vissza, tulajdonképpen alig-alig edzettek velünk, és rendkívül fontosnak tartom a fokozatos formába hozásukat. Ezért játszottak most csak keveset. Az alapjátékunk a felépülésükkel sem fog változni, hiszen az rendben van. De meglepő húzások elképzelhetők.

VIDEOTON–MEZŐKÖVESD 4–0

MARKO NIKOLICS, a Videoton FC vezetőedzője: – Gratulálok a csapatomnak, jól játszott. Fontos volt, hogy megmutattuk ezt az arcunkat is, mert úgy érzem, hogy ezen a héten sokan elkezdtek kételkedni az együttesünkben. Nyilván nagyon sok van hátra a bajnokságból, számtalan akadály van még előttünk, fejlődnünk kell napról napra, de a mai teljesítmény rendben volt. Sohasem szeretek az ellenfélről beszélni, mert tisztelek minden csapatot, minden játékost. Nem volt ma egyszerű dolga a Mezőkövesdnek, mert gyorsan szereztünk két gólt, és a második előtt voltak jó pillanatai a vendégeknek is. Nem kell ahhoz nagyon okosnak lenni, hogy lássuk, milyen kiváló teljesítményt nyújtott ezen a meccsen Danko Lazovics. Kitűnő formában futballozott. Az elmúlt öt meccs közül négyet ki kellett hagynia különböző okok miatt, most megmutatta, milyen nagy szükségünk van rá.

KUTTOR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Nem erre készültünk, hogy ilyen nagy különbségű vereséget szenvedünk, de amit mezőnyben próbáltunk játszani, az jól működött. Ettől függetlenül az ellenfél olyan minőséget képvisel, hogy bármikor gólt tud szerezni. Nekünk ebben fejlődnünk kell. Az alapjátékunkat már kialakítottuk az elmúlt hetekben, most arra kell törekednünk, hogy eredményesebben futballozzunk. Sokkal nagyobb átütőerő kell, határozottabbnak kell lennünk. Lazovicsról tudjuk, hogy milyen nagyszerű futballista, de nem készülhettünk csak ellene, az egész csapat nagyon erős a Videotonnál. A korán kapott gól sajnos megpecsételte a sorsunkat, a második hazai gólnál pedig sípszót hallottunk, azért állt le mindenki, nem érzem sportszerűnek, hogy megadták azt a gólt.

DVTK–BALMAZÚJVÁROS 1–2

BÓDOG TAMÁS, a Diósgyőr szakmai igazgatója: –
Nagy csalódás számunkra ez a mérkőzés, teljesen megérdemelt a Balmazújváros győzelme. Egész héten jól edzettünk, de a meccs alapján nem érdemeltünk pontot, a Balmazújváros jobban akarta a sikert. Meddő volt a nyomásunk. A második félidőnk jobb volt, mint az első, igaz, még így is rossz volt az is… Mozgás és egészséges agresszivitás nélkül ez a játék nem működik. Ez a találkozó számunkra totális összeomlással volt egyenlő. Abban bízom, hogy most, a bajnokság második körében ezzel letudtuk a rossz meccsünket. De hogy miért mindig a Balmazújváros ellen futballozunk ilyen gyengén, arra nem tudom a választ.

HORVÁTH FERENC, a Balmazújváros vezetőedzője: – A mérkőzésen végig az járt a fejemben, az a csapat nem érdemel győzelmet, amely tizenkét perc alatt három helyzetét is elhibázza. Szerencsére a játékosok rám cáfoltak, megérdemelten nyertünk, remélem, ezt a futballt folytatjuk a jövőben. Büszke vagyok a srácokra, végig nagy akarással küzdöttek. A DVTK nagyon jó csapat, bravúrral ér fel a legyőzése. Büszkeséggel tölt el, hogy a sokak által lesajnált csapatunkkal ennyi fordulót követően nem állunk kiesőhelyen. Tisztában vagyunk vele, messze még az idény vége, de azért jó tudni, hogy már két együttest is megelőzünk.

NB I, 2017–2018, 15. FORDULÓ
NOVEMBER 4., SZOMBAT
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Haladás–Paksi FC 1–2
Sopron, Városi Stadion
Erdős József
1 100
Ferencváros–Debreceni VSC 2–1
Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
19 125
Videoton FC–Mezőkövesd 4–0Felcsút, Pancho Aréna Karakó Ferenc
1 347
Vasas FC–Újpest FC 0–1
Dunaújváros, Városi Stadion
Iványi Zoltán
1 200
Diósgyőri VTK–Balmazújváros 1–2
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Farkas Ádám
1 968
Bp. Honvéd–Puskás AFC 4–3Budapest, Bozsik József StadionPintér Csaba
2 105
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK • GÓLLÖVŐLISTA

 

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Videoton FC 15 9 5 1 33–16 +17 32
2. Ferencvárosi TC 15 9 5 1 30–14 +16 32
3. Debreceni VSC 15 7 4 4 24–14 +10 25
4. Budapest Honvéd 15 7 4 4 28–25 +3 25
5. Diósgyőri VTK 15 6 3 6 28–25 +3 21
6. Paksi FC 15 5 6 4 24–24 0 21
7. Vasas FC 15 6 2 7 19–24 –5 20
8. Újpest FC 15 4 7 4 19–19 0 19
9. Puskás Akadémia FC 15 4 4 7 20–25 –5 16
10. Balmazújváros 15 3 4 8 18–23 –5 13
11. Szombathelyi Haladás 15 3 2 10 12–29 –17 11
12. Mezőkövesd Zsóry FC 15 2 4 9 15–32 –17 10

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik